Bezemer Fitness

Sportscholen in Alphen morgen eindelijk weer open: ‘’De zenuwen lopen op’’

Na vijf maanden wachten is het eindelijk zo ver. Woensdag gaan de sportscholen weer open. Alphense sportschoolhouders zijn enthousiast en kunnen niet wachten om de sporters te verwelkomen.

Binnensportlocaties mogen op woensdag 19 mei hun deuren eindelijk weer openen, maar wel onder voorwaarden. Er mogen maximaal dertig mensen tegelijkertijd aanwezig zijn per ruimte. De afstand van 1,5 meter blijft daarbij van kracht. Er mogen maximaal twee personen en een trainer samen sporten. Grotere groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij het gaat om kinderen en jongeren tot en met zeventien jaar. Op wedstrijden en sportactiviteiten met publiek moeten we ook nog even wachten. Kleedkamers zijn gesloten, behalve in zwembaden.

Danu van Bezemer Fitness is enorm blij en kan niet wachten totdat de sportschool morgen de deur weer kan openen. ‘’Het is geweldig. Het waren een paar moeilijke maanden. Nu we bijna open mogen lopen de zenuwen wel wat meer op. Ik heb de spontaniteit gemist. Het lachen met de klanten. Ik kan niet wachten om hen weer te zien.’’ Waarom het zo belangrijk is om te sporten is een nobrainer. ‘’Vooral in deze tijd is het belangrijk dat we fit blijven. Mentaal natuurlijk, maar zeker ook fysiek.’’ Ook de andere sportscholen in Alphen zijn blij met de versoepelingen die vanaf morgen gelden. ‘’We mogen woensdag weer!’’

Niet alle sportscholen zijn echter geholpen met de versoepelingen. Bij Boksschool Teus de Kruyf zijn ze blij dat er weer meer mogelijk wordt, maar voor de boksschool zelf verandert er weinig. Dit vanwege het feit dat er geen groepslessen voor volwassenen mogelijk zijn. Daarom gaat de boksschool nog even op de oude voet verder, wat de laatste maanden erg goed ging. ‘’Het hele jaar door kunnen we gelukkig trainen onder de overkapping. Volle lessen, zeven dagen in de week. Voor de andere sportscholen is er meer winst met de versoepelingen en dat gunnen we ze van harte. Wij blijven voorlopig nog even buiten sporten’’, aldus Marie Louise de Kruyf.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 16:44

Het nieuws van week 23 samengevat in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen? Van te kort aan horecapersoneel en een pilot om de terrassen langer open te houden tot aan het Europees Kampioenschap dat deze week aftrapte en Thomas Berge die het aan de stok kreeg met handhavers. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht. 

Werken gisteren 14:10

Het nieuwe vacature aanbod van week 23

Op zoek naar leuke baan of een nieuwe uitdaging in Alphen of omgeving? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Alphens.nl heeft haar eigen vacaturepagina. Op deze pagina zijn diverse soorten vacatures in verschillende branches te vinden. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Handelsnederzetting

Als er een castellum 'in the middle of nowhere' wordt gebouwd, verschijnt er binnen de kortste keren ook een handelsnederzetting. Dat zal in Alphen aan den Rijn niet anders zijn geweest. In zo'n kampdorp wonen gezinnen van soldaten, ambachtslieden en handelaren.

Overige gisteren 10:12

Betalen Alphense hondenbezitters straks geen hondenbelasting meer?

Een hond is je beste vriend, maar daar moet je jaarlijks wel wat voor over hebben. Althans, in de helft van de gemeenten in Nederland moet je nu nog hondenbelasting betalen, maar een meerderheid van de Tweede Kamer wil van de belasting af. En dat scheelt Alphense hondenbezitters jaarlijks tientallen euro’s.