Alphens EV

Spoedoverleg op het stadhuis in verband met bijverdiensten burgemeester Liesbeth Spies

Op vrijdag 17:00 uur is er een spoedoverleg op het gemeentehuis in Alphen aan den Rijn in verband met de bijverdiensten van burgemeester Liesbeth Spies. De burgemeester zou € 103.740 te weinig hebben teruggestort.

Burgemeester Liesbeth Spies heeft momenteel 3 betaalde bijbanen. In de afgelopen 5 jaar heeft Spies ruim een ton aan inkomsten bijverdiend. Deze inkomsten blijkt Spies niet in de gemeentekas te hebben gestort. Dit blijkt uit onderzoek van het AD Groene Hart.

In 2014 heeft de gemeenteraad een gedragscode opgesteld om belangenverstrengeling te voorkomen. Hierin staat dat alle neveninkomsten van de burgemeester en wethouders moeten worden overgemaakt naar de gemeente. Volgens de gemeentelijke gedragscode heeft Spies € 103.740 te weinig teruggestort, gebaseerd op inkomsten in de afgelopen 5 jaar.

Op vrijdagmiddag 22 november heeft Spies een vertrouwelijke mail gestuurd aan alle fractievoorzitters van de Alphense gemeenteraad over haar bijverdiensten. In deze mail betuigt Spies haar spijt en vertelt ze hiervan niet op de hoogte te zijn geweest. In deze mail zegt Spies zich aan de landelijke richtlijn te hebben gehouden, waarin staat dat burgemeesters 14 procent van hun jaarsalaris mogen bijverdienen. Ook geeft ze aan de Alphense gedragscode te betwisten.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Cultuur vandaag 13:31

Culturele zondagen bij Parkvilla

Op 9 augustus vindt de tweede culturele zondag plaats bij Parkvilla. Deze zondag staat in het teken van musicalsongs. Tijdens dit musicalconcert nemen vier getalenteerde artiesten het publiek mee op een unieke reis langs de mooiste musicals, zoals Les Miserables en Wicked. Maar dat is nog niet alles!

Alphens Restaurantweek vandaag 12:26

Reserveer vanaf nu voor de Alphens Restaurantweek

Donderdag 20 t/m zondag 30 augustus is het zo ver, dan gaat de zomereditie van de Alphens Restaurantweek van start. Vanaf nu is het mogelijk om couverts te reserveren bij een van de 19 deelnemende restaurants!

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 10:39

The Center of Beauty bestaat vijf jaar!

Deze maand bestaat The Center of Beauty vijf jaar, en dat moet gevierd worden met een leuke actie. Hoe heeft eigenaresse Carmen die jaren ervaren? 

Coronavirus in Alphen vandaag 09:56

Zeven nieuwe besmettingen in Alphen

GGD Hollands Midden meldt dat er in de afgelopen week in de gemeente Alphen aan den Rijn opnieuw zeven besmettingen met corona zijn vastgesteld. Een week eerder waren dat er acht.

Wonen en bouwen vandaag 08:40

Vijf jaar sinds de val van de Julianabrug: het brugdrama in beeld

Vandaag is het vijf jaar geleden dat het brugdrama plaatsvond. Bij werkzaamheden aan de Julianabrug in Alphen ging het compleet mis. Twee hijskranen die het brugdeel inhesen vielen om en richtten een enorme ravage aan. In deze fotoreportage van de Alphense fotograaf Josh Walet nemen we je mee terug naar dat bewuste moment.