Spies ontsteekt 5 mei het bevrijdingsvuur in Alphen

Elk jaar wordt in de nacht van 4 op 5 mei over een afstand van 135 km de bevrijdingsvuurestafette vanuit Wageningen naar Alphen aan den Rijn gelopen. Onder de lopers bevinden zich bekende inwoners van onze gemeente.

Het bevrijdingsvuur zal op 5 mei rond 09.30 uur door burgemeester Liesbeth Spies worden ontstoken in het Burgemeester Visserpark. Daarna worden ook de dorpskernen van de gemeente bezocht. 

De doorkomst van het bevrijdingsvuur wordt omkleed met historische (leger) voertuigen, moderne defensievoertuigen en ander materieel. Deze 'Liberty Tour' stopt op het Rijnplein en vervolgt zijn weg via Boskoop en Benthuizen naar Den Haag. Het Malieveld is het eindpunt van de Liberty Tour.

Programma  
00.00 uur   Vertrek van lopers met bevrijdingsvuur uit Wageningen
08.00 uur Vlaggen in top en luiden van de kerkklokken
08.05 uur Einde van het luiden van de kerkklokken
08.30 uur Opstelling van oude legervoertuigen bij het Oude Raadhuis
09.00 uur Liberty Tour: historische route van de Prinses Irenebrigade door Alphen. Met muzikale begeleiding van de Band of Freedom.
Aankomst van de lopers via het Rijnplein naar het Burgemeester Visserpark
09.30 uur Ontsteking van het bevrijdingsvuur door burgemeester Liesbeth Spies bij het verzetsmonument in het Burgemeester Visserpark
10.00 uur Bevrijdingsvuur door kinderen in estafette naar oorlogsmonumenten in kernen van de gemeente 
13.00 uur Bevrijdingsfestival op het Rijnplein 
20.15 uur Bevrijdingsconcert in de Adventskerk 
21.00 uur Doven van het bevrijdingsvuur 

Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 13:27

Start nieuw wijkteam Hoorn

Op donderdag 5 maart presenteert wethouder Leo Maat, wijkwethouder Hoorn, het nieuwe onderhoudsteam voor de openbare ruimte; het integrale wijkteam. Dit is een vast team van medewerkers dat aan de slag gaat om Hoorn schoon, heel en veilig te houden.

Evenementen vandaag 10:48

Deze sporters gingen er met een prijs vandoor op het Alphens Sportgala

Op vrijdagavond 21 februari werd het Alphens Sportgala gehouden in het Parkrestaurant van Avifauna. Voor het tweede jaar op rij werd Noussair Mazraoui uitgeroepen tot sportman van het jaar. De prijs van sportvrouw van het jaar ging naar baanwielrenster Amber van der Hulst.

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Buiten spelen

Vroeger was alles beter. Vooral het buiten spelen. Logisch, dat wel. Er waren minder auto’s en meer grasveldjes. Je ging gewoon stoepranden op straat, balletje trappen op een grasveld of schommelen op je eigen houten schommel die je vader aan de dichtstbijzijnde boom had opgehangen.