Josh Walet

Start derde fase Lijsterlaan: weg vanaf 5 juni dicht

De Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn wordt opnieuw ingericht om de weg voor fietsers veiliger te maken. Vanaf maandag 5 juni tot en met vrijdag 28 juli zal opnieuw een deel van de weg afgesloten zijn. 

In begin juni zal de derde fase van de werkzaamheden aan de Lijsterlaan van start gaan. Tijdens deze werkzaamheden wordt de weg ingericht als een weg met een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Volgens de Gemeente zou het verlagen van de snelheid op de Lijsterlaan ten goede komen aan de leefbaarheid en veiligheid van bewoners en fietsers. “De veiligheid van de fietser staat centraal door brede fietsstroken aan te leggen en een smallere rijbaan voor het autoverkeer”, aldus de Gemeente. 

Werken in fases 

De eerste fase van de werkzaamheden begon al in maart. Afgelopen week werd gewerkt aan de inritten en de parkeervakken. Deze week zal begonnen worden aan de werkzaamheden aan de rijbaan. Aan het eind van de week zal de weg geasfalteerd worden en vrijdag twee juni zal deze fase gereed zijn. Fase 2 is nog in volle gang. Hier wordt gewerkt aan het riool. Zo hebben ze bijvoorbeeld, in verband met de ligging van kabels en leidingen, de hoogte van een put aan moeten passen. 

Na de afronding van fase 1 zal 5 juni met de derde fase gestart worden. De weg zal daarom weer deels afgesloten worden. Naar verwachting zijn de werkzaamheden op 28 juli afgerond. 

Julianabrug.png


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Kabalt Vuurwerk december 2023

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Tweede Kamer

Ik ben reuze benieuwd of Geert Wilders erin slaagt om alle gewenste neuzen dezelfde kant op te krijgen. Op papier is het kippiekak, maar in de praktijk is het reuze lastig. De VVD wil niet. Pieter Omtzigt doet moeilijk. BBB slaat met de vuist op tafel. Zoiets dus.

Politie en handhaving gisteren 17:09

Letselschadejurist vervolgd voor vermeende handtekeningvervalsing in Ridderhofzaak

Jurist Orlando Kadir wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. De Letselschadejurist is door een oud-cliënt, die Kadir bijstond tijdens de schadeafhandeling van de schietpartij in de Ridderhof in 2011, aangeklaagd. Er zou op een contract van Kadir een handtekening staan, echter zou de oud-cliënt deze er niet opgezet hebben.   

Politiek gisteren 14:56

Cliƫntenraad GO! voor Jeugd maakt zich zorgen

De cliëntenraad van jeugdzorgorganisatie GO! voor Jeugd is niet blij met de gang van zaken rond de overgang naar een Overheids-B.V. voor jeugdzorg. Voorzitter Ludy Heemskerk uitte haar zorgen over wachtlijsten, personeelsgebrek en communicatie. Wethouder Anouk Noordermeer haalde de kou uit de lucht met een aantal toezeggingen.