SP wil aparte locatie voor popcultuur in Alphen

In de bouwplannen voor het vernieuwde theater Castellum bleek dat er ruimte was voor tal van activiteiten op cultureel gebied. Cultuur, media, theater en kleinkunst alles krijgt haar plek straks. De SP stemt dan ook in met de plannen. Op het gebied van de Alphense popcultuur bleek echter te weinig ruimte.

Voor vele bandjes, muzikanten en muziekliefhebbers lijkt er weer geen plek te zijn in Alphen aan den Rijn. SP fractievoorzitter en tevens lijsttrekker Harre van der Nat is van mening dat een stad, een gemeente die zichzelf serieus wil nemen en bij tal van onderwerpen voorop wil lopen, geen klap waard is als het niet nu eens serieus werk maakt van een eigen poppodium. Compleet met oefenruimtes, een podium, een mooie zaal en een bar. Er zijn genoeg mogelijkheden in leegstaande panden in Alphen aan den Rijn.

De SP zal tijdens de behandeling in de gemeenteraad later deze maand van het vernieuwde theater Castellum een voorstel indienen om opdracht te geven tot het maken van een nieuw plan, compleet met financiële onderbouwing en dat op de onderhandelingstafel te leggen ter bespreking.

Natuurlijk wil de SP haar bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen maar ook al zitten wij niet aan tafel dan kunnen andere partijen direct aan de slag met een uitgewerkt plan. Niets staat de komst van nieuw poppodium in Alphen dan nog in de weg.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 12:23

Schip vast onder Máximabrug

Op maandag 18 november is aan het eind van de ochtend een schip vast komen te zitten onder de Máximabrug in Alphen.

Advertorial Horeca vandaag 10:28

Table Service bij McDonald’s aan het Rijnplein

Het McDonald’s Restaurant aan het Rijnplein in Alphen bedient vanaf vandaag, maandag 18 november, haar gasten persoonlijk aan tafel met Table Service. Gasten kunnen na het plaatsen van hun bestelling meteen een plekje kiezen om te zitten. Een medewerker serveert de bestelling van de gast persoonlijk aan tafel uit.

Algemeen vandaag 09:46

Kerstpakketten voor en door Alphenaren

Diaconaal Platform Alphen (DPA) en de Stichting Slimm organiseren dit jaar opnieuw een kerstpakkettenactie in Alphen. De Kerstpakkettenactie is er om iedere Alphenaar, waarvan iemand vindt dat hij of zij een steuntje in de rug verdient, een kerstpakket te bezorgen.

Calamiteiten vandaag 08:43

Persoon onder invloed springt meerdere keren van trap

In de nacht van zondag 17 op maandag 18 november reageerde de politie op een persoon die onder invloed van drugs compleet door het lint ging. Hierbij raakte de persoon en een agent gewond.