Brugwachtertje aan den Rijn

Stadswandeling over het water op Koningsdag

Heb jij al plannen voor Koningsdag? Brugwachtertje aan den Rijn organiseert op 27 april samen met het Gilde weer haar succesvolle ‘stadswandeling over het water’.

Brugwachtertje aan den Rijn organiseert een aantal boottochten over de Oude Rijn tussen Gouwsluis en De Hoorn. Al varend passeer je de geschiedenis van Alphen en een Gilde Gids geeft daarbij uitleg. De tochten zijn vooral bedoeld om iedere Alphenaar en bezoeker van Alphen kennis te laten maken met Alphen en haar geschiedenis vanaf het water, waaronder de Romeinen en de Limes. Het is een fantastisch leuke ervaring om Alphen eens vanaf het water te bekijken!

Op 27 april kan je vanaf 10:30 uur een tochtje mee varen. Tijdens Koningsdag wordt er 5 keer gevaren, de tocht duurt circa 5 kwartier. Het vertrekpunt is Brugwachtertje aan den Rijn bij de Alphense Brug. Er kunnen maximaal 15 tot 20 personen per keer mee. Let op: alleen afvaart bij minimaal 8 personen (per vaart).

Reserveren is noodzakelijk. Dat kan bij Brugwachtertje aan den Rijn zelf of via www.brugwachtertjeaandenrijn.nl. Eventueel kan je op de dag zelf kijken of er nog plaats is.

Vertrektijden: 10:30, 12:00, 13:30, 15:00 en 16:30 uur (graag bij aanmelden vermelden welke tijd je mee zou willen). Prijs bedraagt € 7,50 p.p. (NB alleen pinnen) inclusief koffie of thee en een presentje!

Na deze start vaart de Soosboot weer de hele zomer, zowel met open inschrijving als op reservering voor een groep of een feestje. Uiteraard weer veel in samenwerking met Brasserie de Alphense Burgemeester.


Meer nieuws

Politiek vandaag 10:23

Meer tijdelijke woningen in gemeente Alphen aan den Rijn

Er lopen onderzoeken naar locaties voor tijdelijke woningen bestemd voor spoedzoekers en voor opvang van vluchtelingen. Aan Hoorn-West, vlakbij de PI, is een locatie in onderzoek waar mogelijk 350 tot 400 asielzoekers kunnen worden opgevangen.

Calamiteiten vandaag 08:39

Auto te water bij afrit N11

Van dinsdag- op woensdagnacht is een auto te water geraakt bij het Rietveldsepad. De hulpdiensten kwamen ter plaatse.

Politiek gisteren 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.