Advertorial Politiek

SP: Thermokleding en vorstverlet voor buitendienst

Donderdag 1 maart kwamen de SP en de FNV in actie nadat zij hoorden dat de hardwerkende jongens en meiden van Rijnvicus en de gemeente in de vrieskou moesten werken zonder beschermende kleding. De SP ging op onderzoek uit en zag inderdaad dat de mensen van de buitendienst stonden te verkleumen.

Samen met een aantal leden en een pan soep in de hand kwamen zij in actie. De soep warmde de werknemers en ondertussen ging van der Nat samen met vakbondsman en SP kandidaat raadslid Gerard Michies (nr. 16) in gesprek met de leiding van het werkbedrijf. Vanaf vandaag krijgen deze harde werkers de thermokleding aangereikt van de leiding en kan er in overleg vorstverlet verkregen worden.

Harre van der Nat: "We kregen gisteren een rondleiding in het magazijn en hier lag inderdaad allerlei thermokleding en prima winterkleding. De leiding zei dat ze het beste  met hun personeel voor hebben en dat het personeel naar deze kleding kon vragen. Dat geloven we direct, maar Gerard en ik hebben wel benadrukt dat deze kleding actiever moet worden uitgedeeld. De schappen lagen vol en keurig opgestapeld. Buiten werd er kou geleden. Dat moet anders. Vanaf vandaag wordt dat ook gedaan."

Gerard Michies: "Deze jongens en meiden zijn trotse werknemers, maar ook kwetsbaar. Het is fijn dat de leiding daar nu extra rekening mee houdt als het hierom gaat."

De SP is blij dat er door direct in actie te komen verbetering is opgetreden. Het laat zien dat actievoeren werkt!


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets
Advertorial Winkels gisteren 15:35

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets

Klanten van supermarkt Hoogvliet sparen vanaf 28 augustus 2019 voor het tweede kaartje gratis voor diverse theatervoorstellingen, geschikt voor de hele familie. De voorstellingen van onder andere Doornroosje De Musical, Peppa Pig, Brandweerman Sam Live en Fien & Teun zijn te boeken bij verschillende theaters in het marktgebied van Hoogvliet.

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport gisteren 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.