Pixabay

Snoeien langs Middelweg in het broedseizoen

Snoeien in het broedseizoen is niet gebruikelijk. De afspraak tussen gemeente Alphen aan den Rijn en aannemers die het snoeiwerk uitvoeren, houdt onder meer in dat niet tijdens het broedseizoen wordt gesnoeid. Helaas is onlangs toch gesnoeid langs de Middelweg tussen Alphen-Noord en Woubrugge.

"De aannemer had het werk niet afgekregen buiten het broedseizoen", geeft wethouder Gert-Jan Schotanus aan. "Omdat de te snoeien bomen een onveilige situatie creëren, moesten we een oplossing zoeken." Die oplossing werd een uitgebreide inspectie door professionals op het voorkomen van nesten. Deze bleken er niet te zijn. Daarom is nu toch in het broedseizoen gesnoeid.

"Het is een relletje geworden, omdat mensen foto’s van het snoeiwerk online hadden geplaatst met daarbij dat in het broedseizoen wordt gesnoeid", aldus Schotanus. "Maar we moeten natuurlijk ook rekening houden met veiligheid. Een jaar uitstellen was geen optie. Volgens mij hebben wij het als gemeente nu zorgvuldig aangepakt. De veiligheid is gewaarborgd en er zijn geen nesten verstoord."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenement vandaag 09:54

Bestel snel je pre-order ticket voor Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni wordt het tijd voor een heerlijk Hollands feestje met topartiesten! Kom gezellig langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets vliegen de deur uit! Voor de vroege vogels is er een echte Hollandse deal voor slechts €14,95! Sla snel je kaartjes in, want hierna zijn alleen nog de early bird tickets beschikbaar voor €22,50.

Advertorial Winactie Actie gisteren 16:24

Win een zes weken afvalprogramma ter waarde van €330

Sport-zorg geeft aan twee gelukkige mensen de kans om een zes weken durend afvalprogramma te volgen ter waarde van €330! Lees hieronder wat je moet doen om kans te maken.

Romeinen gisteren 13:15

De Romeinse limesweg ligt nog altijd onder de grond

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft veel Romeinse voorwerpen opgegraven. Er is echter geen enkele ruïne te zien. Maar, er is wel een Romeinse weg die onder de grond nog altijd gewoon bestaat. Het is deze limesweg die langs de Oude Rijn regelmatig tevoorschijn komt als er aan een modern bouwproject wordt begonnen.

Werkzaamheden Raadhuisstraat 18 mei 2024 15:20

Werkzaamheden in de Raadhuisstraat in volle gang

Deze week zijn de werkzaamheden aan het riool in de Raadhuisstraat voortgezet, met een korte onderbreking in het vooruitzicht. Vanwege 2e Pinksterdag zullen ze de werkzaamheden op dinsdag 21 mei hervatten. De gemeente heeft gezorgd voor zoveel mogelijk begaanbaarheid van de straat en benadrukt: "Daar waar het onveilig is, zetten wij bouwhekken."