Spies reikt Koninklijke onderscheidingen uit tijdens Lintjesregen

Op vrijdag 26 april vindt om 10.00 uur de Lintjesregen plaats in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn. Je kunt de uitreiking live volgen via dit bericht.

Verschillende Alphense inwoners die een bijzondere bijdrage aan de samenleving verrichten, ontvangen een Koninklijke onderscheiding van burgemeester Liesbeth Spies.

De dag voorafgaand de viering van Koningsdag vindt de jaarlijkse Lintjesregen plaats. Dé dag waarop meerdere mensen een Koninklijke onderscheiding ontvangen voor hun bijzondere activiteiten voor de maatschappij. De personen die een lintje ontvangen worden daarmee benoemd tot de Orde van Oranje-Nassau.

De meeste onderscheidingen worden uitgereikt tijdens de jaarlijkse Algemene Gelegenheid -de Lintjesregen-, maar het uitreiken gebeurt ook bij andere gelegenheden, zoals bij pensionering of een jubileum als vrijwilliger bij een vereniging.

De uitreiking is live te volgen via onderstaand beeld vanaf 10.00 uur.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Onderwijs en opvang vandaag 12:56

Vijf mbo-scholen werken voortaan samen: Leven Lang Ontwikkelen van groot belang voor de arbeidsmarkt

De mbo-scholen Albeda, Da Vinci, mboRijnland, Mondriaan en Zadkine gaan samenwerken op het terrein van ‘Leven Lang Ontwikkelen’. Daartoe ondertekenden zij op 31 januari in Den Haag een intentieovereenkomst. Met de ondertekening spreken zij af zich gezamenlijk in te spannen om de arbeidsmarkt te voorzien van goed (bij) geschoold personeel, nu en in de toekomst.

Advertorial Evenementen vandaag 11:09

Super Bowl Sunday bij Sportsbar Alphen in de Esports Game Arena

Het is jaarlijks Amerikaans fenomeen: de Super Bowl. De kampioen van de American Football Conference speelt in de nacht van 12 op 13 februari tegen de winnaar van de National Football Conference. Bij de Game Arena kun jij terecht om dé American football wedstrijd van het jaar te zien.

Werkzaamheden vandaag 09:24

Rijndijk-Oost vanaf vandaag ruim een half jaar afgesloten

Alphenaren opgelet! Rijd jij dagelijks over de Rijndijk-Oost naar school of werk? Dan zul je de komende maanden om moeten rijden. Vanaf maandag 6 februari zal de Rijndijk-Oost voor zeven maanden afgesloten zijn vanwege onderhoudswerkzaamheden.

Sport vandaag 08:09

Alphense Boys: Mooie driepunter tegen club uit linkerrijtje

De zondag vierde Divisie A een duidelijk linker- en een duidelijk rechterrijtje. Het lukte Alphense Boys (rechterrij) nog niet om de volle winst te behalen tegen een ploeg uit de linker rij, tot vandaag. Op De Bijlen werd RKAVV met 2-0 verslagen.