Josh Walet
Blog Sport

Sportieve treurnis bij Alphense topclubs

Het gaat belabberd met de Alphense clubs in de vierde divisie Alphense Boys is na de 5-1 nederlaag tegen HBC alleen in theorie ook volgend seizoen nog actief in de landelijke competitie. Acht punten inhalen om voor de nacompetitie in aanmerking te komen gaat natuurlijk niet meer lukken en dan heeftde club ook nog eens het allerslechtste doelsaldo in de vierde divisie A.

Bij ARC is het ook treurnis troef. De nacompetitie om handhaving an weliswaar nog ontlopen worden, maar dan moet zaterdag toch echt wel weer eens gewonnen worden. ARC staat momenteel op een promotie/degradatieplek, net als DHSC. Beide hebben 25 punten, BOL heeft er inmiddels één meer. ARC heeft wel een beter doelsaldo dan deze twee concurrenten.

Alphense Boys speelt zondag om 14:00 uur in Purmerend tegen Purmersteijn en dat is bepaald geen opponent waarvan gewonnen kan worden. ARC ontvangt het Amsterdamse Swift, dat met een tiende plaats ook nog wel een paar punten kan gebruiken, maar ook nog meedraait om de derde periodetitel. Alphense Boys verloor de thuiswedstrijd tegen Purmersteijn met 4-0, ARC win in Amsterdam met 3-1 van Swift.

Zoals het er nu voorstaat degraderen Alphense Boys en WV-HEDW rechtstreeks en moeten ARC en DHSC de nacompetitie in. DHSC speelt thuis tegen SJC en BOL – WV-HEDW is zaterdag ook een interessant duel in de onderste regionen. Met DHSC is een naam genoemd van een club die er in de vierde divisie een potje van maakt.

De club van de familie Sneijder maakt zich zelfs  schuldig aan een soort van competitievervaling. Met nederlagen van 0-6, 0-8 en 2-12 (afgelopen zaterdag) neemt niemand je meer serieus. Als de spelers bij wijze van spreken een kwartier te laat hun vergoeding ontvangen hebben laten ze het massaal afweten. Zo’n club verdient het eigenlijk niet om op dit niveau te mogen voetballen. Maar misschien bestaat DOS Holland Stichte Boys na dit seizoen niet eens meer. De schuldenlast schijnt torenhoog te zijn.   

Ook op het programma staan zaterdag CSW - Alphia en Nicolaas Boys - AVV Alphen. Voor AVV Alphen dreigt ook nacompetitie om handhaving.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Film gisteren 18:03

Bioscoopconcert André Rieu in Castellum!

Vanuit zijn pittoreske thuisstad Maastricht presenteert André Rieu een spectaculair concert die jij deze zomer op het witte doek bij Castellum kunt zien! Tijdens het bioscoopconcert wordt u betoverd met iconische filmmuziek, prachtige walsen, emotionele ballads en onverwachte nummers uit de hitlijsten. Mis het exclusieve bioscoopconcert ‘Power of Love’ niet!

Overige gisteren 16:51

Vuilcontainers bij appartementencomplex Castella buiten gebruik

De Tolstraat nabij het Rode Dorp zal tot 1 augustus afgesloten blijven vanwege renovatiewerkzaamheden aan het riool en straatwerk. Deze afsluiting heeft echter gevolgen voor de bewoners van het appartementencomplex Castella, waar de ondergrondse vuilcontainers voor 126 appartementen buiten gebruik zijn gesteld.

Bijeenkomst gisteren 15:29

Lotgenotenbijeenkomst voor mensen met alvleesklierkanker

Het Patiëntenplatform Living With Hope, het SamenhuiS en Scarabee, centra voor leven met en na kanker, nodigen getroffenen en hun naasten van harte uit voor een regionale lotgenotenbijeenkomst op donderdag 30 mei aanstaande.

Advertorial Evenement gisteren 14:08

Canondagen 2024 in Museumpark Archeon

Het laatste weekend van mei staat de Canon van Nederland centraal in Museumpark Archeon, want het zijn de Nationale Canondagen. Loop mee in de processie van Willibrordus en volg speciale rondleidingen over Trijntje in de prehistorie, de Romeinse Limes, de Karolingische periode en een speciale lezing over de ‘Zwarte dood’.

Overige gisteren 12:36

Alphense Sylvie van Klaveren beklimt Mont Ventoux voor onderzoek naar MS

Maandag, 20 mei, heeft Sylvie van Klaveren uit Alphen aan den Rijn, samen met haar naasten, de Mont Ventoux beklommen om geld in te zamelen voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). In een indrukwekkende tijd van vier uur en 45 minuten legden zij de eenentwintig kilometer lange tocht naar de top van de 'kale berg' af.

Advertorial Evenement gisteren 11:05

Opbouw Zomerspektakel aan het Meer 2024 is begonnen

Het aftellen is begonnen! Over anderhalve week staan er weer duizenden bezoekers te zingen en te dansen op het evenemententerrein langs de Zegerplas. Het driedaagse festival trapt op vrijdag 31 mei af met Snelle, Krezip, Shake the Lake en Afrojack.