Advertorial Algemeen

Speciale voeding tegen blaasgruis bij Brokkensuper

Katers of poezen, beide kunnen last hebben van blaasgruis of de urinewegen. Dit is een irriterende kwaal onder katten en zij kunnen hier veel last van hebben. Gelukkig kan dit aangepakt worden met speciale voeding. Zo heeft Brokkensuper een speciale voedingslijn in het assortiment: Advance Veterinary Diets Urinary.

Wanneer je viervoeter last heeft van blaasgruis, wordt de blaas verstopt door kristalvorming waardoor de kat zichzelf als het ware vergiftigt. Het gevolg is dat ze niet kunnen plassen of dat er alleen maar gedruppel uit de blaas komt. Wanneer er niet op tijd actie wordt ondernomen, zal de kat al snel komen te overlijden.

Blaasgruis wordt veroorzaakt door onder andere slechte voeding. Meestal zit er in de inhoud van deze voeding afval en extreem hoge waarden van magnesium en/ of fosfor verwerkt. Daarnaast kan het ook komen door een te vroege castratie of sterilisatie, hoewel dit niet wetenschappelijk bewezen is. Zo hebben sommige twee- of driejarige katten hier al last van. Als de kat eenmaal blaasgruis heeft gehad is dit chronisch, een verandering in voeding is dus noodzakelijk en blijvend.

Brokkensuper verkoopt voor katten met blaasgruis de exclusieve Urinary-lijn. Dit valt onder een vetinary diet en wordt verkocht voor een zeer voordelige prijs. Naast dat het in de categorie vetinary diet valt, bevat het een complete, gezonde voeding waar je kat zeker blij mee zal zijn, al helemaal wanneer de ontstopping verholpen is.

"Als Brokkensuper sta ik volledig achter dit product en ben ik blij dat de Urinary-voeding tot mijn assortiment behoort. Bijna iedere week heb ik wel een geval dat iemand speciale urinary-voeding nodig had, dus ik ben altijd op zoek gegaan naar producten die hieronder vallen. Nu heb ik het eindelijk gevonden, van het merk Advance wat al jaren in omringende landen voorgeschreven wordt door dierenartsen", aldus eigenaar Albert Captein.

 


Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.