Start bouw Noorderlicht opnieuw met een jaar uitgesteld

Woonforte zal tussen het spoor en de Noordpoolsingel 257 huurwoningen bouwen. Hoewel de wooncorporatie eerder aangaf in 2022 beginnen, zal de bouw pas in 2024 van start gaan.

De locatie werd eerst blok 22 genoemd vanwege het stuk grond waarop het gebouwd wordt, maar het nieuwbouwcomplex is officieel omgedoopt tot Noorderlicht. Oorspronkelijk was de gemeente van plan om op deze locatie kantoren te realiseren. Gelet op de afnemende kantorenmarkt en de toenemende druk op de woningmarkt, besloot de gemeente in 2021 om dit gebied voor woningen te bestemmen. Aan Woonforte de taak om de woningen te bouwen.

257 woningen

In het gebouw zullen 233 appartementen komen, variërend van tweekamer- tot vierkamerwoningen. Ook zullen er 24 eengezinswoningen gebouwd worden, met een buitenruimte en entree direct aan het nieuwe park. De 257 woningen zijn bedoeld voor senioren, starters en kleine gezinnen waarvan 75% bestemd is voor de sociale huur en 25% voor de middenhuur.

De woningen worden allemaal energieneutraal ingericht. Zo zijn de appartementen allemaal gasloos, hebben ze zonnepanelen, zijn ze zeer goed geïsoleerd en maken ze gebruik van bodemwarmte. Voor de toekomstige bewoners zijn ook voldoende groenvoorzieningen. Zo wordt een park aangelegd en ligt op de eengezinswoningen een sedumdak. Al het groen is van groot belang voor klimaatadaptie, want beplanting zorgt voor verkoeling bij hitte en voor wateropvang bij hevige regenbuien.

Gewijzigde planning

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat in 2022 gestart zou worden met bouwen zodat huurders in 2024 in de woningen konden gaan wonen. De start van de bouw werd eerder al uitgesteld naar 2023, en is nu uitgesteld naar 2024 wat betekent dat de woningen in 2026 klaar zouden zijn.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.

Wonen en bouwen vandaag 14:52

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

Wonen en bouwen vandaag 13:45

Beschermde waterspitsmuis zorgt voor uitstel bouw Van der Valk hotel

In oktober vorig jaar heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Dit hotel zal langs de N11 gebouwd worden en zal dienen als ‘landmark’ in de entreeport van Alphen aan den Rijn. Waarom de bouw nog niet begonnen is? De boosdoener is een beschermde diersoort.