Zani Casadio
Advertorial Dans

Spraakmakende dans: WE, the EYES

ICK Dans Amsterdam brengt een avond totaaltheater naar Alphen met artiest Pink Oculus. De voorstelling WE, the EYES neemt je mee met tien overlevenden na een vernietigende brand terwijl zij op zoek gaan naar het ware leven.

De performers beginnen in het duister, wat hen dwingt om op andere zintuigen te vertrouwen en om met elkaar in contact te komen. Het geluid van rock, experimentele en klassieke muziek ondersteunt de performers in deze voorstelling. Ze slaan op trommels, schreeuwen het uit, gooien met modder, stoken het vuur op en dansen de zielen uit hun lijf. 

“Stap voor stap maken de dansers een ontwikkeling door en met elke ontwikkeling verandert ook de wereld om hen heen, de manier waarop ze de wereld ervaren en hoe ze handelen, bewegen en dansen.”  

ICK Dans Amsterdam, onder leiding van Emio Greco & Pieter C. Scholten, iseen van de meest spraakmakende dansgezelschappenvan Amsterdam. WE, the EYES wil perspectieven ter discussie stellen in een maatschappij in crisis en claimt verandering. 

 

“Een belangrijke levensopdracht vervat in fraai totaaltheater.” 

-de Volkskrant 

"De bezoeker wacht een intense ervaring: de voorstelling is als een hoogmis vol zang en rituelen." 

-Theaterkrant 

Tickets 

WE, the EYES is op donderdag 25 april te zien in Castellum. Kaarten zijn te koop via www.castellum.nl of aan de theaterkassa (di t/m za: 12:00 - 14:00 uur). 

Bekijk hier alvast een voorproefje van deze voorstelling.

Info & kaarten


Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:47

Koningskermis: dit zijn de openingstijden

Koningsdag is in optocht en dat betekent dat de kermis weer wordt opgebouwd! Van dinsdag 23 tot en met zondag 28 april 2024 is er weer een Koningskermis in het Europapark en aan de Evenaar.

Blog Opinie 20 apr. 2024 18:54

MINERVA Doorgeslagen samenleving

Van de week was er een grote AI-bijeenkomst, want Alphen aan den Rijn moet de eerste AI-gemeente worden van heel Nederland. Het doel is om artificial intelligence (AI) een prominente plek te geven in de gemeente. Op zichzelf is het altijd een loffelijk streven om de eerste te worden, maar of dat met AI moet?

Advertorial Voorstelling 20 apr. 2024 16:40

Beleef Japan in Castellum!

Al zin in vakantie? Met de voorstelling Hinotori – De vleugels van de Feniks, brengt YAMATO, bekend als de "Taiko-drumgroep die de wereld rondreist", Japan naar Castellum.

Evenementen 20 apr. 2024 14:07

Dit is er in Alphen aan den Rijn te doen op Koningsdag

Op 27 april viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat er te doen is? Lees snel verder!