Alphens

Staan verkeersborden voor snorfietsverbod op onlogische plek?

Vorige week is het snorfietsverbod ingegaan in winkelcentrum De Atlas. Snorfietsers en bromfietsers zijn sindsdien niet meer welkom in het winkelcentrum. Maar de plaatsing van de verkeersborden had volgens Alphenaren duidelijker gekund.

In december kondigde de gemeente aan dat er een snorfietsverbod zou komen in De Atlas. De reden hiervoor was om een veiligere omgeving te creëren voor voetgangers, die volgens de gemeente centraal zouden moeten staan in het winkelcentrum in Kerk en Zanen. Vorige week is het verbod ingegaan. Op social media liet de wijkagent zien dat er de afgelopen week al direct werd gehandhaafd op het verbod: “Bestuurder van bromfiets reed vanmiddag behoorlijk vlot tussen winkelende publiek door.”

Verkeersborden

Een verbod wordt altijd aangegeven met verkeersborden, maar de plek waarop de verkeersborden worden geplaatst is ook belangrijk. Verschillende Alphenaren laten ook weten dat de borden voor het snorfietsverbod niet op een handige plek zouden staan. “Ik kom bijna dagelijks in De Atlas om mijn boodschappen te doen. Het verbod op snorfietsers vind ik dan ook erg fijn, het geeft een veiliger gevoel”, laat een 46-jarige huisvrouw uit Alphen weten. “Maar de plaatsing van de verkeersborden lijkt nog niet voor alle snorfietsers duidelijk. Dit zou goed aan de plaatsing van de verkeersborden kunnen liggen.”

Het betreft dan voornamelijk het verkeersbord dat ter hoogte van de ondergrondse containers staat bij de Hoogvliet. “Dit verkeersbord valt een beetje weg. Het staat zo erg naar de zijkant geplaatst dat het makkelijk te missen is. Als ik door de media niet had geweten dat er een snorfietsverbod zou gelden, had ik gerust doorgereden”, vertelt een 59-jarige man, die netjes van zijn snorfiets afstapte om het winkelcentrum te betreden. “Het zou handiger zijn om het bord meer in het zicht te plaatsen.”

Verbod in de Provinciepassage?

Een andere man geeft aan dat het handiger zou zijn om het snorfietsverbod al eerder aan te geven: “Snorfietsers mogen nu wel door de Provinciepassage rijden, maar moeten opeens stoppen bij het gedeelte met de winkels. Dat vind ik nogal onlogisch. Stel dan voor heel het gebied een snorfietsverbod in.”

“Het verbod voor de snorfietsers geldt alleen ter hoogte van de winkels, omdat anders de woningen tussen het Europaplein en Zeelandstraat/Flevolandstraat aan de voorzijde onbereikbaar zijn voor snorfietsers. Vandaar dat voor deze plek van de borden is gekozen”, laat een woordvoerder van de gemeente weten. Aan de hand van de reacties van het winkelend publiek, zal de gemeente de situatie volgende maand in het Verkeersoverleg bespreken.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 12:54

Eerste Bokashi gestort in Chinapark

Sinds enige tijd zet de gemeente bladafval om naar Bokashi, een soort compost die de bodem verbetert. Op woensdagmiddag 19 februari is de eerste Bokashi door wethouder Gert-Jan Schotanus gestort in het Chinapark aan de Chinastraat in Alphen.

Calamiteiten vandaag 12:15

Jongens ruïneren grasveld met scooter

Op dinsdag 18 februari crossten een paar jongens op hun scooter over een grasveld in een woonwijk. Op hun school hebben de handhavers een stevig gesprek met ze gevoerd.

Verkeer en vervoer vandaag 11:17

Alle boeren verzamelen op Oranje Nassausingel

Op woensdagochtend 19 februari verzamelden meerdere boeren zich op de Oranje Nassausingel in Alphen. Dit om met zijn allen naar Den Haag te gaan, waar de boeren vandaag opnieuw protesteren.

Gemeente vandaag 09:50

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.