Spies reikt Koninklijke onderscheidingen uit

Tijdens de brandweerkorpsavond Aarlanderveen en Alphen aan den Rijn op vrijdag 8 november 2019 zijn Koninklijke onderscheidingen (Lintjes) in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt. Negen brandweerlieden ontvingen hun Lintje uit handen van burgemeester Liesbeth Spies. Zij zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau ter ere van hun minimaal 20 dienstjaren bij de brandweer.

De volgende mensen hebben een Lintje ontvangen:

  • Groot (korps Aarlanderveen)
  • J. van der Vis (korps Aarlanderveen)
  • W.S. Groen in ’t Wout (korps Aarlanderveen)
  • G. van Egmond (korps Aarlanderveen)
  • A.R.A. Zevenhoven (korps Alphen aan den Rijn)
  • Ax (korps Alphen aan den Rijn)
  • Baerveldt (korps Alphen aan den Rijn)
  • van Iren (korps Alphen aan den Rijn)
  • P. Tuinenburg (korps Alphen aan den Rijn)

Al geruime tijd kunnen leden van de vrijwillige brandweer na 20 dienstjaren worden voorgedragen voor een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De minister van Justitie en Veiligheid en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties hebben besloten om per 1 januari 2020 deze automatische benoemingsgrond voor een Lintje te beëindigen. Dit betekent niet dat brandweerlieden niet meer in aanmerking komen voor een Lintje. Op basis van bijzondere persoonlijke verdiensten ziet de gemeente nog steeds graag nieuwe voorstellen tegemoet. Meer info hierover vindt u hier: https://lintjes.nl/voordragen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 20:17

Zegersloot-noord wordt helemaal Irenebos

Het geplande Irenebos in Zegersloot-noord wordt groter dan oorspronkelijk is gepland. Het bos beslaat als het klaar is het hele gebied naast het Heempark. Het bos sluit aan op het terrein van De Vlinder. Alphen aan den Rijn is in 2020 gastgemeente voor de landelijke Boomfeestdag.

Advertorial Overige gisteren 17:03

Easy Unit self-storage Alphen aan den Rijn - 35 extra boxen

Al 15 jaar kunnen kleine en grote bedrijven terecht bij Easy Unit Self-Storage voor het veilig en voordelig opslaan van goederen. De opslagruimten variëren van 1 kubieke meter tot en met 100 kubieke meter. Bedrijven, ZZP’ers en particulieren kunnen deze ruimtes voor een tijdelijke periode huren.

Onderwijs gisteren 16:26

Ashram College ontvangt Gouden Schoolkantine Schaal

Het Ashram College in Alphen heeft de Gouden Schoolkantine Schaal in ontvangst mogen nemen. Meer dan 80% van de producten in de schoolkantine van het Ashram bestaat uit betere keuze producten.