Brugwachtertje aan den Rijn

Stadswandeling over het water op Koningsdag

Heb jij al plannen voor Koningsdag? Brugwachtertje aan den Rijn organiseert op 27 april samen met het Gilde weer haar succesvolle ‘stadswandeling over het water’.

Brugwachtertje aan den Rijn organiseert een aantal boottochten over de Oude Rijn tussen Gouwsluis en De Hoorn. Al varend passeer je de geschiedenis van Alphen en een Gilde Gids geeft daarbij uitleg. De tochten zijn vooral bedoeld om iedere Alphenaar en bezoeker van Alphen kennis te laten maken met Alphen en haar geschiedenis vanaf het water, waaronder de Romeinen en de Limes. Het is een fantastisch leuke ervaring om Alphen eens vanaf het water te bekijken!

Op 27 april kan je vanaf 10:30 uur een tochtje mee varen. Tijdens Koningsdag wordt er 5 keer gevaren, de tocht duurt circa 5 kwartier. Het vertrekpunt is Brugwachtertje aan den Rijn bij de Alphense Brug. Er kunnen maximaal 15 tot 20 personen per keer mee. Let op: alleen afvaart bij minimaal 8 personen (per vaart).

Reserveren is noodzakelijk. Dat kan bij Brugwachtertje aan den Rijn zelf of via www.brugwachtertjeaandenrijn.nl. Eventueel kan je op de dag zelf kijken of er nog plaats is.

Vertrektijden: 10:30, 12:00, 13:30, 15:00 en 16:30 uur (graag bij aanmelden vermelden welke tijd je mee zou willen). Prijs bedraagt € 7,50 p.p. (NB alleen pinnen) inclusief koffie of thee en een presentje!

Na deze start vaart de Soosboot weer de hele zomer, zowel met open inschrijving als op reservering voor een groep of een feestje. Uiteraard weer veel in samenwerking met Brasserie de Alphense Burgemeester.


Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:43

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 48 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van indrukwekkende talenten tijdens Scala On Stage en een helm aanschaffen voor je snorfiets tot aan de Alphense Bruggenrun. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Overige vandaag 13:51

Let op: maandag testbericht van NL-Alert

Je hebt vast wel eens een doordringend alarmgeluid op je telefoon melding gehad van NL-Alert. Schrik niet, maandag 5 december om 12:00 uur wordt opnieuw een NL-Alert gestuurd.

Limesjaar 2022 vandaag 12:25

ROMEINEN Overstromingen

Het Alphense castellum Albaniana is rond het jaar 41 gebouwd op een ongunstige plek vlak aan de rivier Oude Rijn. Daarom hadden de soldaten in het fort regelmatig natte voeten. Sterker nog: het is een aantal keren voorgekomen dat hevige overstromingen behoorlijk wat schade aanrichtten.

Werken vandaag 09:32

De nieuwste vacatures van week 48

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.