Soos aan den Rijn

Soos aan den Rijn opent vrijdag officieel haar deuren

Op vrijdag 21 juni verricht wethouder Gerard van As de officiële opening van SOOS aan den Rijn. Petra Kuiper en Danielle Dekker, de trekkers van het initiatief, hebben in de afgelopen weken alvast proefgedraaid. Veel voorbijgangers en bezoekers kwamen een kijkje nemen en toonden zich erg enthousiast over het nieuwe concept.

SOOS aan den Rijn is gevestigd in de Raadhuisstraat, in het voormalige pand van Carla’s. Na een ingrijpende opknapbeurt is hier een gezellige gelegenheid ontstaan voor iedereen die graag onder de mensen is. De activiteitenagenda raakt inmiddels aardig gevuld. Er staan een spelletjesmiddag en een boottocht op het programma, de eerste workshops zijn ingepland en de ruimte is ook al afgehuurd voor een afscheidsreceptie en een eindfeest voor groep 8.

Petra: “We vinden het ontzettend leuk dat er nu al zoveel belangstelling is, zowel voor de ruimte als voor het programma. En natuurlijk kun je bij de SOOS ook gewoon binnenlopen voor een lekkere kop koffie, een biertje of een aangeklede borrel. Iedereen is welkom, waarbij we extra aandacht hebben voor Alphenaren die wat meer aansluiting zoeken.”

Ook wethouder Van As vindt de SOOS een waardevolle aanvulling op het centrum van Alphen aan den Rijn: “SOOS aan den Rijn is een ondernemersinitiatief met een maatschappelijke betekenis. De horecafaciliteiten worden ingezet om mensen met elkaar te verbinden, en dat juichen wij als gemeente van harte toe. Naast de gezelligheid krijgen Alphenaren hier ook de ruimte om zelf iets te organiseren en hun talenten te ontplooien. Ik hoop dan ook dat deze plek uitgroeit tot een actieve ontmoetingsplaats voor jong en oud.”

De opening op 21 juni is een besloten bijeenkomst van 16:00 tot 18:00, bedoeld voor genodigden die hebben bijgedragen aan de totstandkoming van de SOOS. Na die langste dag gaan de deuren wijd open voor iedereen. Kijk op www.soosaandenrijn.nlvoor het programma en de openingstijden.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 15:20

Tour de France winacties bij Gek van Fietsen

De Tour de France gaat weer beginnen: voor vele wielrenners de leukste tijd van het jaar. Om het feest compleet te maken, organiseert Gek van Fietsen tijdens de Tour verschillende winacties. Dus fietsliefhebbers, opgelet! Houd de sociale media van Gek van Fietsen in de gaten en wie weet win je een helm, Tour de France shirt of onderhoudskit.

Politiek plein vandaag 13:54

Marjon Verkleij CDA-lijsttrekker voor waterschapsverkiezingen Hoogheemraadschap van Rijnland

Afgelopen maart zwaaide Marjon Verkleij af als raadslid en fractievoorzitter van CDA Alphen aan den Rijn. In haar laatste raadsvergadering ontving Verkleij daarvoor een koninklijke onderscheiding. Een definitief afscheid van de politiek blijkt het niet te zijn: Verkleij is op 30 juni gekozen als CDA-lijsttrekker voor de Waterschapsverkiezingen van het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Politiek vandaag 13:05

Speculatie in de Gnephoek moeilijk uit te leggen

Wethouder Gerard van As reageert in de Alphense gemeenteraad op de verdiensten voor projectontwikkelaars als de Gnephoekpolder wordt bebouwd. "Het ligt genuanceerder dan: wij gaan bouwen en zij lopen binnen."

Advertorial Winkels vandaag 12:22

Krijg een GRATIS boxspring bij Dutch Dream Slaapcomfort!

Ben je op zoek naar een nieuwe boxspring? Zijn je matrassen doorgezakt en is je bed aan vervanging toe? Wacht dan niet langer. De hele maand juli krijg je bij Dutch Dream Slaapcomfort namelijk een boxspring CADEAU!