Spies reikt Koninklijke onderscheidingen uit tijdens Lintjesregen

Op vrijdag 26 april vindt om 10.00 uur de Lintjesregen plaats in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn. Je kunt de uitreiking live volgen via dit bericht.

Verschillende Alphense inwoners die een bijzondere bijdrage aan de samenleving verrichten, ontvangen een Koninklijke onderscheiding van burgemeester Liesbeth Spies.

De dag voorafgaand de viering van Koningsdag vindt de jaarlijkse Lintjesregen plaats. Dé dag waarop meerdere mensen een Koninklijke onderscheiding ontvangen voor hun bijzondere activiteiten voor de maatschappij. De personen die een lintje ontvangen worden daarmee benoemd tot de Orde van Oranje-Nassau.

De meeste onderscheidingen worden uitgereikt tijdens de jaarlijkse Algemene Gelegenheid -de Lintjesregen-, maar het uitreiken gebeurt ook bij andere gelegenheden, zoals bij pensionering of een jubileum als vrijwilliger bij een vereniging.

De uitreiking is live te volgen via onderstaand beeld vanaf 10.00 uur.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gezondheid en welzijn gisteren 14:57

Gemeente organiseert De dag van de Jeugdhulp

Vanaf 2024 gaan de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop de jeugdhulp gezamenlijk organiseren. Op donderdag 1 december organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn ‘De dag van de Jeugdhulp’.

Theater gisteren 14:05

Leerlingen Scala schitteren in het Castellum

Op donderdag 24 november maakten leerlingen van het Scala College in een zo goed als uitverkochte theaterzaal in het Castellum veel indruk met het jaarlijks georganiseerde ‘Scala On Stage’. De bezoekers kregen een show voorgeschoteld met zang, dans, muziek en cabaret van een hoog niveau.

Coronel Dakar 2023 gisteren 12:39

Coronel Dakar Team met “The Desert Lion” naar Dakar Rally 2023

Met een druk bezochte uitzwaaisessie bij het Coronel Adventure Indoor Klimpark is het volgende Dakar-avontuur voor het Coronel Dakar Team officieel begonnen. Vanuit Huizen wordt “The Desert Lion”, de auto waarmee de broers op 31 december aanstaande tijdens de Dakar Rally van start gaan, naar het Circuit Paul Ricard in het Zuid-Franse Le Castellet gereden, vanwaar het transport naar Saoedi-Arabië voor de rally deze week vertrekt.