De Stadsherberg

Sneak preview in boetiekhotel De Stadsherberg

Donderdag 1 oktober is het zover. Dan opent De Stadsherberg na een maandenlange verbouwing de deuren. Ben jij nieuwsgierig hoe het er van binnen uitziet en waarvoor je er allemaal terecht kunt? Lees dan snel verder!

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Foto album

De Stadsherberg_DeStadsherberg.jpeg (foto: De Stadsherberg)
De Stadsherberg_DeStadsherberg.jpeg (foto: De Stadsherberg)
De Stadsherberg_DeStadsherberg.jpeg (foto: De Stadsherberg)
De Stadsherberg_DeStadsherberg.jpeg (foto: De Stadsherberg)

De Stadsherberg straalt een sfeer uit van een boetiekhotel en wordt een plek waar iedereen terecht kan, zowel toeristen als zakenmensen en natuurlijk ook Alphenaren. De deuren van De Stadsherberg zullen zeven dagen per week openstaan, waarbij je gedurende de hele dag terecht kunt voor een heerlijke maaltijd. Maar om de variatie erin te houden verschilt het per dag wat voor soort maaltijden en gerechten je kunt nuttigen.

Variatie aan gerechten

Elke ochtend kun je genieten van een ontbijtje, waarbij je kunt kiezen uit een van de gerechten op de menukaart. Het ontbijt loopt daarna over in een moment voor koffie of thee met een stuk taart, uiteraard helemaal vers en zelfgemaakt. De lunch wisselt dagelijks, maar altijd gelet op een variatie aan gerechten. De invulling van de borrel en het diner verschilt bijna dagelijks. “We willen wat anders aanbieden dan anderen doen. Op die manier proberen we onderscheidend te zijn van de andere horecagelegenheden die zich in Alphen en omgeving bevinden”, vertelt Niels Aben.

Op zondag, maandag en dinsdag kun je bij De Stadsherberg terecht voor plateaus met lokale lekkernijen, wat vergelijkbaar is met een uitgebreide of chiquere borrel. Op woensdag, donderdag en zaterdag zullen wisselende koks in de keuken staan om hun specialiteiten te bereiden. De gerechten worden aangeboden in de vorm van een proeverij. Niels legt uit: “Dit kun je vergelijken met shared dining, maar dan net even iets anders. We besteden hierbij aandacht aan de variatie van de gerechten, zodat er voor elk wat wils op tafel staat. Van vlees en vis tot groenten en vegetarische gerechten.”

De vrijdagen staan in het teken van borrelen, waarbij gasten vanaf 17:00 uur welkom zijn voor heerlijke versnaperingen. “We hanteren dan geen vast menu, maar variëren er elke week lekker op los. De ene keer zullen er oesters met champagne op tafel staan, de andere keer allemaal kleine hapjes. Dit kan bijvoorbeeld ook in de vorm van een themaborrel. Belangrijk is dat het allemaal lekkere kleine gerechtjes zijn zodat je echt het idee van borrelen krijgt.”

De officiële opening is op donderdag 1 oktober. Gasten zijn vanaf vrijdag 2 oktober om 14:00 uur welkom. Boekingen zijn nu mogelijk en vanaf vrijdag kan dat ook via de website. In verband met corona is reserveren gewenst, ook als je een hapje wil komen eten.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Maatschappelijk vandaag 09:26

Stichting Help Anders bundelt krachten met Nationaal Fonds Kinderhulp

Per 1 april heeft Stichting Help Anders een belangrijke samenwerking aangekondigd met het Nationaal Fonds Kinderhulp, met als doel om kinderen en jongeren in Nederland die in armoede leven nog effectiever te helpen. Als ondersteunende partner van Kinderhulp zal Stichting Help Anders nu aanvragen kunnen indienen voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 20 jaar, wanneer er geen andere voorzieningen beschikbaar zijn.

Advertorial Theater gisteren 17:50

Bijgeboekte voorstellingen met bekende namen bij Parkvilla

Het culturele seizoen loopt hetzelfde als een schooljaar: van september tot en met juli. Maar dat wil niet zeggen dat er in het seizoen geen theatervoorstellingen worden bijgeboekt. Op 16 mei komt Marcel van Roosmalen naar Parkvilla met zijn voorstelling Totaal 3 On Tour en op zondagmiddag 9 juni komen Rob Urgert en Joep van Deudekom met de De Verbinders.

Openbaar vervoer gisteren 16:45

In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva

Reizigers kunnen voortaan eenvoudig reizen en betalen door in- en uit te checken met de betaalpas. Nu nog zonder kortingen of abonnement. Daarnaast blijft het mogelijk om te reizen met de OV-chipkaart of om een kaartje te kopen bij de chauffeur. Reizen met de betaalpas is onderdeel van OVpay, de nieuwe manier van betalen in het ov.

Calamiteiten gisteren 16:25

N207-Oostkanaalweg afgesloten na ongeval

Op de N207-Oostkanaalweg, tussen Oranje Nassausingel en Nieuwkoopseweg, heeft zich een ongeval voorgedaan waarbij twee auto's en een vrachtwagen betrokken waren. Als gevolg hiervan is de weg momenteel afgesloten. Het verkeer staat vast tot en met Ter Aar.