Voedselbank Alphen aan den Rijn en omstreken

Sponsorpaal compenseert inzamelingsacties Alphense Voedselbank

Door alle maatregelen rondom corona heeft Voedselbank Alphen aan den Rijn en omstreken al tien maanden geen inzamelingsacties kunnen houden in supermarkten. Daarom plaatste de Voedselbank deze week een zogeheten sponsorpaal bij Albert Heijn Konincks in Koudekerk. Andere supermarkten in Alphen volgen binnenkort. 

In de afgelopen periode zijn er meer dan 1.500 kratten met voedsel- en verzorgende producten minder opgehaald. Normaal gesproken haalt de Voedselbank één keer per 14 dagen voedsel op bij supermarkten. ‘’Maar door de coronacrisis is dit niet mogelijk”, zegt René de Jong, bestuurslid bij de Voedselbank. “We willen niet dat onze medewerkers en klanten risico lopen.’’

Met die reden ging De Jong opzoek naar een alternatief. ‘’En die mogelijkheid is er inmiddels!’’ Sinds maandag 18 januari staat er een sponsorpaal bij Albert Heijn Konincks in Koudekerk, waarmee je eenvoudig een donatie kunt doen aan de voedselbank. De Jong laat weten dat er over twee à drie weken nog meer sponsorpalen bijkomen. ‘’Op dit moment kijken we naar de Hoogvliet in Kerk en Zanen en de Albert Heijn in De Aarhof.’’ De sponsorpaal komt dan midden in de winkel te staan, zodat iedereen de paal makkelijk kan vinden.

Hoe werkt het?

In de sponsorpaal zit een betaalmodulekast, waardoor men contactloos op een snelle en eenvoudige manier een donatie kan doen aan de voedselbank. De klant kiest zelf uit de drie bedragen via één van de drie knoppen, houdt zijn/haar pasje ervoor, en klaar. Het doneren kan met elke betaalkaart-creditcard of telefoon.

Op dit moment is er al € 74 opgehaald met de sponsorpaal. Dit is nog niet genoeg om de kosten te dekken van € 95 per maand. ‘’Maar de paal staat er pas vijf dagen, en veel mensen doen maar één keer in de week boodschappen, dus als je het zo bekijkt is het wel goed’’, besluit De Jong.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 16:12

Rolstoeltennis-topper Esther Vergeer bij TV Nieuwe Sloot

Op 9 juni geeft de Esther Vergeer Foundation een tennis clinic aan de rolstoeljeugd van Tennisvereniging Nieuwe Sloot, aan aspirant rolstoeltennissers en aan kids die het gewoon eens willen proberen vanuit een rolstoel. Voormalig Grand Slam winnares Esther Vergeer is ook bij het event aanwezig.

Dronefotografie vandaag 14:37

Alphen vanuit de lucht: de groene long van Kerk en Zanen

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Europapark, de groene long van de wijk Kerk en Zanen.

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Miljoenentekort

De tekorten bij alle gemeenten lopen op. De zalvende woorden van de CDA-wethouder van Alphen aan den Rijn ten spijt: hier ook! Ik denk zomaar dat het om vele miljoenen aan tekorten gaat. Misschien wel een stuk of 10 en dat bovenop de toch al geplande ombuigingen, lees bezuinigingen.