Josh Walet

Start derde fase Lijsterlaan: weg vanaf 5 juni dicht

De Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn wordt opnieuw ingericht om de weg voor fietsers veiliger te maken. Vanaf maandag 5 juni tot en met vrijdag 28 juli zal opnieuw een deel van de weg afgesloten zijn. 

In begin juni zal de derde fase van de werkzaamheden aan de Lijsterlaan van start gaan. Tijdens deze werkzaamheden wordt de weg ingericht als een weg met een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Volgens de Gemeente zou het verlagen van de snelheid op de Lijsterlaan ten goede komen aan de leefbaarheid en veiligheid van bewoners en fietsers. “De veiligheid van de fietser staat centraal door brede fietsstroken aan te leggen en een smallere rijbaan voor het autoverkeer”, aldus de Gemeente. 

Werken in fases 

De eerste fase van de werkzaamheden begon al in maart. Afgelopen week werd gewerkt aan de inritten en de parkeervakken. Deze week zal begonnen worden aan de werkzaamheden aan de rijbaan. Aan het eind van de week zal de weg geasfalteerd worden en vrijdag twee juni zal deze fase gereed zijn. Fase 2 is nog in volle gang. Hier wordt gewerkt aan het riool. Zo hebben ze bijvoorbeeld, in verband met de ligging van kabels en leidingen, de hoogte van een put aan moeten passen. 

Na de afronding van fase 1 zal 5 juni met de derde fase gestart worden. De weg zal daarom weer deels afgesloten worden. Naar verwachting zijn de werkzaamheden op 28 juli afgerond. 

Julianabrug.png


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.