BOOST

Sportspectrum Next zorgt voor vertier met een speciaal zomerprogramma

Nu de zomervakantie voor de basisscholen is begonnen, is Sportspectrum Next ook gestart met het zomerprogramma. Zowel voor jonge kinderen (0-12) als voor de oudere jeugd (12-27) bieden zij de hele zomer sporten en spellen aan.

Veel kinderen doen in de zomer mee met de Huttenbouw of het VakantieSpel. Dit jaar kan dit helaas niet in de traditionele vorm plaatsvinden, daarom worden er alternatieven aangeboden. Zo ook door Sportspectrum Next, dat onderdeel uitmaakt van Boost. “Met ons aanbod bieden we leuke alternatieven om kinderen bezig te houden, want het is belangrijk dat zij wel blijven bewegen. Daarom organiseren we de hele zomervakantie lang leuke activiteiten. En dat doen we niet alleen voor jonge kinderen, maar ook voor de oudere jeugd", vertelt coördinator Robert-Jan van der Meulen.

Uitdagende activiteiten

Op de activiteiten wordt breed ingezet, dus er is veel mogelijk. “We nemen altijd genoeg materiaal mee, waardoor er eigenlijk van alles gedaan kan worden. Regelmatig wordt er gekozen voor voetbal, maar we organiseren ook genoeg andere activiteiten. Voor kinderen is het vaak juist leuk om nieuwe sporten of spellen uit te proberen. Daar krijgen ze bij ons genoeg tijd en ruimte voor.” De activiteiten worden door heel de gemeente Alphen aan den Rijn georganiseerd, op alle doordeweekse dagen: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, en vrijdag.

Bij Sportspectrum Next werken daarbij ook nog eens allemaal vakdocenten, gespecialiseerd in bewegingsonderwijs. Robert-Jan vertelt: “Dit is een groot voordeel, want we weten allemaal precies waar we mee bezig zijn. We luisteren naar de behoefte van de kinderen en de jeugd en weten dit vervolgens om te zetten naar uitdagende activiteiten. Voor alle vakdocenten is sport een passie in het leven, dus dit is echt de plek waar we ons thuis voelen. We hebben allemaal onze plek gevonden bij Sportspectrum Next, en als we dan ook nog de blije gezichten van de kinderen zien, dan is dat helemaal geweldig.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:38

Vannacht gaat de klok een uur terug

In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober gaat de wintertijd in. Dit houdt in dat de klok een uur achteruit gaat, en de dag dus een uur langer duurt!

Alphense Zendmast gisteren 13:05

Alphense zendmast gedoofd voor Nacht van de Nacht

Alle lichten van de Alphense zendmast zullen zaterdagavond 24 oktober om 21:00 uur uit gaan. Dit gebeurt ter gelegenheid van de Nacht van de Nacht. Tot 21:00 uur is de zendmast blauw gekleurd voor het 75-jarig bestaan van de Verenigde Naties.

Alphens Restaurantweek gisteren 11:59

Koeien en Kaas bij jou thuis: binnen 15 minuten je zelfgemaakte diner op tafel

De komende weken organiseren wij de Alphens Restaurantweek bij jou thuis! Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen en omstreken. Dit keer vertellen we je alles over de heerlijke gerechten die je bij Koeien en Kaas kunt bestellen.

Overige gisteren 10:47

Kerstmarkt bij de kringloop: “Het lijkt hier wel een tuincentrum”

Bakken vol kerstballen, engelenhaar, slingers, mokken met warme chocolademelk én een kerstbomenshow. Dat klinkt als een beschrijving van elk willekeurig tuincentrum rond de kerstperiode, maar volgende week is dit ook het geval bij Kringloop Alphen. “Je verwacht het misschien niet, maar ook kunstbomen die al een ander huis hebben gehad, kunnen er nog prachtig en vol met naalden uitzien.”