Advertorial Politiek

Sportakkoord zorgt voor meer buurtsportcoaches

Het Nationaal Sportakkoord is in Scheveningen na de finish van de Volvo Ocean Race ondertekend door onder meer minister Bruins (VWS). Aan de ondertekening zitten miljoenen aan investeringen vast, waarvan een deel naar de gemeente Alphen aan den Rijn komt.

Door het Sportakkoord kan de gemeente Alphen aan den Rijn drie extra buurtsportcoaches aanstellen en is er een budget van enkele tonnen per jaar beschikbaar. Dat meldt wethouder Gert-Jan Schotanus, die vrijdag 29 juni bij de ondertekening van het Nationaal Sportakkoord was. "Er komt nu een professionalisering op gang van sportprogramma’s onder meer voor kinderen."

Het Sportakkoord tussen minister Bruins van Volksgezondheid, sportsector, gemeenten, organisaties en bedrijven heeft als doelstelling dat iedereen zonder belemmeringen in een veilige en gezonde omgeving plezier in sport kan hebben. Er wordt voortaan jaarlijks 400 miljoen euro door de Rijksoverheid geïnvesteerd.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 01:33

Dode en gewonden bij steekpartij

In de Topaasplantsoen In Alphen aan den Rijn zijn in de nacht van zaterdag op zondag een dode meerdere gewonden gevallen bij een steekpartij. Het incident gebeurde rond de klok van 00:45 uur.

Gemeente gisteren 13:27

Start nieuw wijkteam Hoorn

Op donderdag 5 maart presenteert wethouder Leo Maat, wijkwethouder Hoorn, het nieuwe onderhoudsteam voor de openbare ruimte; het integrale wijkteam. Dit is een vast team van medewerkers dat aan de slag gaat om Hoorn schoon, heel en veilig te houden.

Evenementen gisteren 10:48

Deze sporters gingen er met een prijs vandoor op het Alphens Sportgala

Op vrijdagavond 21 februari werd het Alphens Sportgala gehouden in het Parkrestaurant van Avifauna. Voor het tweede jaar op rij werd Noussair Mazraoui uitgeroepen tot sportman van het jaar. De prijs van sportvrouw van het jaar ging naar baanwielrenster Amber van der Hulst.