Albert Heijn

Stakingen Albert Heijn afgelopen: akkoord over nieuwe cao

Een nieuw cao is afgesloten tussen Albert Heijn en de vakbonden FNV en CNV. De schappen zullen weer vol zijn, en zo ook in Alphen aan den Rijn.

Vorige week stonden veel schappen in de Albert Heijn leeg vanwege stakingen voor een nieuw cao. Medewerkers van distributiecentra wilden een loonstijging van 14,3 procent en € 100 bruto extra per maand. De vakbonden zijn er samen met Albert Heijn uitgekomen en zijn het eens met de loonsverhoging van tien procent.

Verbeteringen nieuwe cao

Distributiecentrummedewerkers krijgen dus een loonsverhoging van tien procent. “We hebben er hard voor geknokt. De Albert Heijn wilde eerst niet meer dan 6% meer loon geven”, aldus Shefania Sewbaks, bestuurder FNV Handel. Uitzendkrachten krijgen ook meer zekerheid over hun roosters. Twee weken van tevoren wordt hun rooster vastgelegd. Daarnaast komt er een einde met het plannen van diensten die heel dicht op elkaar volgen. De nieuwe cao gaat in met terugwerkende kracht vanaf 15 april 2023. De cao loopt tot 15 april 2024.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 11:42

Alphense zwembaden ontvangen Keurmerk Veilig & Schoon

Twee Alphense zwembaden van De Thermen2 ontvingen woensdag het Keurmerk Veilig & Schoon. Deze werd toegereikt door Wethouder Gert-Jan Schotanus aan directeur Remco Pielstroom. De jaarlijkse strenge toetsing is door zwembad De Hoorn en zwembad Aquarijn goed doorstaan, waardoor ze wederom het branchekeurmerk voor zwembaden mogen dragen.

Advertorial Horeca vandaag 09:21

10 Jaar Subway in de Baronie: Jubileum en donatiekansen!

Het is feest in de Baronie, want Subway viert haar tiende jubileum! Een terugblik op tien jaar heerlijke broodjes en gezelligheid markeert niet alleen een mijlpaal voor Nico en Godelieve, maar ook een gelegenheid om iets terug te geven aan de Alphense gemeenschap.

Advertorial Winkels gisteren 17:08

De oplossing tegen koude nachten

Het wordt weer eerder donker en de nachten worden kouder. Hoe fijn is het om deze wintermaanden in een lekker warm bed te kruipen? Bij Dutch Dream Slaapcomfort geniet je ook tijdens deze periode van een fijne temperatuur tijdens je nachtrust.

Sport gisteren 16:02

Dertiende editie van Alphense Bruggenrun gaat komende donderdag van start

Morgenavond is het zover: de dertiende editie van de Alphense Bruggenrun! Loop jij morgen mee tijdens de hardloop- en wandeltocht? De tocht gaat dwars door het centrum van Alphen aan den Rijn. Deelnemers kunnen twee verschillende afstanden lopen: 10 kilometer met 29 bruggen en 5 kilometer met 21 bruggen.  

Overige gisteren 14:56

Bekend gezicht keert terug in de Julianastraat: De Gaper terug van weggeweest

In de Julianastraat van Alphen aan den Rijn is een opvallende verschijning weer teruggekeerd naar zijn vertrouwde plek boven de winkel van Natuurdrogisterij De Hazelaar. Na veel nieuwsgierige vragen van Alphenaren en zoekende blikken van puzzeltochtparticipanten is het goede nieuws bevestigd: De Alphense Gaper is terug!