Brugwachtertje aan den Rijn
Advertorial Evenementen

'Stadswandelingen over het water' met de Soosboot en een Gilde gids

Heb je de (Soos)boot gemist met Koningsdag omdat alle vaarten volgeboekt waren? Niet getreurd, Brugwachtertje aan den Rijn organiseert weer met het Gilde haar succesvolle ‘stadswandeling over het water’.

Een aantal boottochten over de Oude Rijn tussen Gouwsluis en De Hoorn. Al varend passeer je de geschiedenis van Alphen en een Gilde Gids geeft daarbij uitleg. De tochten zijn vooral bedoeld om iedere Alphenaar en bezoeker van Alphen kennis te laten maken met Alphen en haar geschiedenis vanaf het water, zoals de Romeinen en de Limes. Het is een fantastisch leuke ervaring om Alphen eens vanaf het water te bekijken!

De boot vaart in ieder geval twee keer in de maand op zaterdagochtenden om 10:30 uur. De eerstvolgende tocht vindt plaats op 7 mei, de andere data staan op de website van het Brugwachtershuisje. Reserveren is noodzakelijk. Dat kan bij Brugwachtertje aan den Rijn zelf of via www.brugwachtertjeaandenrijn.nl. Eventueel kan je op de dag zelf kijken of er nog plaats is.

Er kunnen circa 15-20 personen per keer mee, alleen afvaart bij minimaal 10 personen. Je kunt de boot ook reserveren met een eigen groep voor bijvoorbeeld een verjaardag of met een zakelijk gezelschap. Er zal dan een schipper meegaan, maar geen gids.

Let op: eigen consumpties meenemen of eigen catering aan boord is niet mogelijk. Cateringopties worden in overleg met Brasserie De Alphense Burgemeester aangeboden. Vertrekpunt is Brugwachtertje aan den Rijn bij de Alphense Brug.


Meer nieuws

Werken gisteren 16:51

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 13

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Blog Satire Politiek gisteren 15:13

Dom? Je kan nog altijd raadslid worden

Gemeentepolitiek is vaak saai. Van de meeste punten op de raadsagenda staat van te voren al vast wat de uitkomst van een stemming zal zijn.

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 15:03

WIJdezorg behaalt zilver met Milieuthermometer Zorg

WIJdezorg, een organisatie met zeven zorglocaties in het Groene Hart, heeft zich gecertificeerd voor niveau zilver van de Milieuthermometer Zorg. Op 28 maart 2023 nam bestuurder Marian van Roosmalen een van de certificaten in ontvangst.

Overige gisteren 11:23

Alphense Danjil te zien in ‘Better than Ever’ op RTL4

Op donderdag 6 april is de Alphense Danjil Tuhumena te zien op RTL4 tijdens het programma ‘Better than Ever’. Hij zal tijdens dit programma samen met vier andere zangers/zangeressen, Waylon en Martijn Krabbé terugkijken op de afgelopen elf jaar.

Advertorial Horeca gisteren 09:32

Vier Pasen met een heerlijk McDonald’s Paasontbijt

McDonald’s Alphen Drive viert Pasen samen met jou! Het is niet alleen bijna Pasen, maar het is ook bijna de eerste editie van het McDonald’s Paasontbijt, op eerste en tweede paasdag. Klinkt leuk, maar hoe ziet zoiets eruit?