Speeltuin Kindervreugd

Speeltuin Kindervreugd wordt vernieuwd, kinderen helpen met ontwerpen

De Alphense speeltuin Kindervreugd zal dit jaar nog op de schop gaan. Met de gemeente als nieuwe eigenaar is er eindelijk geld voor nieuwe, moderne speeltoestellen. Naar verwachting kan deze zomer al gespeeld worden in de vernieuwde speeltuin.

Speeltuin Kindervreugd is al decennia lang een groot begrip in Alphen aan den Rijn. Enkele van de huidige speeltoestellen staan er al sinds 1945. Het speelparadijs in het Alphense ‘Rooie Dorp’ is daarom toe aan de nodige metamorfose. De speeltuin wilde al langer vernieuwen, laat de organisatie weten, maar hiervoor was het geld niet.

Hulp van gemeente

De gemeente stelde vorig jaar daarom dat zij de renovatie wel konden bekostigen. Eén voorwaarde zou dan wel zijn dat de speeltuin openbaar zou worden en dus gratis toegankelijk. Dit is voor Alphenaren een extra meevaller. Eerder lieten twee inwoners al weten leukere speeltuinen te willen in Alphen, en dat zij daar liever niet voor betalen. Doordat de gemeente eigenaar wordt van de toestellen hoeven Alphenaren niet meer te betalen.

Wel zullen de vrijwilligers activiteiten voor kinderen blijven organiseren. Ook vertelt de organisatie dat zij meer drukte verwachten. Dit omdat zowel het Rode Dorp als speeltuin kindervreugd een stuk ‘hipper’ worden.

Kinderen denken mee

Niet alleen de gemeente, ook kinderen helpen de speeltuin een handje. Zo mochten kinderen afgelopen woensdag zelf een speeltuin ontwerpen om aan te tonen wat zij graag zouden willen zien in speeltuin Kindervreugd. Op de oproep kwamen volgens de organisatie veel kinderen af. Een kabelbaan en een waterpomp stonden hoog op het lijstje.

“Nu moeten we in spanning afwachten wat er uit gaat komen. Wij zijn zelf net zo nieuwsgierig als de kinderen”, vertelt de organisatie. De gemeente zal alle tekeningen bekijken en vervolgens een plan maken voor de uitvoering. De organisatie hoopt dat de vernieuwde speeltuin begin van de zomer af is.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 09:17

Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen

Onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met misschien wel jouw nieuwe baan en collega’s. Het kan! Veldsink Advies organiseert op 15 juni 2023 het Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen. Tijdens dit evenement maken mensen kennis met het werk in de verzekeringsbranche en onderzoeken ze of het werk in deze sector bij hen past.

Sport vandaag 08:09

Alphia speelt ook volgend seizoen in de 2e klasse

Wat een ontknoping van het seizoen 2022-2023 werd het gisteren op De Bijlen. Het hele seizoen waren alle teams aan elkaar gewaagd en daardoor bleef het spannend tot de laatste wedstrijd. De opdracht voor Alphia voorafgaand aan de wedstrijd tegen Esto was duidelijk. De Alphianen moesten winnen om een veilige plek in de ranglijst te behalen. 

Sport vandaag 08:06

ARC 1 sluit af met nederlaag

De belangen waren groot voor ARC. Als Nieuwenhoorn niet zou winnen en ARC wel dan zou de 3e periode een prooi zijn voor ARC. Het eerste gebeurde, maar ARC verloor met 1 - 0 van Capelle.

Sport vandaag 08:04

Boys 1 sluit af met zege en elfde plek

Alphense Boys sloot het seizoen ’22-’23 op Eerste Pinksterdag af met een 4-1 overwinning bij Alcides en - uiteindelijk – met een elfde plaats op de ranglijst. De doelstelling (vier of vijf clubs onder zich houden) werd daarmee behaald en ook in het nieuwe seizoen is Boys 1 dus Vierde Divisionist.