Politiek

SP steunt verzet Schipholgemeenten

De afgelopen tijd is er veel te doen rond de uitbreidingsdrift van Schiphol. Net zoals acht andere gemeenten, waaronder Leiden en Nieuwkoop, zijn wij van mening dat ook de gemeente Alphen aan den Rijn vraagtekens moet zetten bij de berouwbaarheid van de cijfers over de mogelijkheid van groei van Schiphol en de milieueffect rapportage (MER).

Hoewel het aantal klachten uit Alphen aan den Rijn relatief minder is dan uit omliggende gemeenten komen er bij ons steeds meer klachten binnen over de geluidsoverlast die Schiphol veroorzaakt. Daarom hebben wij besloten schriftelijke vragen te stellen aan het college. Raadcommissielid Iris van de Kolk: "Het belang van Schiphol voor de regionale economie en de daarmee samenhangende werkgelegenheid moet niet onderschat worden, maar ook niet overschat. Daarnaast is er een groter belang waar we oog voor moeten hebben en dat is het welzijn van de inwoners van Alphen aan den Rijn en de Schiphol regio."

Wij vinden dat de gemeente Alphen aan den Rijn zich bestuurlijk actief moet opstellen in de discussie en besluitvorming rond het functioneren van Schiphol. Lijsttrekker Harre van der Nat: "Er moet zo snel mogelijk overleg plaatsvinden met de omliggende gemeenten over de problematiek van Schiphol, maar ook met de Provincie. Daarnaast zou de gemeente er goed aan doen zich proberen aan te sluiten bij de Omgevingsraad Schiphol. Dit ondanks de twijfel die aanwezig is rond het functioneren daarvan."

Het is wat de SP betreft bestuurlijk onverantwoord dat Alphen aan den Rijn als enige gemeente in de regio niet is aangesloten bij de Omgevingsraad Schiphol. Wie niet meepraat wordt niet gehoord, en dat is in deze tijd voor een belangrijke regiogemeente als Alphen aan den Rijn niet verstandig.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets
Advertorial Winkels vandaag 15:35

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets

Klanten van supermarkt Hoogvliet sparen vanaf 28 augustus 2019 voor het tweede kaartje gratis voor diverse theatervoorstellingen, geschikt voor de hele familie. De voorstellingen van onder andere Doornroosje De Musical, Peppa Pig, Brandweerman Sam Live en Fien & Teun zijn te boeken bij verschillende theaters in het marktgebied van Hoogvliet.

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport vandaag 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.