Museumpark Archeon
Advertorial Overige

Spelletjes van alle tijden in Museumpark Archeon

Doe in de herfstvakantie bij Archeon mee met de vele spelletjes in de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. En heb je altijd al eens willen overnachten in de middeleeuwen? Ook dat is mogelijk in de herfstvakantie bij Archeon!

In de herfstvakantie hebben musea extra veel leuke activiteiten voor kinderen. Zo kun je in Archeon vele prehistorische, Romeinse en middeleeuwse spelletjes spelen, een ridder worden en de smeeddemonstraties bewonderen.

Historische spelletjes spelen

Spelletjes spelen doen we al heel lang en iedere periode kent zijn eigen specifieke spelletjes.  
Twijn een armband in de prehistorie, ontdek het molenspel bij de Romeinen en kom bikkelen in de middeleeuwen. Op de Dam kan men meedoen met de oude spelletjes. Doordeweeks kan dat op 14, 15, 16, 20, 21, 22 en 23 oktober van 10:00 tot 17:00 uur.

Word een ridder op 17 en 18 oktober

Nadat je hebt aangetoond dat je kunt zwaardvechten en hoffelijk en creatief bent, ontvang je een oorkonde. Ook de jonkvrouwen hebben genoeg te doen. In de middeleeuwen mochten de jonkvrouwen niet zwaardvechten en hadden de ridders wel wat stoerders te doen dan vilten, maar tegenwoordig mag het ook andersom!

Smeedweekend op 24 en 25 oktober

Smeden is van alle tijden, voordat er metaal werd gebruikt was er al een vuursteensmid. Van vuursteen werden scherpe voorwerpen gemaakt, zoals messen, bijlen en dissels. Later werden deze voorwerpen gemaakt van brons en daarna van ijzer en staal. Kom kijken bij de vuursteensmid, de bronsgieter, de ijzermakers en de ‘gewone’ smid. Ook wordt er gewerkt met tin en zilver, want niet alle smeden maakten gereedschap.

Herfstvakantietip: middeleeuwse vakantie

Altijd al eens willen overnachten in de middeleeuwen? Op Archeon kun je overnachten in de slaapkamer van de schoenmaker, de wever, of de schrijnwerker. Ga mee op avontuur en boek een compleet verzorgde middeleeuwse vakantie met lunch, diner, ontbijt, middeleeuwse kledij en enkele uren begeleiding van de middeleeuwse Archeotolk. Wat een avontuur!

Meer weten over de middeleeuwse vakantie? Hier vind je meer informatie.

Reserveer jouw bezoek

Archeon vraagt je vooraf het bezoek te reserveren, ook als je al een entreeticket of Museumkaart hebt. Zo houdt Archeon de bezoekersaantallen onder controle en zorgen ze ervoor dat jouw dagje uit plezierig blijft verlopen.

Meer informatie over het reserveren van jouw bezoek vind je hier.


Meer nieuws

Advertorial Voorstelling vandaag 16:40

Beleef Japan in Castellum!

Al zin in vakantie? Met de voorstelling Hinotori – De vleugels van de Feniks, brengt YAMATO, bekend als de "Taiko-drumgroep die de wereld rondreist", Japan naar Castellum.

Werken vandaag 11:56

Vacatureoverzicht week 16: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Werken vandaag 09:29

Heftruck certificaat halen via Apics Flexjobs

Ontdek de sleutel tot een bloeiende carrière in de logistiek! Het behalen van een heftruck certificaat opent niet alleen deuren naar talloze mogelijkheden, maar verhoogt ook de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk.

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.