Wordt ARC morgen kampioen?

ARC heeft al heel wat cruciale wedstrijden gespeeld dit seizoen, maar die van aanstaande zaterdag in Mijdrecht tegen Argon is wel echt heel belangrijk. De mogelijkheden zijn legio op de laatste competitiedag. Als ARC wint blijft de ploeg tweede op de ranglijst en wordt de derde periode gepakt.

Dit is de meest ideale optie, want dan gaat het team op 1 juni de nacompetitie in als de hoogst genoteerde club op de ranglijst met een thuiswedstrijd. Het doet er in dat geval totaal niet toe wat de andere clubs doen. Althans, wat de nacompetitie betreft. Kampioen worden is namelijk ook een optie. Uiteraard moet dan wel zelf gewonnen worden en dan moet DHSC enkele kilometers verderop in Wilnis verliezen van CSW, dat mee moet gaan doen in de nacompetitie om handhaving. De kans is klein, maar er dit seizoen in 1A al veel meer geks gebeurd. Bij een gelijkspel van ARC is er wat betreft de winst van de derde periode niets aan de hand, maar wint AFC wel, dan gaat ie club naar de derde plek en zal de Racing in de nacompetitie om promotie naar de Hoofdklasse niet meer op eigen veld in actie komen zo heeft de loting uitgewezen. Er is ook nog een heel kleine kans dat Mark Evers en zijn mannen zaterdag tegen vijf uur met totaal lege handen staan. Als verloren wordt van Argon, AFC wint op eigen bijveld van Huizen en BOL verslaat in Leusden Roda’46 is dat het geval. BOL pakt dan stiekem en verrassend alsnog de derde periodetitel. ARC finisht dan als derde en ziet AFC er dan als de nummer twee met de van kampioen DHSC over te nemen periodetitel vandoor gaan. Dat is wel een heel ver gezocht doemscenario, maar zoals eerder gezegd: in de eerste klasse A is in deze voetbaljaargang niets echt onmogelijk.

Alphia en Alphense Boys zondag spelen op de laatste competitiedag nergens meer om. Voor deze teams zit het seizoen er na komend weekeinde op. Alphense Boys zaterdag heeft nog een heel kleine kans om de nacompetitie te halen, maar dan moet er wel heel veel meezitten. Zelf winnen op eigen kunstgras van Woubrugge is sowieso noodzakelijk, ,maar dan moet Floreant verliezen bij SJC en Oegstgeest zich laten verrassen door Meerburg. Gelet op de zwakte van Meerburg lijkt dat in ieder geval zo goed als uitgesloten en dat Floreant bij SJC met een nederlaag vertrekt is ook niet echt logisch. In theorie is het allemaal mogelijk, maar de praktijk zal uitwijzen dat de op zaterdag voetballende Boys net overal naast grijpen. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!