Josh Walet

Snelheid bij station Alphen blijft op 50 km/u: Gemeente kiest voor verkeersdoorstroming boven lagere snelheid

In weerwil van de wenselijke verkeersveiligheid heeft de gemeente Alphen besloten om de maximumsnelheid bij het NS-station niet te verlagen naar 30 kilometer per uur. De Prins Bernhardlaan behoudt daarmee zijn huidige snelheidslimiet van 50 kilometer per uur, zo meldt wethouder Relus Breeuwsma in een brief aan de raadsleden.

De keuze om af te zien van een snelheidsverlaging komt voort uit de complexe verkeerssituatie rondom het station. Volgens Breeuwsma zou een aanpassing van de Prins Bernhardlaan nodig zijn om de gewenste snelheidsbeperking te kunnen handhaven. Deze aanpassing zou echter de ruimte voor gemotoriseerd verkeer beperken, met name vanwege de nabijheid van het busstation.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:47

Koningskermis: dit zijn de openingstijden

Koningsdag is in optocht en dat betekent dat de kermis weer wordt opgebouwd! Van dinsdag 23 tot en met zondag 28 april 2024 is er weer een Koningskermis in het Europapark en aan de Evenaar.

Blog Opinie 20 apr. 2024 18:54

MINERVA Doorgeslagen samenleving

Van de week was er een grote AI-bijeenkomst, want Alphen aan den Rijn moet de eerste AI-gemeente worden van heel Nederland. Het doel is om artificial intelligence (AI) een prominente plek te geven in de gemeente. Op zichzelf is het altijd een loffelijk streven om de eerste te worden, maar of dat met AI moet?

Advertorial Voorstelling 20 apr. 2024 16:40

Beleef Japan in Castellum!

Al zin in vakantie? Met de voorstelling Hinotori – De vleugels van de Feniks, brengt YAMATO, bekend als de "Taiko-drumgroep die de wereld rondreist", Japan naar Castellum.

Evenementen 20 apr. 2024 14:07

Dit is er in Alphen aan den Rijn te doen op Koningsdag

Op 27 april viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat er te doen is? Lees snel verder!