Brugwachtertje aan den Rijn
Advertorial Evenementen

'Stadswandelingen over het water' met de Soosboot en een Gilde gids

Heb je de (Soos)boot gemist met Koningsdag omdat alle vaarten volgeboekt waren? Niet getreurd, Brugwachtertje aan den Rijn organiseert weer met het Gilde haar succesvolle ‘stadswandeling over het water’.

Een aantal boottochten over de Oude Rijn tussen Gouwsluis en De Hoorn. Al varend passeer je de geschiedenis van Alphen en een Gilde Gids geeft daarbij uitleg. De tochten zijn vooral bedoeld om iedere Alphenaar en bezoeker van Alphen kennis te laten maken met Alphen en haar geschiedenis vanaf het water, zoals de Romeinen en de Limes. Het is een fantastisch leuke ervaring om Alphen eens vanaf het water te bekijken!

De boot vaart in ieder geval twee keer in de maand op zaterdagochtenden om 10:30 uur. De eerstvolgende tocht vindt plaats op 7 mei, de andere data staan op de website van het Brugwachtershuisje. Reserveren is noodzakelijk. Dat kan bij Brugwachtertje aan den Rijn zelf of via www.brugwachtertjeaandenrijn.nl. Eventueel kan je op de dag zelf kijken of er nog plaats is.

Er kunnen circa 15-20 personen per keer mee, alleen afvaart bij minimaal 10 personen. Je kunt de boot ook reserveren met een eigen groep voor bijvoorbeeld een verjaardag of met een zakelijk gezelschap. Er zal dan een schipper meegaan, maar geen gids.

Let op: eigen consumpties meenemen of eigen catering aan boord is niet mogelijk. Cateringopties worden in overleg met Brasserie De Alphense Burgemeester aangeboden. Vertrekpunt is Brugwachtertje aan den Rijn bij de Alphense Brug.


Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:43

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 48 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van indrukwekkende talenten tijdens Scala On Stage en een helm aanschaffen voor je snorfiets tot aan de Alphense Bruggenrun. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Overige vandaag 13:51

Let op: maandag testbericht van NL-Alert

Je hebt vast wel eens een doordringend alarmgeluid op je telefoon melding gehad van NL-Alert. Schrik niet, maandag 5 december om 12:00 uur wordt opnieuw een NL-Alert gestuurd.

Limesjaar 2022 vandaag 12:25

ROMEINEN Overstromingen

Het Alphense castellum Albaniana is rond het jaar 41 gebouwd op een ongunstige plek vlak aan de rivier Oude Rijn. Daarom hadden de soldaten in het fort regelmatig natte voeten. Sterker nog: het is een aantal keren voorgekomen dat hevige overstromingen behoorlijk wat schade aanrichtten.

Werken vandaag 09:32

De nieuwste vacatures van week 48

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.