Politie Alphen aan den Rijn

Snelheidscontroles bij basisscholen na vele klachten over te hard rijden

Rondom diverse basisscholen in Alphen ontstaan er regelmatig gevaarlijke situaties door automobilisten die te hard op het gaspedaal trappen. Vanwege de vele klachten die hierover binnen zijn gekomen, heeft er vrijdagochtend een snelheidscontrole plaatsgevonden.

Het gaat om asociaal rijgedrag bij het brengen en halen van naar school gaande kinderen. Zoals de politie al eerder liet weten, is vooral rijden met een te hoge snelheid een probleem bij diverse basisscholen in Alphen, waaronder OBS Hobbitburcht en PCBS De Stromen. Maar ook bij basisschool 't Spinnewiel en Het Baken in Alphen gebeurt het.

Omdat dit gevaarlijke verkeerssituaties op kan leveren, kondigde de politie eerder al aan dat ze hier vaker op gaan controleren. De politie heeft daarom op vrijdagochtend, samen met handhavers en een politie student, snelheidscontroles uitgevoerd. Deze controles werden uitgevoerd bij 't Spinnewiel en Het Baken. De politie laat weten dat de meeste bestuurders zich keurig aan de snelheid van maximaal 30 km/u hielden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 41 km/uur.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Van 0 naar 20 vandaag 18:41

Van 0 naar 20: het weer

Tja, kijk naar buiten en je weet het eigenlijk al. Het is herfst. En dat betekent regen, wind en lage temperaturen. Maar ja, dat schema blijft roepen. En omdat de 20 van Alphen al in maart gelopen gaat worden, zullen Stefan en Mitchell toch moeten blijven trainen. Motivatie vinden dus!

Advertorial Economie vandaag 17:15

Wouter Sjerp: hét juiste advies voor jouw hypotheek

Voor vele Alphenaren zal dit gezicht of deze naam wel bekend klinken. De goedlachse Wouter, geboren en getogen in Alphen aan den Rijn, heeft menig dorpsgenoot al voorzien van juist advies qua hypotheek. En nu pakt hij dat nog beter aan. Hij is dé hypotheekspecialist van Alphen.

Blog Op reis met Naomi vandaag 15:26

Op reis met Naomi: Unleash the Power Within

Deze week ben ik even wat later, wat komt door mijn 4-daagse online evenement ‘UPW’ (Unleash the Power Within) van Tony Robbins, waarin ik vier dagen volledig ondergedompeld ben in persoonlijke ontwikkeling. Concrete handvatten, bijzondere en leerzame verhalen, mooie meditaties, diepe inzichten, vele realisaties, verbinding; met mijzelf en met andere deelnemers (11.000 uit maar liefst 139 landen!).