De Thermen2

Sport, gezondheid en buurthuisfunctie bij De Hoorn

Net als zwembad AquaRijn is het mogelijk om zwembad De Hoorn een buurthuisfunctie te geven. De focus ligt dan bij De Hoorn op ontmoeten in combinatie met sport en gezondheid. De Thermen 2 wil deze uitdaging oppakken via een Right to Challenge.

Op verzoek van de gemeente heeft de directie van de Alphense zwembaden gekeken naar de mogelijkheid voor een integrale sportontmoeting in combinatie van een vitaliteitscentrum bij zwembad De Hoorn. Omdat De Hoorn in het Rijnhavengebied ligt, is daarbij de buurthuisfunctie meegenomen. Het Rijnhavengebied is immers in ontwikkeling als woongebied en er zullen de komende jaren dan ook veel bewoners bijkomen.

Uit de gesprekken van het afgelopen jaar is de mogelijkheid gekomen om dit via een Right to Challenge op te pakken. De begeleiding van het project ligt dan bij het Landelijk Netwerk Right to Challenge. De kosten hiervoor worden door de gemeente betaald. De uiteindelijke beoordeling van de challenge is aan de gemeenteraad.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 17:11

Toyota Yaris in de finale van Auto van het jaar 2021

De nieuwe Toyota Yaris is finalist van de komende Europese Auto van het Jaar-verkiezing! Op 1 maart 2021 wordt duidelijk of de nieuwe Toyota Yaris zich Auto van het Jaar 2021 mag noemen. Gaat de Yaris winnen?

Overige gisteren 09:55

Zo houd je je energierekening laag in de winter

Inmiddels hebben we als het goed is de winter alweer achter de rug. Dit keer leverde het relatief veel sneeuw op, terwijl het ook nog mogelijk werd om te gaan schaatsen in de buitenlucht. Als deze trend zich doorzet en de volgende winter ook weer koud is dan wil je er natuurlijk voor zorgen dat het in huis wel aangenaam warm is.