Staan Alphenaren open voor het resomeren van je lichaam?

Naast het begraven of cremeren van je lichaam, is er binnenkort een nieuwe vorm van lijkbezorging toegestaan waarbij gebruik wordt gemaakt van een chemische vloeistof: resomeren. Staan Alphenaren open voor deze nieuwe methode of houden ze het liever bij de bestaande methodes?

De vloeistof die wordt gebruikt voor het resomeren, wordt ph-neutraal gemaakt en is vooral duurzamer dan de andere vormen van lijkbezorging. Tijdens het resomeren wordt de overledene slechts in een doek gewikkeld en in een soort capsule gelegd. Met behulp van kaliumhydroxide, hitte en druk lossen alle weke delen op. Alleen de botten blijven over, maar dat is achteraf zo poreus dat je ze gemakkelijk kunt vermalen tot poeder. Wij waren benieuwd of Alphenaren openstaan voor deze nieuwe vorm van lijkbezorging en gingen daarom de straat op.

“Iedereen mag daar zelf voor kiezen”

Alphenaar Joost vindt dat iedereen zelf mag bepalen wat je doet met je lichaam na het overlijden. “Ik zou mijzelf niet laten resomeren.” De liberaal ingestelde Joost zou zelf kiezen voor een begrafenis, maar hij vindt wel dat als iemand zich wil laten resomeren, dat een vrije keuze is. De vriendin van Joost geeft aan dat zij zelf nog niet over dit onderwerp heeft nagedacht. “Maar iedereen staat vrij in zijn of haar vrije keuze.”

“Ik sta er wel voor open”

Ondanks dat Destiny ervoor openstaat, heeft ze nog geen beslissing gemaakt. “Zelf weet ik het nog niet, maar als mensen dit willen doen moeten ze het zelf weten.” Waar Destiny wel zeker van is, is dat ze niet begraven wil worden. De Alphense laat weten dat resomeren zeker iets is waar zij over na zal denken. ‘’Ik ga ervan uit dat ik nog lang niet kom te overlijden. Wellicht is dit tegen die tijd wel iets gangbaars. Dan zal ik het zeker overwegen.’’

“As uitstrooien voor je ziel trekt mij meer aan”

“Nee, ik zou het niet doen’’, laat Vadin stellig weten. ‘’Deels door mijn cultuur, waarvan je as uitstrooien beter is. Dit komt ook puur uit mezelf en het is gewoon hoe ik erover denk. As uitstrooien voor je ziel, dat trekt mij meer aan. Dit is voor mij genoeg reden om hier niet voor te kiezen.” Wel begrijpt Vadin als mensen voor deze keuze gaan. ‘’Iedereen heeft zo zijn eigen ding, maar voor mij is het niks.’’


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.