Speeltuin Kindervreugd

Speeltuin Kindervreugd krijgt een make-over, wethouder onthult nieuw ontwerp

Speeltuin Kindervreugd gaat op de schop. Afgelopen donderdag werd door het bestuur van de speeltuin en wethouder Gert-Jan Schotanus de nieuwe gebruiks- en onderhoudsovereenkomst ondertekend. Ook werd het nieuwe ontwerp gepresenteerd.

Het speelparadijs in het Alphense ‘Rooie Dorp’ staat er al sinds 1945 en is daarom toe aan de nodige metamorfose. De speeltuin wilde al langer vernieuwen, laat de organisatie weten, maar hiervoor was het geld niet. De gemeente stelde vorig jaar daarom dat zij de renovatie wel konden bekostigen. Eén voorwaarde zou dan wel zijn dat de speeltuin openbaar zou worden en dus gratis toegankelijk. 

Kinderen denken mee

Naast de gemeente hielpen ook de kinderen een handje mee. Zo mochten kinderen zelf een speeltuin ontwerpen om aan te tonen wat zij graag zouden willen zien in speeltuin Kindervreugd. Op de oproep kwamen veel kinderen af. Een kabelbaan en een waterpomp stonden hoog op het lijstje.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

speeltuin kindervreugd.jpg

Donderdag 25 mei werd door het bestuur van Speeltuin Kindervreugd en wethouder Gert-Jan Schotanus de nieuwe gebruiks- en onderhoudsovereenkomst ondertekend. Ook werd het nieuwe ontwerp gepresenteerd. Zo zal er onder andere een bijenheuvel, een glijhuisje, meerdere schommels en een waterpomp komen.

Vanaf 22 mei tot ongeveer 7 juli zal er gewerkt worden om de speeltuin opnieuw in te richten. Gedurende deze periode zal de speeltuin gesloten zijn. Na de zomervakantie zal de speeltuin officieel geopend worden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Gemeente vandaag 17:30

Gespannen sfeer bij bijeenkomst tijdelijke huisvesting Steekterweg

Woensdagavond vond een informatiebijeenkomst over tijdelijke opvang voor Oekraïners aan de Steekterweg plaats. Dit omdat er onder bewoners onrust heerst over de locatie en de aantallen die opgevangen zullen worden. Het werd een verhitte avond.

Evenementen vandaag 16:23

Kaartverkoop Zomerspektakel gesloten: vrijdagavond volledig uitverkocht

Nog heel even en dan is het weer zover: het Zomerspektakel aan het Meer. Met elk jaar zo’n 70.000 bezoekers in één weekend belooft het ook dit jaar een knallende editie te worden. Dat Alphenaren er zin in hebben blijkt uit de kaartverkoop; de tickets voor de vrijdagavond zijn volledig uitverkocht.

Advertorial Sport vandaag 14:03

Padellen met jouw sportvereniging bij Sunset Padel

Het sportseizoen zit er voor veel sportclubs (bijna) op. Stilzitten doe je natuurlijk niet, dus probeer eens een andere toffe sport en blijf lekker fit. Kom padellen bij Sunset Padel met je teamgenoten! Sportverenigingen kunnen nu tot 1 juli gebruik maken van een speciale actie. 

Calamiteiten vandaag 12:52

Ambulancedienst waarschuwt voor valse meldingen: “Besef welke gevolgen het heeft”

Afgelopen weekend kreeg de ambulancedienst een melding van een vermeende reanimatie. Eenmaal aangekomen bij de desbetreffende woning bleek het om een valse melding te gaan. De ambulancedienst neemt je mee in hun belevenis van die dag. “Besef jij welke gevolgen het heeft als je denkt een grapje met iemand uit te halen?”

Evenementen vandaag 11:41

Alles wat je moet weten voordat je naar het Zomerspektakel aan het Meer gaat

Het Zomerspektakel aan het Meer staat voor de deur. De laatste 100 kaarten zijn gisteren in de verkoop gegaan en de organisatie verwacht vandaag uit te kopen. Om ervoor te zorgen dat jij goed voorbereid naar het festival kunt gaan, hebben we alle essentiële informatie voor je op een rijtje gezet.