SP Alphen aan den Rijn

SP gaat actievoeren om HAP open te houden

Op zaterdag 25 januari gaat de SP actievoeren bij de winkel van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid in de Julianastraat in Alphen. Dit vanwege het besluit van de Samenwerkende Huisartsendienst Rijnland (SHR) om de Huisartsenpost (HAP) in 2021 ’s nachts te sluiten.

Op woensdagmiddag 22 januari maakte de SHR bekend dat de HAP in Alphen in 2021 ’s nachts gaat sluiten. Mensen die niet in de gelegenheid zijn om zelf naar het ziekenhuis te gaan, krijgen hulp van een huisarts via een thuisbezoek. Overdag, ’s avonds en in de weekenden kunnen inwoners van Alphen dan nog wel terecht bij de HAP.

De SP wil graag dat de HAP openblijft. Dit houdt in dat de SP door blijft gaan met de ansichtkaartenactie #1001argumentenvoordeHAP. Ook gaat de SP zaterdag 25 januari actievoeren bij de winkel van Zorg en Zekerheid. “We roepen dan ook alle Alphenaren op om samen met ons in verzet te komen.” Op Facebook laat de partij weten: “De SP vindt het schandalig dat er besloten is om de huisartsenpost per 2021 definitief in 's nachts te sluiten! Een onverantwoord besluit waarmee de gezondheid van de Alphenaren in de waagschaal wordt gelegd.”

Zaterdag vanaf 14:00 uur kunnen Alphenaren hun handtekening zetten op een reuze paracetamol bij het pand van de Zorg en Zekerheid in de Julianastraat.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 08:53

Hazerswoudse raadsleden hebben vraagtekens bij verkeersplannen

Raadsleden van CDA, Nieuw Elan, D66 en VVD stellen, in principe namens Hazerswoude-Dorp waar zij wonen, vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Zij willen vooral weten waarom de gemeenteraad en de dorpsbewoners ineens buitenspel staan.

Calamiteiten gisteren 15:40

Politie houdt meerdere personen aan in het verkeer

De politie was in de nacht van vrijdag op zaterdag druk met verschillende zaken in het verkeer. Er werden meerdere personen aangehouden, waaronder voor rijden onder invloed.

Sport gisteren 14:43

Daan Spruit rijdt sterk op NK Pure Sprint

Met stormachtige wind en zo nu en dan fikse buien werd voor het eerst na 49 jaar weer een NK langebaan schaatsen georganiseerd op de nostalgische Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam. Alphenaar Daan Spruit wist goede resultaten neer te zetten.

Advertorial Cultuur gisteren 13:37

De Holland-Amerika lijn van Ocobar in Parkvilla

De Rotterdamse band Ocobar pakt de koffers voor de trans-Atlantische trip en gaat op zoek naar de muziek, beelden en verhalen die de Holland-Amerika lijn teweeg heeft gebracht. Met songs en verhalen van onder anderen Willie Nelson, Eric Clapton, Shocking Blue en Golden Earring. Een heerlijk muzikaal avondje uit op vrijdag 6 maart in Parkvilla.