Museumpark Archeon
Advertorial Overige

Spelletjes van alle tijden in Museumpark Archeon

Doe in de herfstvakantie bij Archeon mee met de vele spelletjes in de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. En heb je altijd al eens willen overnachten in de middeleeuwen? Ook dat is mogelijk in de herfstvakantie bij Archeon!

In de herfstvakantie hebben musea extra veel leuke activiteiten voor kinderen. Zo kun je in Archeon vele prehistorische, Romeinse en middeleeuwse spelletjes spelen, een ridder worden en de smeeddemonstraties bewonderen.

Historische spelletjes spelen

Spelletjes spelen doen we al heel lang en iedere periode kent zijn eigen specifieke spelletjes.  
Twijn een armband in de prehistorie, ontdek het molenspel bij de Romeinen en kom bikkelen in de middeleeuwen. Op de Dam kan men meedoen met de oude spelletjes. Doordeweeks kan dat op 14, 15, 16, 20, 21, 22 en 23 oktober van 10:00 tot 17:00 uur.

Word een ridder op 17 en 18 oktober

Nadat je hebt aangetoond dat je kunt zwaardvechten en hoffelijk en creatief bent, ontvang je een oorkonde. Ook de jonkvrouwen hebben genoeg te doen. In de middeleeuwen mochten de jonkvrouwen niet zwaardvechten en hadden de ridders wel wat stoerders te doen dan vilten, maar tegenwoordig mag het ook andersom!

Smeedweekend op 24 en 25 oktober

Smeden is van alle tijden, voordat er metaal werd gebruikt was er al een vuursteensmid. Van vuursteen werden scherpe voorwerpen gemaakt, zoals messen, bijlen en dissels. Later werden deze voorwerpen gemaakt van brons en daarna van ijzer en staal. Kom kijken bij de vuursteensmid, de bronsgieter, de ijzermakers en de ‘gewone’ smid. Ook wordt er gewerkt met tin en zilver, want niet alle smeden maakten gereedschap.

Herfstvakantietip: middeleeuwse vakantie

Altijd al eens willen overnachten in de middeleeuwen? Op Archeon kun je overnachten in de slaapkamer van de schoenmaker, de wever, of de schrijnwerker. Ga mee op avontuur en boek een compleet verzorgde middeleeuwse vakantie met lunch, diner, ontbijt, middeleeuwse kledij en enkele uren begeleiding van de middeleeuwse Archeotolk. Wat een avontuur!

Meer weten over de middeleeuwse vakantie? Hier vind je meer informatie.

Reserveer jouw bezoek

Archeon vraagt je vooraf het bezoek te reserveren, ook als je al een entreeticket of Museumkaart hebt. Zo houdt Archeon de bezoekersaantallen onder controle en zorgen ze ervoor dat jouw dagje uit plezierig blijft verlopen.

Meer informatie over het reserveren van jouw bezoek vind je hier.


Meer nieuws

Van 0 naar 20 vandaag 18:41

Van 0 naar 20: het weer

Tja, kijk naar buiten en je weet het eigenlijk al. Het is herfst. En dat betekent regen, wind en lage temperaturen. Maar ja, dat schema blijft roepen. En omdat de 20 van Alphen al in maart gelopen gaat worden, zullen Stefan en Mitchell toch moeten blijven trainen. Motivatie vinden dus!

Advertorial Economie vandaag 17:15

Wouter Sjerp: hét juiste advies voor jouw hypotheek

Voor vele Alphenaren zal dit gezicht of deze naam wel bekend klinken. De goedlachse Wouter, geboren en getogen in Alphen aan den Rijn, heeft menig dorpsgenoot al voorzien van juist advies qua hypotheek. En nu pakt hij dat nog beter aan. Hij is dé hypotheekspecialist van Alphen.

Blog Op reis met Naomi vandaag 15:26

Op reis met Naomi: Unleash the Power Within

Deze week ben ik even wat later, wat komt door mijn 4-daagse online evenement ‘UPW’ (Unleash the Power Within) van Tony Robbins, waarin ik vier dagen volledig ondergedompeld ben in persoonlijke ontwikkeling. Concrete handvatten, bijzondere en leerzame verhalen, mooie meditaties, diepe inzichten, vele realisaties, verbinding; met mijzelf en met andere deelnemers (11.000 uit maar liefst 139 landen!).