Pixabay

Snorfiets meet 22 km/u te hard op de rollerbank

Afgelopen woensdagavond trof Politie Basisteam Alphen aan den Rijn een scooter aan die te hard reed. Na een meting op de rollerbank bleek de snorfiets 57 kilometer per uur te kunnen.

De eigenaar van de scooter vertelde de politie dat de scooter niet begrenst was. "Als we het toch al zien en 'gevonden' hebben, alsnog toegeven", aldus de politie. Uiteindelijk bleek de scooter meer dan twee keer zo hard te kunnen als toegestaan is. De meting op de rollerbank gaf een snelheid van 57 kilometer per uur aan. 

Boetes

Een scooter mag 25 kilometer per uur rijden, met een correctie van 4 kilometer per uur. Een snelheid van 29 kilometer per uur is dus de maximale snelheid voor een snorfiets. Rijdt jouw scooter toch harder dan dat? Dan krijg je een boete.

Snelheid Boete
29 - 39 km/u € 65
39 - 44 km/u € 130
Meer dan 44 km/u € 260

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Maatschappelijk gisteren 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Verkeer en vervoer gisteren 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.

Sport gisteren 12:31

Medailles voor AZC tijdens regiokampioenschappen

Vorige week was eindelijk weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de zwemmers van AZC: de limieten wedstrijd in Alkmaar. Dit weekend stond de eerste echte krachtmeting van het seizoen op het programma: de Regionale kampioenschappen estafette in Papendrecht.

Advertorial Horeca gisteren 11:20

Werken bij McDonald's: gastvrij, flexibel en bovenal gezellig

We kennen het allemaal: de grote gele M. Dé plek om naar toe te gaan voor een lekker burgermenu, een McFlurry of gewoon een kopje koffie. Maar een restaurant is niets zonder haar werknemers. Lars (19), Jelle (20), Sem (18) en Jitske (18) vertellen je wat werken bij McDonald’s zo uniek maakt.