Advertorial Politiek

Sportakkoord zorgt voor meer buurtsportcoaches

Het Nationaal Sportakkoord is in Scheveningen na de finish van de Volvo Ocean Race ondertekend door onder meer minister Bruins (VWS). Aan de ondertekening zitten miljoenen aan investeringen vast, waarvan een deel naar de gemeente Alphen aan den Rijn komt.

Door het Sportakkoord kan de gemeente Alphen aan den Rijn drie extra buurtsportcoaches aanstellen en is er een budget van enkele tonnen per jaar beschikbaar. Dat meldt wethouder Gert-Jan Schotanus, die vrijdag 29 juni bij de ondertekening van het Nationaal Sportakkoord was. "Er komt nu een professionalisering op gang van sportprogramma’s onder meer voor kinderen."

Het Sportakkoord tussen minister Bruins van Volksgezondheid, sportsector, gemeenten, organisaties en bedrijven heeft als doelstelling dat iedereen zonder belemmeringen in een veilige en gezonde omgeving plezier in sport kan hebben. Er wordt voortaan jaarlijks 400 miljoen euro door de Rijksoverheid geïnvesteerd.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie 23 aug. 2019 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.