Alphens

Staan verkeersborden voor snorfietsverbod op onlogische plek?

Vorige week is het snorfietsverbod ingegaan in winkelcentrum De Atlas. Snorfietsers en bromfietsers zijn sindsdien niet meer welkom in het winkelcentrum. Maar de plaatsing van de verkeersborden had volgens Alphenaren duidelijker gekund.

In december kondigde de gemeente aan dat er een snorfietsverbod zou komen in De Atlas. De reden hiervoor was om een veiligere omgeving te creëren voor voetgangers, die volgens de gemeente centraal zouden moeten staan in het winkelcentrum in Kerk en Zanen. Vorige week is het verbod ingegaan. Op social media liet de wijkagent zien dat er de afgelopen week al direct werd gehandhaafd op het verbod: “Bestuurder van bromfiets reed vanmiddag behoorlijk vlot tussen winkelende publiek door.”

Verkeersborden

Een verbod wordt altijd aangegeven met verkeersborden, maar de plek waarop de verkeersborden worden geplaatst is ook belangrijk. Verschillende Alphenaren laten ook weten dat de borden voor het snorfietsverbod niet op een handige plek zouden staan. “Ik kom bijna dagelijks in De Atlas om mijn boodschappen te doen. Het verbod op snorfietsers vind ik dan ook erg fijn, het geeft een veiliger gevoel”, laat een 46-jarige huisvrouw uit Alphen weten. “Maar de plaatsing van de verkeersborden lijkt nog niet voor alle snorfietsers duidelijk. Dit zou goed aan de plaatsing van de verkeersborden kunnen liggen.”

Het betreft dan voornamelijk het verkeersbord dat ter hoogte van de ondergrondse containers staat bij de Hoogvliet. “Dit verkeersbord valt een beetje weg. Het staat zo erg naar de zijkant geplaatst dat het makkelijk te missen is. Als ik door de media niet had geweten dat er een snorfietsverbod zou gelden, had ik gerust doorgereden”, vertelt een 59-jarige man, die netjes van zijn snorfiets afstapte om het winkelcentrum te betreden. “Het zou handiger zijn om het bord meer in het zicht te plaatsen.”

Verbod in de Provinciepassage?

Een andere man geeft aan dat het handiger zou zijn om het snorfietsverbod al eerder aan te geven: “Snorfietsers mogen nu wel door de Provinciepassage rijden, maar moeten opeens stoppen bij het gedeelte met de winkels. Dat vind ik nogal onlogisch. Stel dan voor heel het gebied een snorfietsverbod in.”

“Het verbod voor de snorfietsers geldt alleen ter hoogte van de winkels, omdat anders de woningen tussen het Europaplein en Zeelandstraat/Flevolandstraat aan de voorzijde onbereikbaar zijn voor snorfietsers. Vandaar dat voor deze plek van de borden is gekozen”, laat een woordvoerder van de gemeente weten. Aan de hand van de reacties van het winkelend publiek, zal de gemeente de situatie volgende maand in het Verkeersoverleg bespreken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 18:49

Parkeerbeleid voor hele gemeente is vastgesteld

Het beleid rond het parkeren in de hele gemeente Alphen aan den Rijn is donderdag 24 september door de gemeenteraad gewijzigd. Daarmee is het beleid gemoderniseerd. Een belangrijke wijziging is de norm die wijzigt van prijsklasse naar oppervlakte.

Cultuur gisteren 16:35

Het moment is daar: de ‘huiskamer van de stad’ is officieel geopend

Genodigden kwamen op zaterdagochtend bijeen voor de officiële opening van de nieuwe bibliotheek. Met een tot in de puntjes geregisseerde performance en speeches van directeur Hester van Beek en wethouder Kees van Velzen, was het moment vandaag eindelijk daar: de opening van de ‘huiskamer van de stad’.

Alphense Zendmast gisteren 12:13

Alphense zendmast oranje verlicht voor opening nieuwe bibliotheek

Vandaag, zaterdag 26 september, opent de nieuwe bibliotheek in het Alphense centrum officieel haar deuren. Speciaal voor deze gelegenheid kleurt de Alphense zendmast oranje, de kleur waar Bibliotheek Rijn en Venen om bekend staat.   

Overige gisteren 10:52

Help leerlingen met enquête over milieuvriendelijk toilet

Leerlingen van het Groene Hart Lyceum hebben een opdracht gekregen van het Hoogheemraadschap van Rijnland om een milieuvriendelijk toilet te maken wat onder andere poep en plas van elkaar scheidt. Help jij hen door deze enquête in te vullen?

Evenementen gisteren 09:02

Coronaproof Burendag vieren, hoe doe je dat?

Dit jaar vieren we Burendag op 26 september. Bij deze jaarlijks terugkerende dag vieren buurtbewoners met elkaar feest. Omdat alles dit jaar coronaproof moet, hebben wij een aantal tips verzameld om toch Burendag te kunnen vieren.