Speelplaatsen worden voor 1,6 miljoen opgeknapt

De speelplaatsen in de hele gemeente Alphen aan den Rijn worden voor 1,6 miljoen euro opgeknapt. Hiervoor zijn een inventarisatie en een planning gemaakt. Het Speelruimteplan wordt in het najaar vastgesteld als er voldoende inspraak is geweest en een goede visie is gemaakt.

Wethouder Gert-Jan Schotanus zat in een spagaat donderdagavond 20 februari tijdens de gemeenteraadsvergadering. Enerzijds had hij op verzoek van de raad veel haast gemaakt met een nieuw speelruimteplan. Anderzijds ontbrak daardoor een goede onderliggende visie en was er weinig aandacht besteed aan inspraak.

Visie
De gemeenteraad had bij voorbaat een motie ingediend met een opdracht voor de wethouder om alsnog met een goede visie te komen. Dat is Schotanus sowieso van plan, nu dus gesteund door de hele Alphense politiek. "Ik wil een goede visie hebben. Deze wordt samengesteld samen met onder andere de Kinderraad, buurtbewoners en organisaties die zich bezighouden met bewegen", aldus de wethouder die denkt dat een koppeling met het Vitaliteitsplan en andere beleidsplannen goed mogelijk is. De visie op speelruimten moet volgens de raad vooral gaan om het buitenspelen. De wethouder komt na de zomer met zo’n visie terug naar de raad.

Uitstel
Een raadsmeerderheid is het eens met de VVD die eerst een goede visie wil zien en daarna pas een nieuw Speelruimteplan inclusief financiering. Het plan wordt dan tijdens de begrotingsraad in oktober besproken. Wel moet nu direct worden begonnen met de noodzakelijke opknapbeurten. Hiervoor stelt de raad 1,6 miljoen euro beschikbaar.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 15:10

Help Maarten naar huis

De afgelopen weken is de hele wereld in de ban geraakt van het coronavirus. Voor veel mensen staat de wereld even stil. Voor Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, was dit al even het geval. Hij liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk.

Coronavirus in Alphen gisteren 14:08

Nieuwe coronabesmettingen, totaal 35 in Alphen

Voor de vijfde dag op rij zijn er nieuwe coronabesmettingen gemeld in de gemeente Alphen. Het nieuwe aantal officieel gemelde besmettingen staat nu op 35.

Advertorial Horeca gisteren 11:24

Laat een dagschotel van De Zaak thuisbezorgen

Sinds vorige week is Grandcafé de Zaak begonnen het met thuisbezorgen van diverse dagschotels en driegangenmenu’s. De sfeer van De Zaak, maar dan thuis!

Coronavirus in Alphen gisteren 08:28

Op zaterdagmarkt alleen food-ondernemers aanwezig

Op zaterdag 28 maart en zaterdag 4 april zijn er op de zaterdagmarkt alleen food-ondernemers aanwezig. Deze kramen mogen op de zaterdagmarkt staan omdat food tot de eerste levensbehoeften hoort.

Coronavirus in Alphen 27 mrt. 2020 21:21

Campagne VRHM daagt jongeren en studenten uit

‘SLIMMER CHILLEN = CORONA KILLEN!’ Dat is de campagne die de Veiligheidsregio Hollands Midden start, gericht op jongeren en studenten. De boodschap? Houd 1,5 meter afstand van elkaar.