Museumpark Archeon
Advertorial Evenement

Stad van Sinterklaas in Museumpark Archeon

Drie weekenden – 19, 20 26 en 27 november, 3 en 4 december komt Sinterklaas met zijn pieten naar de Stad van Sinterklaas in Museumpark Archeon. Sinterklaas logeert in het huis van de pottenkoopman en de pieten logeren in een grote pietenslaapkamer. 

Overdag is hij in de Troonzaal van Sinterklaas en heeft hij een speciale werkkamer, een pepernotenhuis, kadohuis, Schoenenhuis, dichters en verhalenhuis en kunnen kinderen meedoen met de vele activiteiten en een pietendiploma behalen.

Sinterklaas activiteiten

In de Stad van Sinterklaas zijn er veel activiteiten te doen. Zo vindt dagelijks een poppenkastvoorstelling plaats.  Voor de kleine bezoekers valt er een Pietendiploma te behalen. Kinderen kunnen meedoen met de verschillende activiteiten in de pietenhuisjes en zo hun eigen Pietendiploma verdienen. Pakjes schieten met pijl en boog, knutselen met de oerpieten, een mantelspeld maken, meedoen met de pietentraining en nog veel meer.

Tentoonstelling ‘Het verhaal van Nicolaas’

In de tentoonstelling ‘Het verhaal van Nicolaas’ wordt het verhaal Nicolaas verteld. Hij is een Sint en hij heet Nicolaas. Eeuwen geleden werd hij geboren in een Turks stadje, het was direct duidelijk dat dit een bijzondere jongen was. In deze tentoonstelling wordt meer over hem uitgelegd, ontdek en leer je de geschiedenis over onze Sinterklaas en kom je alles te weten over de wonderdoener en redder in nood.

Brunchen met Sint en Piet

Op zondag 27 november en zondag 4 december geniet men met het hele gezin van een heerlijke Sinterklaasbrunch inclusief de hele dag gratis entree. Het wordt extra feestelijk want Sinterklaas en zijn pieten komen langs! De speciale brunch begint om 11:00 uur en eindigt om circa 13:00 uur. Na de brunch is er volop gelegenheid om de Stad van Sinterklaas te bezoeken en er is vertier voor jong en oud.


Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.