Spies reikt Koninklijke onderscheidingen uit

Tijdens de brandweerkorpsavond Aarlanderveen en Alphen aan den Rijn op vrijdag 8 november 2019 zijn Koninklijke onderscheidingen (Lintjes) in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt. Negen brandweerlieden ontvingen hun Lintje uit handen van burgemeester Liesbeth Spies. Zij zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau ter ere van hun minimaal 20 dienstjaren bij de brandweer.

De volgende mensen hebben een Lintje ontvangen:

  • Groot (korps Aarlanderveen)
  • J. van der Vis (korps Aarlanderveen)
  • W.S. Groen in ’t Wout (korps Aarlanderveen)
  • G. van Egmond (korps Aarlanderveen)
  • A.R.A. Zevenhoven (korps Alphen aan den Rijn)
  • Ax (korps Alphen aan den Rijn)
  • Baerveldt (korps Alphen aan den Rijn)
  • van Iren (korps Alphen aan den Rijn)
  • P. Tuinenburg (korps Alphen aan den Rijn)

Al geruime tijd kunnen leden van de vrijwillige brandweer na 20 dienstjaren worden voorgedragen voor een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De minister van Justitie en Veiligheid en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties hebben besloten om per 1 januari 2020 deze automatische benoemingsgrond voor een Lintje te beëindigen. Dit betekent niet dat brandweerlieden niet meer in aanmerking komen voor een Lintje. Op basis van bijzondere persoonlijke verdiensten ziet de gemeente nog steeds graag nieuwe voorstellen tegemoet. Meer info hierover vindt u hier: https://lintjes.nl/voordragen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige vandaag 10:01

VakantieBieb: het zomercadeautje van Bibliotheek Rijn en Venen

De VakantieBieb-app is online! In deze gratis app staan meer dan 50 populaire e-books en luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, lid of geen lid van de bibliotheek.

Overige vandaag 09:28

Komeet Neowise ook gespot boven Alphen

Een komeet die met het blote oog in de lucht te zien is. Zo’n verschijnsel komt zelden voor. Maar afgelopen weekend is de komeet Neowise al meerdere keren gespot boven Alphen.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Kampdorp

Het Romeinse castellum Albaniana was een klein grensfort. Net als alle andere forten was ook het Alphense fort een magneet voor handelaren en ambachtslieden. Zij woonden in de vicus, het kampdorp. Daar woonden trouwens ook vrouwen en kinderen van de legionairs.

Politiek gisteren 10:35

Veel informatiemarkten na zomerreces politiek

De politieke partijen in Alphen aan den Rijn hebben donderdag 9 juli gevraagd om meer informatie over een waslijst aan onderwerpen die in de jaarstukken 2019, voorjaarsnota 2020 en kaderbrief 2021 voorbij komen. De raad wil inhoudelijk meer weten over waar de gemeente haar geld aan uitgeeft.