Brugwachtertje aan den Rijn

Stadswandeling over het water op Koningsdag

Heb jij al plannen voor Koningsdag? Brugwachtertje aan den Rijn organiseert op 27 april samen met het Gilde weer haar succesvolle ‘stadswandeling over het water’.

Brugwachtertje aan den Rijn organiseert een aantal boottochten over de Oude Rijn tussen Gouwsluis en De Hoorn. Al varend passeer je de geschiedenis van Alphen en een Gilde Gids geeft daarbij uitleg. De tochten zijn vooral bedoeld om iedere Alphenaar en bezoeker van Alphen kennis te laten maken met Alphen en haar geschiedenis vanaf het water, waaronder de Romeinen en de Limes. Het is een fantastisch leuke ervaring om Alphen eens vanaf het water te bekijken!

Op 27 april kan je vanaf 10:30 uur een tochtje mee varen. Tijdens Koningsdag wordt er 5 keer gevaren, de tocht duurt circa 5 kwartier. Het vertrekpunt is Brugwachtertje aan den Rijn bij de Alphense Brug. Er kunnen maximaal 15 tot 20 personen per keer mee. Let op: alleen afvaart bij minimaal 8 personen (per vaart).

Reserveren is noodzakelijk. Dat kan bij Brugwachtertje aan den Rijn zelf of via www.brugwachtertjeaandenrijn.nl. Eventueel kan je op de dag zelf kijken of er nog plaats is.

Vertrektijden: 10:30, 12:00, 13:30, 15:00 en 16:30 uur (graag bij aanmelden vermelden welke tijd je mee zou willen). Prijs bedraagt € 7,50 p.p. (NB alleen pinnen) inclusief koffie of thee en een presentje!

Na deze start vaart de Soosboot weer de hele zomer, zowel met open inschrijving als op reservering voor een groep of een feestje. Uiteraard weer veel in samenwerking met Brasserie de Alphense Burgemeester.


Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:52

Grote file door verkeersongeval op de N11

Op de N11 is woensdag aan het begin van de middag een ongeval gebeurd tussen een vrachtwagen en een personenauto. Dit heeft een grote file veroorzaakt.

Wonen en bouwen vandaag 13:41

Bewoners Rode Dorp vieren de afronding van fase 1

Dinsdag werd in het Rode Dorp de oplevering van de nieuwbouwwoningen van Woonforte en de vernieuwde straten door de gemeente gevierd. Het feest startte in de Jan Nieuwenhuijzenstraat bij de onthulling van de nieuwe gevelsteen en eindigde met een gezellige barbecue in de speeltuin Kindervreugd.

Blog Opinie vandaag 12:02

Het zal je kind maar wezen

Nederland werd recent weer opgeschrikt door het zoveelste incident met een verward persoon. En weer wordt er moord en brand geschreeuwd hoe het zover heeft kunnen komen. 

Advertorial Kunst en Cultuur vandaag 10:19

Cultuurcoaches verbinden inwoners Alphen aan den Rijn

De cultuurcoaches van Parkvilla en Kwadraad maatschappelijk werk hebben de handen ineen geslagen om samen het project ‘Mijn Beeldende Ik’ te ontwikkelen. In vier creatieve workshops beeldende vorming zijn deelnemers aan de slag gegaan met het thema zelfbeeld.