Arjan de Graaf

Snorkelmasker om tekort aan medische mondkapjes op te vangen

Het duikcentrum Pacific Diving, waar Alphenaar Arjan de Graaf mede-eigenaar van is, heeft een bijzondere oplossing bedacht voor de schaarste van mondkapjes in de zorgsector: een snorkelmasker. “Het werkt uitstekend en het is een goedkope en veilige oplossing.”

Het tekort aan mondkapjes in de zorg is groot. Daarom worden verschillende manieren bedacht om de zorgsector te helpen, zodat zij hun werk kunnen blijven uitvoeren. Zo kwam ook het bedrijf Pacific Diving met een idee: snorkelmaskers op zo’n manier aanpassen dat deze kunnen functioneren als masker voor medewerkers in de zorg.

Een snorkelmasker

“Het idee is ontstaan in onze duikwinkel”, begint De Graaf. “Er is namelijk een anesthesist die regelmatig met ons op duikreis gaat en hij kwam met het idee om aan het snorkelmasker een speciale ademfilter toe te voegen. Op zaterdag heeft hij er zelf mee gewerkt bij een coronapatiënt en hij was erg tevreden over het masker. Een aantal van zijn collega’s hebben daarop ook besloten om het masker te gebruiken.”

Het masker heeft zelfs extra voordelen ten opzichte van de mondkapjes die medewerkers in de zorg normaal gesproken gebruiken. “De filter bedekt het hele gezicht, dus het is niet nodig om een aparte bril op te zetten. Daarnaast is de ademfilter weggedraaid van de patiënt, omdat het naar achteren is gericht. De bescherming tegen het virus is hiermee enorm en kans op besmetting is er eigenlijk niet.”

Uitbreiden

De vraag naar de snorkelmaskers komen vanuit heel het land. “Er is veel behoefte aan, dus we zijn volop bezig met meer snorkelmaskers maken.” Er zit alleen wel een nadeel aan: de maskers zijn niet medisch gecertificeerd. “Maar we hopen daar verandering in te kunnen brengen. We hebben bijvoorbeeld de hulp ingeschakeld van een student van de TU Delft, hij heeft een nieuw tussenstuk getest. Momenteel zijn we deze in beperkte aantallen aan het bijmaken", vertelt De Graaf. "Maar feit blijft dat het een goede oplossing is als de voorraad mondkapjes schaars is. Het is een prima alternatief om je mee te beschermen.”

snorkelmasker prototype.jpeg

Op de foto: een prototype van de koppeling.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 20:22

KNVB: competities amateurvoetbal niet hervat

De KNVB heeft op dinsdag 31 maart besloten om de de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer te hervatten. Dit betekent geen eindstanden, geen kampioenen, geen promovendi en geen degradanten. 

Algemeen vandaag 19:11

Huidige coronamaatregelen verlengd t/m 28 april

Tijdens de persconferentie die Mark Rutte op dinsdagavond 31 maart heeft gegeven, is bekendgemaakt dat de huidige maatregelen worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dit betekent dat scholen, horecagelegenheden, kapsalons, sportclubs en alle andere locaties die nu al gesloten zijn, tot die tijd gesloten moeten blijven. 

Politiek vandaag 18:30

Omwonenden hebben bezwaar tegen komst chemische fabriek

Omwonenden van industrieterrein Heijmanswetering zijn een petitie begonnen om de vestiging van een chemische fabriek tegen te houden op het voormalige terrein van Bos Beton. Het gaat om een fabriek die kunststof afval omzet naar een bruikbare brandstof.

Advertorial Horeca vandaag 17:37

WOODSTONE THUIS – De beste pizza’s bij jou thuis bezorgd!

In deze rare tijden is niets zoals we gewend zijn. We zijn meer thuis en brengen minder tijd door met vrienden. Gelukkig kan je het thuis ook gezellig maken, en nu is dat nog makkelijker. Je kan je favoriete WOODSTONE pizza's en pasta's namelijk nu ook thuis laten bezorgen!