Brugwachtertje aan den Rijn

Stadswandeling over het water op Koningsdag

Heb jij al plannen voor Koningsdag? Brugwachtertje aan den Rijn organiseert op 27 april samen met het Gilde weer haar succesvolle ‘stadswandeling over het water’.

Brugwachtertje aan den Rijn organiseert een aantal boottochten over de Oude Rijn tussen Gouwsluis en De Hoorn. Al varend passeer je de geschiedenis van Alphen en een Gilde Gids geeft daarbij uitleg. De tochten zijn vooral bedoeld om iedere Alphenaar en bezoeker van Alphen kennis te laten maken met Alphen en haar geschiedenis vanaf het water, waaronder de Romeinen en de Limes. Het is een fantastisch leuke ervaring om Alphen eens vanaf het water te bekijken!

Op 27 april kan je vanaf 10:30 uur een tochtje mee varen. Tijdens Koningsdag wordt er 5 keer gevaren, de tocht duurt circa 5 kwartier. Het vertrekpunt is Brugwachtertje aan den Rijn bij de Alphense Brug. Er kunnen maximaal 15 tot 20 personen per keer mee. Let op: alleen afvaart bij minimaal 8 personen (per vaart).

Reserveren is noodzakelijk. Dat kan bij Brugwachtertje aan den Rijn zelf of via www.brugwachtertjeaandenrijn.nl. Eventueel kan je op de dag zelf kijken of er nog plaats is.

Vertrektijden: 10:30, 12:00, 13:30, 15:00 en 16:30 uur (graag bij aanmelden vermelden welke tijd je mee zou willen). Prijs bedraagt € 7,50 p.p. (NB alleen pinnen) inclusief koffie of thee en een presentje!

Na deze start vaart de Soosboot weer de hele zomer, zowel met open inschrijving als op reservering voor een groep of een feestje. Uiteraard weer veel in samenwerking met Brasserie de Alphense Burgemeester.


Meer nieuws

Natuur, recreatie en reizen vandaag 10:54

Wethouder Gert-Jan Schotanus en Kinderboerderij Zegersloot planten eerste voedselbomen

Op maandag 1 april worden, tijdens het paasfestijn, de 1e bomen geplant voor het te realiseren voedselpark bij kinderboerderij Zegersloot. Deze eerste bomen, genaamd berken, zijn niet bedoeld als voedsel voor mensen, maar juist als leefgebied voor de weidehommel. Samen met andere iconische soorten zoals de merel, huismus en egel, zal de weidehommel profiteren van een nieuw aangelegde habitat. 

Advertorial Muziek/Concert vandaag 09:36

Duik in het muzikale leven van Fernando Lameirinhas

Fernando Lameirinhas, een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland, komt terug met een gloednieuw concert: Koffer! De altijd nog jeugdige maestro pakt tijdens de voorstelling zijn koffer uit en neemt je mee in zijn muzikale leven.

Advertorial Horeca gisteren 17:24

Kamer van Admiraal: een geslaagde opening in de nieuwe zaak!

Vorige week was het een avond om te onthouden in Alphen aan den Rijn, toen de Kamer van Admiraal haar deuren opende voor het publiek. Met een top sfeer en een overvloed aan activiteiten, markeerde de opening een nieuwe mijlpaal in de lokale uitgaansscene.

Politiek plein gisteren 16:42

Krachtenbundeling tussen Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen

In een tijd van toenemende versnippering en politieke zelfgerichtheid slaan Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen (LBA) verrassend de handen ineen. Ze starten met samenwerken en hebben zelfs plannen om later dit jaar te fuseren tot één krachtige lokale partij.

Advertorial Overige gisteren 13:42

Neem jij het roer over van AlphensBootverhuur.nl?

AlphensBootverhuur.nl is een bloeiend bedrijf in de bootverhuur gevestigd in Alphen aan den Rijn en klaar om overgenomen te worden. Deze kans biedt een compleet pakket, inclusief de goed ontwikkelde website, twee boten met trailer, een uitgebreid klantenbestand en een efficiënt boekingssysteem.