Alphens EV

Spoedoverleg op het stadhuis in verband met bijverdiensten burgemeester Liesbeth Spies

Op vrijdag 17:00 uur is er een spoedoverleg op het gemeentehuis in Alphen aan den Rijn in verband met de bijverdiensten van burgemeester Liesbeth Spies. De burgemeester zou € 103.740 te weinig hebben teruggestort.

Burgemeester Liesbeth Spies heeft momenteel 3 betaalde bijbanen. In de afgelopen 5 jaar heeft Spies ruim een ton aan inkomsten bijverdiend. Deze inkomsten blijkt Spies niet in de gemeentekas te hebben gestort. Dit blijkt uit onderzoek van het AD Groene Hart.

In 2014 heeft de gemeenteraad een gedragscode opgesteld om belangenverstrengeling te voorkomen. Hierin staat dat alle neveninkomsten van de burgemeester en wethouders moeten worden overgemaakt naar de gemeente. Volgens de gemeentelijke gedragscode heeft Spies € 103.740 te weinig teruggestort, gebaseerd op inkomsten in de afgelopen 5 jaar.

Op vrijdagmiddag 22 november heeft Spies een vertrouwelijke mail gestuurd aan alle fractievoorzitters van de Alphense gemeenteraad over haar bijverdiensten. In deze mail betuigt Spies haar spijt en vertelt ze hiervan niet op de hoogte te zijn geweest. In deze mail zegt Spies zich aan de landelijke richtlijn te hebben gehouden, waarin staat dat burgemeesters 14 procent van hun jaarsalaris mogen bijverdienen. Ook geeft ze aan de Alphense gedragscode te betwisten.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 16:13

Ritmische groep Wilskracht pakt opnieuw de winst

De seniorengroep ritmische gymnastiek van Wilskracht zette in het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 december tijdens de internationale DreamCup in Hoofddorp opnieuw een foutloze oefening met bal neer.

Stadshart vandaag 15:52

IJsbaan op het Rijnplein in opbouw

Van vrijdag 13 december tot en met maandag 6 januari 2020 kan er geschaatst worden op het Rijnplein in Alphen aan den Rijn. De opbouw van de ijsbaan is momenteel in volle gang.

Verkeer en vervoer vandaag 15:20

Geen treinen tussen Bodegraven en Alphen

Er rijden momenteel geen treinen tussen station Bodegraven en station Alphen aan den Rijn. De oorzaak hiervan is een defecte spoorbrug.

Blog Opinie vandaag 15:11

Alphen blameert zich tegen de nummer laatst

A.V.V. Alphen is in de derde klasse A zondag vooralsnog niet meer dan een middenmoter. Toch richt men zich bij de club gelet op het ogenschijnlijk gemakkelijke programma op het winnen van de tweede periode.

Winactie Overige vandaag 14:43

Win een zitzak van Slijterij Jelfra De Toren

Kijk jij graag voetbal in stijl? En doe je dit het liefst op een relaxte en ontspannen manier? Dan hebben wij goed nieuws! Wij mogen namens Slijterij Jelfra De Toren een toffe Heineken/Champions League zitzak weggeven.