AZC

Spetterend weekend voor AZC: meerdere medailles en persoonlijke records

Afgelopen weekend was alweer het laatste weekend van de Regionale Kampioenschappen Langebaan. Er werden dit keer de nodige medailles bemachtigd, met een hoofdrol voor Jade van der Schrier.

Ditmaal was iedereen te gast in het (warme) Optisport bad in Dordrecht. De kampioenschappen begonnen zaterdagmorgen en het streven was om niet verrast te worden door de concurrentie en om de vierde plaatsen van vorige week om te zetten in eremetaal. Er werden prachtige persoonlijke records (pr’s) gezwommen door Thomas Braat (400 vrij), Zoë Rijkaart (200 vrij) en Nina van der Schrier (200 en 800 vrij).

Ilse Rozema had de boodschap van Trainer Mark van der Schrier duidelijk begrepen en nam op 200m vrije slag brutaal de leiding, wat resulteerde in een derde plaats en dus een bronzen medaille. Ook Jade van der Schrier had er zin in, want na een hele spannende inhaalrace op de 100m rugslag wist ze alsnog derde te worden en ook daar een bronzen medaille binnen te slepen.

Op de 800m vrije slag denderde Jade in een heel strak tempo door naar de finish en wist hier zelfs de tweede plaats te veroveren, waarmee het eerste zilver van de kampioenschappen binnen was. “Een hele knappe prestatie op een podium als dit en zo heel erg gaaf voor AZC”, aldus de zwemvereniging.

Vonken spatten er vanaf

Zondag was AZC afgereisd met een grotere delegatie en waren Sascha Timmer, Bink de Vries, Tim Schildkamp, Mitchel Nooitgedacht, Thomas en Jessica Braat, Zoë Rijkaart, Ilse Rozema en Jade en Nina van der Schrier van de partij.

Tijdens het spektakelstuk op de 50m vrije slag, waar de vonken er af en toe bijna vanaf spatten omdat het zo knetterhard ging, werd er door een aantal heren opnieuw een pr gezwommen. “Alleen deze afstand is al echt een reden om eens te komen kijken voor degenen die dit nog nooit live hebben gezien. Wat een actie!”

Als toetje wist Jade van der Schrier opnieuw op de 200m rugslag een bronzen medaille binnen te halen. Daarmee was ze de meest succesvolle individuele zwemster van AZC van deze kampioenschappen.

Trots

Het vermoeden is overigens dat een aantal van deze zwemmers maandagmorgen vroeg in de schoolbanken het eerste uur waarschijnlijk iets minder scherp waren dan gebruikelijk. AZC laat weten trots en blij te zijn dat ze voor het team, de Club en Alphen aan den Rijn met zoveel medailles naar huis konden komen. “Iets wat vooraf zeker geen uitgemaakte zaak was. Op naar de Nederlandse Junioren Kampioenschappen waar AZC nog meer van jullie hoopt te zien!”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Doekje voor het bloeden

De menstruatiemotie heeft het natuurlijk gehaald in de Alphense gemeenteraad. Oftewel er komt een pilot op middelbare scholen om gratis maandverband en tampons te verstrekken.

Politiek gisteren 17:26

Algemene Beschouwingen deze keer niet erg spannend

Voor het vaststellen van de begroting voor het komende jaar hebben de Alphense politieke partijen hun mening gegeven in de Algemene Beschouwingen. Donderdag 30 juni hebben de meeste fractievoorzitters hun mening gegeven.

Advertorial JA in de Horeca gisteren 17:13

Julia (19) zegt JA in de Horeca: “Wijn is mijn nieuwe passie geworden”

Al een jaar vind je Julia (19) in de bediening bij Wijnbar&Zo. Met veel plezier laat zij gasten kennismaken met de lekkerste wijnen. “Eigenlijk ben ik een soort personal assistant, want ik sta altijd klaar voor de gasten. Ik voel aan wat ze nodig hebben en bezorg ze een gezellige tijd. Het leukste is als ik ze kan verrassen!”

Blog Fase 2, lees je mee?! gisteren 16:41

Brick by brick

Steen voor steen is het laatste huis in het rijtje gesloopt. Afgepeld als een ui. Tijdens de sloop van het laatste huis heb ik de hele dag in de stress gezeten omdat ik aan het werk was (dus niet thuis). Gelukkig is alles goed gegaan.

Politiek plein gisteren 15:58

Toekomstvisie voor De Werf als broedplaats

Dit jaar nog komt er een toekomstvisie voor De Werf, waarin het uitgangspunt is opgenomen dat de locatie de functie van creatieve broedplaats moet hebben. Dat was de strekking van de overgenomen motie van GroenLinks tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 30 juni.