Brugwachtertje aan den Rijn
Advertorial Evenementen

'Stadswandelingen over het water' met de Soosboot en een Gilde gids

Heb je de (Soos)boot gemist met Koningsdag omdat alle vaarten volgeboekt waren? Niet getreurd, Brugwachtertje aan den Rijn organiseert weer met het Gilde haar succesvolle ‘stadswandeling over het water’.

Een aantal boottochten over de Oude Rijn tussen Gouwsluis en De Hoorn. Al varend passeer je de geschiedenis van Alphen en een Gilde Gids geeft daarbij uitleg. De tochten zijn vooral bedoeld om iedere Alphenaar en bezoeker van Alphen kennis te laten maken met Alphen en haar geschiedenis vanaf het water, zoals de Romeinen en de Limes. Het is een fantastisch leuke ervaring om Alphen eens vanaf het water te bekijken!

De boot vaart in ieder geval twee keer in de maand op zaterdagochtenden om 10:30 uur. De eerstvolgende tocht vindt plaats op 7 mei, de andere data staan op de website van het Brugwachtershuisje. Reserveren is noodzakelijk. Dat kan bij Brugwachtertje aan den Rijn zelf of via www.brugwachtertjeaandenrijn.nl. Eventueel kan je op de dag zelf kijken of er nog plaats is.

Er kunnen circa 15-20 personen per keer mee, alleen afvaart bij minimaal 10 personen. Je kunt de boot ook reserveren met een eigen groep voor bijvoorbeeld een verjaardag of met een zakelijk gezelschap. Er zal dan een schipper meegaan, maar geen gids.

Let op: eigen consumpties meenemen of eigen catering aan boord is niet mogelijk. Cateringopties worden in overleg met Brasserie De Alphense Burgemeester aangeboden. Vertrekpunt is Brugwachtertje aan den Rijn bij de Alphense Brug.


Meer nieuws

Advertorial Werken vandaag 15:27

Vijf goede redenen om te kiezen voor meer werkgeluk

Werkgeluk: een controversieel onderwerp waar zelden bij wordt stilgestaan. De combinatie van een leuke job, je privéleven, drie keer in de week sporten en het onderhouden van je sociale contacten vraagt om onwijs veel intrinsieke motivatie van jezelf, vind je niet? Je lichaam en geest zijn ervoor gebouwd. Maar is dat genoeg?

Politiek vandaag 14:34

Laatste optreden Van Velzen en De Jager

Kees van Velzen en Han de Jager nemen afscheid van de politieke arena in Alphen aan den Rijn. Beide CDA-wethouders keren niet terug in het college van burgemeester en wethouders. Zij stappen uit de actieve politiek en nemen donderdag 19 mei afscheid.

Calamiteiten vandaag 13:52

Grote file door verkeersongeval op de N11

Op de N11 is woensdag aan het begin van de middag een ongeval gebeurd tussen een vrachtwagen en een personenauto. Dit heeft een grote file veroorzaakt.

Wonen en bouwen vandaag 13:41

Bewoners Rode Dorp vieren de afronding van fase 1

Dinsdag werd in het Rode Dorp de oplevering van de nieuwbouwwoningen van Woonforte en de vernieuwde straten door de gemeente gevierd. Het feest startte in de Jan Nieuwenhuijzenstraat bij de onthulling van de nieuwe gevelsteen en eindigde met een gezellige barbecue in de speeltuin Kindervreugd.

Blog Opinie vandaag 12:02

Het zal je kind maar wezen

Nederland werd recent weer opgeschrikt door het zoveelste incident met een verward persoon. En weer wordt er moord en brand geschreeuwd hoe het zover heeft kunnen komen.