Advertorial Politiek

Sportakkoord zorgt voor meer buurtsportcoaches

Het Nationaal Sportakkoord is in Scheveningen na de finish van de Volvo Ocean Race ondertekend door onder meer minister Bruins (VWS). Aan de ondertekening zitten miljoenen aan investeringen vast, waarvan een deel naar de gemeente Alphen aan den Rijn komt.

Door het Sportakkoord kan de gemeente Alphen aan den Rijn drie extra buurtsportcoaches aanstellen en is er een budget van enkele tonnen per jaar beschikbaar. Dat meldt wethouder Gert-Jan Schotanus, die vrijdag 29 juni bij de ondertekening van het Nationaal Sportakkoord was. "Er komt nu een professionalisering op gang van sportprogramma’s onder meer voor kinderen."

Het Sportakkoord tussen minister Bruins van Volksgezondheid, sportsector, gemeenten, organisaties en bedrijven heeft als doelstelling dat iedereen zonder belemmeringen in een veilige en gezonde omgeving plezier in sport kan hebben. Er wordt voortaan jaarlijks 400 miljoen euro door de Rijksoverheid geïnvesteerd.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 11:17

Podologiepraktijk in het vernieuwde Van Keeken Schoenen

Van Keeken is naast specialist in schoenkennis ook ervaren in verhelpen en voorkomen van voetproblemen. Sophie start haar eigen podologiepraktijk in het vernieuwde Van Keeken Schoenen in Alphen aan den Rijn.   

Evenementen vandaag 10:28

Ladies Night ‘Say yes to the dress’ in Alphense centrum

Dames uit Alphen en wijde omgeving, zet vrijdagavond 27 september een groot kruis in jullie agenda’s en regel oppas voor kinderen, huisdieren en mannen. Want Alphen aan den Rijn, en dan vooral de winkeliers in het Alphense centrum, maakt zich op voor de vierde Ladies Night.  

Natuur en recreatie vandaag 09:24

Een eigen IreneBos voor 80-jarige prinses

Op maandag 16 september heeft het NatuurCollege in het kader van de tachtigste verjaardag van haar voorzitter, prinses Irene, een ode aan de natuur gebracht in Carré, Amsterdam. Stichting Nationale Boomfeestdag en gemeente Alphen aan den Rijn bieden de prinses, in aansluiting hierop, haar eigen IreneBos als dank voor haar inzet voor de bomen en natuur.

Politiek gisteren 21:08

Geen nieuwe sociale huurwoningen in centrum van Alphen-Stad

In de plannen voor nieuwbouwwoningen in het centrumgebied aan de Lage Zijde is geen plaats voor nog meer sociale huurwoningen. Van de vijfhonderd geplande woningen zijn er namelijk al tweehonderd gebouwd in de sociale huursector.