Speeltuin Kindervreugd

Speeltuin Kindervreugd wordt vernieuwd, kinderen helpen met ontwerpen

De Alphense speeltuin Kindervreugd zal dit jaar nog op de schop gaan. Met de gemeente als nieuwe eigenaar is er eindelijk geld voor nieuwe, moderne speeltoestellen. Naar verwachting kan deze zomer al gespeeld worden in de vernieuwde speeltuin.

Speeltuin Kindervreugd is al decennia lang een groot begrip in Alphen aan den Rijn. Enkele van de huidige speeltoestellen staan er al sinds 1945. Het speelparadijs in het Alphense ‘Rooie Dorp’ is daarom toe aan de nodige metamorfose. De speeltuin wilde al langer vernieuwen, laat de organisatie weten, maar hiervoor was het geld niet.

Hulp van gemeente

De gemeente stelde vorig jaar daarom dat zij de renovatie wel konden bekostigen. Eén voorwaarde zou dan wel zijn dat de speeltuin openbaar zou worden en dus gratis toegankelijk. Dit is voor Alphenaren een extra meevaller. Eerder lieten twee inwoners al weten leukere speeltuinen te willen in Alphen, en dat zij daar liever niet voor betalen. Doordat de gemeente eigenaar wordt van de toestellen hoeven Alphenaren niet meer te betalen.

Wel zullen de vrijwilligers activiteiten voor kinderen blijven organiseren. Ook vertelt de organisatie dat zij meer drukte verwachten. Dit omdat zowel het Rode Dorp als speeltuin kindervreugd een stuk ‘hipper’ worden.

Kinderen denken mee

Niet alleen de gemeente, ook kinderen helpen de speeltuin een handje. Zo mochten kinderen afgelopen woensdag zelf een speeltuin ontwerpen om aan te tonen wat zij graag zouden willen zien in speeltuin Kindervreugd. Op de oproep kwamen volgens de organisatie veel kinderen af. Een kabelbaan en een waterpomp stonden hoog op het lijstje.

“Nu moeten we in spanning afwachten wat er uit gaat komen. Wij zijn zelf net zo nieuwsgierig als de kinderen”, vertelt de organisatie. De gemeente zal alle tekeningen bekijken en vervolgens een plan maken voor de uitvoering. De organisatie hoopt dat de vernieuwde speeltuin begin van de zomer af is.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werkzaamheden Raadhuisstraat vandaag 15:20

Werkzaamheden in de Raadhuisstraat in volle gang

Deze week zijn de werkzaamheden aan het riool in de Raadhuisstraat voortgezet, met een korte onderbreking in het vooruitzicht. Vanwege 2e Pinksterdag zullen ze de werkzaamheden op dinsdag 21 mei hervatten. De gemeente heeft gezorgd voor zoveel mogelijk begaanbaarheid van de straat en benadrukt: "Daar waar het onveilig is, zetten wij bouwhekken."

Calamiteiten vandaag 15:01

Flinke botsing op kruising Prins Bernhardlaan

Op zaterdagmiddag vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Prins Bernhardlaan en de Willem de Zwijgerlaan, waarbij beide voertuigen aanzienlijke schade opliepen.

Werken vandaag 12:45

Vacatureoverzicht week 20: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Muziek/Concert vandaag 10:59

BTW-tarief op concert- en festivaltickets stijgt hoogstwaarschijnlijk in 2026

Na maanden van onderhandelen presenteren de PVV, VVD, NSC en BBB hun 'hoofdlijnenakkoord', dat de basis moet vormen voor het nieuwe kabinet. Liefhebbers van live muziek en cultuur komen er bekaaid vanaf, want de formerende partijen zijn van plan om concert- en festivaltickets te belasten met het hoge btw-tarief van 21%. Op dit moment geldt hiervoor nog het lage tarief van 9%.

Advertorial Evenement vandaag 09:37

Help mee als vrijwilliger tijdens de Obstacle Run!

Vind je het leuk om anderen te helpen en tegelijkertijd een superleuke dag te beleven? Meld je dan aan als vrijwilliger voor de Obstacle Run Alphen op zaterdag 1 en/of zondag 2 juni 2024, en zorg er samen met de andere vrijwilligers voor dat de deelnemers de dag van hun leven meemaken!

Blog Opinie gisteren 19:46

MINERVA Haal die doppen van de koppen

Dit jaar wordt een feestje in de gemeente Alphen aan den Rijn omdat de gemeente zoals deze nu is tien jaar bestaat. Maar niet iedereen denkt er zo over. Er zijn nog altijd Calimero’s die vinden dat ‘ze’ geannexeerd zijn en er zijn altijd klagers waarbij het niet goed is of niet deugt.