Brugwachtertje aan den Rijn
Advertorial Evenementen

Speciale Jaarmarktvaarten met de Soosboot

Zoals inmiddels gebruikelijk vaart de Soosboot weer op de dag van de Jaarmarkt! Brugwachtertje aan den Rijn organiseert met het Gilde weer haar succesvolle ‘stadswandeling over het water’. 

Wat kun je verwachten? Een aantal boottochten over de Oude Rijn tussen Gouwsluis en De Hoorn. Al varend passeer je de geschiedenis van Alphen. Een Gilde Gids geeft daarbij uitleg. De tochten zijn vooral bedoeld om iedere Alphenaar en bezoeker van Alphen kennis te laten maken met Alphen en haar geschiedenis vanaf het water (Romeinen, Limes en dergeijken). Het is een fantastisch leuke ervaring om Alphen eens vanaf het water te bekijken! 

Op 21 september, de dag van de Jaarmarkt, kan je vanaf 10:30 uur een tochtje mee maken. Tijdens de Jaarmarktdag wordt er 5x gevaren, de tocht duurt circa 5 kwartier. Vertrekpunt is Brugwachtertje aan den Rijn bij de Alphense Brug. Er kunnen maximaal 20 personen per keer mee. Alleen afvaart bij minimaal 10 personen (per vaart). 

Omdat er veel aanmeldingen verwacht worden, is reserveren vooraf verstandig. Dat kan bij Brugwachtertje aan den Rijn zelf of via deze link. Vertrektijden: 10:30 uur, 12:00 uur, 13:30 uur, 15:00 uur en 16:30 uur. Graag bij aanmelden vermelden welke tijd je mee zou willen. Prijs bedraagt € 7,50 per persoon (alleen pinnen) inclusief een klein presentje! 

Begin oktober gaat de Soosboot in de winterstalling, dus pak nog snel je kans!


Meer nieuws

Werken vandaag 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Verkeer en vervoer vandaag 11:26

Onderhoudswerkzaamheden aan A12 en A20 in volle gang

Het grootschalige onderhoud aan de A12 en A20 is nu twee weken bezig. In juni wordt het wegdek vernieuwd tussen Nieuwerbrug aan den Rijn en Utrecht, en er wordt gewerkt aan viaducten en vangrails. Weggebruikers van Alphen aan den Rijn richting Utrecht dienen hier rekening mee te houden.   

Overige gisteren 16:38

Woonforte overhandigt cheque ter waarde van € 5.000 aan Participe

Op de Nationale Buitenspeeldag op de Burgemeester Bruins Slotsingel overhandigde Monique Brewster, directeur-bestuurder van Woonforte, een cheque van € 5.000 aan Participe voor het organiseren van sportactiviteiten voor jongeren in aandachtswijken. Participe en de jongerenwerkers zetten zich in voor deze kwetsbare groep binnen onze samenleving. Ook Woonforte vindt het belangrijk dat deze jongeren een waardevolle plek vinden in hun buurt.

Advertorial Kinderen gisteren 12:48

Romeinse dag in het Alphense Stadshart

Op vrijdag 28 juni wordt het Alphense stadshart omgetoverd tot een levendig Romeins dorp, speciaal voor groepen van zowel jongeren als ouderen. Het programma biedt activiteiten zoals een speurtocht en Romeinse vaartochten, waardoor op een interactieve manier kennis gemaakt kan worden met de Romeinse geschiedenis van Alphen. 

Sport gisteren 11:50

Supporters opgelet: Hier kijk je zondag het EK voetbal in Alphen

Zondag om 15:00 uur begint het Nederlands Elftal aan hun eerste wedstrijd van het toernooi tegen Polen. Op diverse locaties in Alphen aan den Rijn kun je de wedstrijd live op grote schermen bekijken. Ontdek hier waar je kunt genieten van deze spannende wedstrijd.