BOOST

Sportspectrum Next zorgt voor vertier met een speciaal zomerprogramma

Nu de zomervakantie voor de basisscholen is begonnen, is Sportspectrum Next ook gestart met het zomerprogramma. Zowel voor jonge kinderen (0-12) als voor de oudere jeugd (12-27) bieden zij de hele zomer sporten en spellen aan.

Veel kinderen doen in de zomer mee met de Huttenbouw of het VakantieSpel. Dit jaar kan dit helaas niet in de traditionele vorm plaatsvinden, daarom worden er alternatieven aangeboden. Zo ook door Sportspectrum Next, dat onderdeel uitmaakt van Boost. “Met ons aanbod bieden we leuke alternatieven om kinderen bezig te houden, want het is belangrijk dat zij wel blijven bewegen. Daarom organiseren we de hele zomervakantie lang leuke activiteiten. En dat doen we niet alleen voor jonge kinderen, maar ook voor de oudere jeugd", vertelt coördinator Robert-Jan van der Meulen.

Uitdagende activiteiten

Op de activiteiten wordt breed ingezet, dus er is veel mogelijk. “We nemen altijd genoeg materiaal mee, waardoor er eigenlijk van alles gedaan kan worden. Regelmatig wordt er gekozen voor voetbal, maar we organiseren ook genoeg andere activiteiten. Voor kinderen is het vaak juist leuk om nieuwe sporten of spellen uit te proberen. Daar krijgen ze bij ons genoeg tijd en ruimte voor.” De activiteiten worden door heel de gemeente Alphen aan den Rijn georganiseerd, op alle doordeweekse dagen: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, en vrijdag.

Bij Sportspectrum Next werken daarbij ook nog eens allemaal vakdocenten, gespecialiseerd in bewegingsonderwijs. Robert-Jan vertelt: “Dit is een groot voordeel, want we weten allemaal precies waar we mee bezig zijn. We luisteren naar de behoefte van de kinderen en de jeugd en weten dit vervolgens om te zetten naar uitdagende activiteiten. Voor alle vakdocenten is sport een passie in het leven, dus dit is echt de plek waar we ons thuis voelen. We hebben allemaal onze plek gevonden bij Sportspectrum Next, en als we dan ook nog de blije gezichten van de kinderen zien, dan is dat helemaal geweldig.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek plein vandaag 15:48

SP dient motie in om opkoopbescherming in te voeren in Alphen

De Alphense fractie van de SP dient een motie in om de opkoop van huizen door beleggers en vastgoedhandelaren in de gemeente aan banden te leggen. Dit wil de SP bereiken door het invoeren van de zogenaamde ‘opkoopbescherming’.

Advertorial Kinderen vandaag 14:51

Junis Kinderopvang start unieke opleiding voor mensen met verouderde diploma’s

Per 1 juli 2018 kwalificeerden verschillende opleidingsachtergronden niet meer voor een baan in de kinderopvang. De verouderde diploma’s kwalificeren uitsluitend nog in combinatie met aanvullende scholing. Junis ziet mensen met deze diploma’s graag (weer) aan de slag gaan in de kinderopvang. Daarom start de organisatie op 22 november met een uniek opleidingstraject dat zij ook volledig bekostigt. 

Horeca vandaag 14:00

Bar Amsterdam en Schatjes toch niet overdag open: ‘’Ik baal er enorm van’’

Na de persconferentie van vorige week bleek dat discotheken en nachtclubs na middernacht gesloten moesten blijven. Alphense uitgaansgelegenheden Bar Amsterdam en Schatjes waren niet van plan om stil te zitten en kwamen met het idee om de uitgaansgelegenheden overdag te openen. Maar dat blijkt helaas niet haalbaar.

Sport vandaag 12:39

Eerste en tweede team van AVV Alphen spelen vanaf volgend seizoen op zaterdag

Tijdens de Buitengewone Algemene Ledenvergadering van woensdag 22 september hebben 39 van de 42 aanwezige leden ervoor gekozen om het eerste en tweede team van AVV Alphen vanaf volgend seizoen op zaterdag te laten spelen in plaats van zondag. Het derde en vierde team van de voetbalvereniging blijft wel op zondag hun sport uitoefenen.