Josh Walet

Spectaculaire nieuwe attracties op de Alphense Jaarmarktkermis

Nog een kleine drie weken wachten en dan is het weer tijd voor de Alphense Jaarmarkt. Ook dit jaar hoeven Alphenaren de bijbehorende kermis niet te missen. Er zijn zelfs al twee spectaculaire nieuwe attracties aangekondigd.

Van 16 tot en met 21 september kun je op de Jaarmarktkermis weer genieten van attracties en versnaperingen. Er zijn dit jaar maar liefst 35 tot 40 attracties op het terrein aanwezig. Een leuke verrassing: dit jaar komen er twee nieuwe attracties bij. Zo vind je op de kermis straks de Ejection Seat. In deze attractie word je als een kogel de lucht in geschoten. Ook de speed booster is nieuw dit jaar.

Net als vorig jaar, toen de kermis voor het eerst plaatsvond op het parkeerterrein van ARC, zijn ook de 65 meter hoge zweefmolen en de populaire Reactor weer van de partij. Bij laatstgenoemde krijg je 4 tot 5 G te verduren terwijl je op een ronddraaiende schijf tot wel 20 meter hoog de lucht in gaat. Ook klassiekers als de Break Dance, het Funhouse en de trampolines keren weer terug.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige gisteren 13:48

Nieuwe voorzitter Stichting Vrienden van de Adventskerk

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft met ingang van deze maand weer een nieuwe enthousiaste voorzitter. Dirk Dirkzwager heeft de voorzittershamer opgepakt en zal samen met de andere vijf bestuursleden verder werken aan het behoud en het in goede conditie houden van de meer dan honderdjarige Adventskerk.

Onderwijs gisteren 11:40

Eindexamenkandidaten horen vandaag of ze geslaagd zijn

Vandaag is een spannende dag voor ongeveer 191.000 middelbare scholieren in Nederland. Zij horen namelijk of ze geslaagd zijn voor hun eindexamen. Als dat het geval is, kunnen zij de vlag uithangen met hun schooltas eraan. Voor degenen die niet geslaagd zijn, volgt binnenkort een herkansing. Het definitieve aantal geslaagden wordt pas in het najaar bekendgemaakt.  

Advertorial Voorstelling gisteren 09:51

Castellum viert Keti Koti met de gedenkwaardige voorstelling 'Tula & Juliet'

Dit jaar organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn een driedaags evenement ter gelegenheid van Keti Koti, de herdenking van het koloniale en slavernijverleden en de viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij. Dit evenement staat tevens in het teken van de viering van vrijheid en gelijkwaardigheid. De eerste dag van dit driedaags evenement, maandag 1 juli, vindt plaats in Castellum met de voorstelling ‘Tula & Juliet, mijn overgrootmoeder de slavin’.

Calamiteiten 11 jun. 2024 20:54

Twee gewonden na aanrijding tussen wielrenners

Dinsdagavond heeft een ongeluk plaatsgevonden op de Compierekade in Alphen aan den Rijn, waarbij wielrenners op elkaar zijn gebotst. Bij het ongeval raakten twee personen gewond.

Advertorial Eten en drinken 11 jun. 2024 16:46

Ervaar de Aziatische keuken bij restaurant Yumei

Yu Mei is niet alleen de eigenaresse, maar ook de ziel van het restaurant. Haar passie voor koken komt voort uit haar jeugd in China, waar ze de kunst van het koken leerde van haar moeder. Met deze diepgewortelde kennis en liefde voor de Chinese keuken, brengt ze samen met haar kok elke dag authentieke gerechten naar haar klanten.