Politiek

SP protesteert op het Rijnplein

Jongerenwoningen, daar is waar de gemeente Alphen aan den Rijn meer aandacht aan moet besteden volgens van de Kolk. Al eerder is de blog van SP-raadslid Iris van de Kolk verschenen. Vandaag 8 en zaterdag 9 februari staat ROOD op het Rijnplein met een container, waarin zij jongeren te woord staan over het woningtekort.

De reacties rond de blog van Van de Kolk gingen van zowel positief naar negatief. ‘’De wethouder is het met ons eens dat bouwen een prioriteit heeft. Wij als SP leggen er enkel een accent op.’’ Om daad bij het woord te voegen staat ROOD vandaag en morgen op het Rijnplein, om in gesprek te gaan met jongeren. ‘’Ons doel hiermee is om voornamelijk nog meer informatie in te winnen bij de jongeren. Wij zullen op beide dagen een enquête afnemen en daarmee proberen de stem van de jongeren op de kaart te zetten’’, aldus Van de Kolk.

Geen wooncontainers
Van de Kolk liet eerder weten dat realiseren van tijdelijke constructies voor haar geen oplossing is. "Onder jongerenwoningen verstaan wij sociale huurwoningen". Jongeren staan heden 7 jaar op de wacht om in aanmerking te komen met een woning.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets
Advertorial Winkels gisteren 15:35

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets

Klanten van supermarkt Hoogvliet sparen vanaf 28 augustus 2019 voor het tweede kaartje gratis voor diverse theatervoorstellingen, geschikt voor de hele familie. De voorstellingen van onder andere Doornroosje De Musical, Peppa Pig, Brandweerman Sam Live en Fien & Teun zijn te boeken bij verschillende theaters in het marktgebied van Hoogvliet.

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport gisteren 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.