Gemeente Alphen aan den Rijn

Start nieuw wijkteam Hoorn

Op donderdag 5 maart presenteert wethouder Leo Maat, wijkwethouder Hoorn, het nieuwe onderhoudsteam voor de openbare ruimte; het integrale wijkteam. Dit is een vast team van medewerkers dat aan de slag gaat om Hoorn schoon, heel en veilig te houden.

Denk mee met het werk van het team

Tot nu toe werkten er vele verschillende mensen aan de openbare ruimte in Hoorn. Komend jaar gaat dat anders. Er is één team met vaste mensen. De gemeente Alphen aan den Rijn gaat kijken of zij meer maatwerk kan leveren bij het beheer van de openbare ruimte. Inwoners hebben zo een vast aanspreekpunt en de gemeente combineert al het werk in het openbaar gebied.

Het afgelopen half jaar heeft dit team ook al in Koudekerk aan den Rijn samengewerkt. "Er is een wekelijks spreekuur wat veel aanloop heeft. Inwoners geven aan dat ze het fijn vinden dat het spreekuur laagdrempelig is en dat ze persoonlijk contact hebben met het team. Het team kan vaak meldingen in de middag oplossen die in de ochtend zijn gemeld. Elke week lopen bewoners van het dorp in het mobiele kantoor binnen voor een melding", laat de gemeente weten. "Tenslotte zijn onze inwoners onze ogen en oren in de wijk, dit is zeker merkbaar in Koudekerk. Dit succes wordt uitgebreid naar de wijk Hoorn."

Iedereen met ideeën of wensen over het beheer van Hoorn is van harte welkom. Daarom organiseert de gemeente een wekelijks spreekuur. Elke donderdagochtend tussen 10:00 en 12:00 uur zitten beheerder Marjolein van de Ven en opzichter Maurits Timmer in het mobiele kantoor in de Van Nesstraat (even weken) of in het Goudenregenplantsoen (oneven weken). Je kunt hen ook mailen op teamhoorn@alphenaandenrijn.nl.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 17:34

Minister Van Rijn brengt een bezoek aan Apotheek Ridderveld

Op woensdag 8 april heeft minister Van Rijn (medische zorg) Apotheek Ridderveld in Alphen bezocht. Hij sprak met de apothekers over de impact van het coronavirus op de farmaceutische zorgverlening.

Advertorial Winkels vandaag 17:18

Martinez komt bij je thuis!

Het paasweekend komt eraan. Brunchen met de familie zit er misschien niet in, maar wil je ondanks dat toch iets lekkers in huis hebben? Martinez Chocolatier bezorgt alle lekkernijen gewoon bij jou thuis!

Verkeer en vervoer vandaag 17:09

Maatregelen tegen geluidhinder Zuid-Hollandse rijkswegen bekend

Rijkswaterstaat vermindert in het Meerjarenprogramma Geluidsanering (MJPG) de geluidhinder van rijkswegen bij woningen. In Zuid-Holland komen in totaal circa 1.900 woningen in 22 gemeenten in aanmerking voor geluidmaatregelen.

Natuur en recreatie vandaag 16:31

Realisatie drie otteroversteekplaatsen eind april van start

Langs de Ziendeweg komen op drie plaatsen oversteekplaatsen voor otters. De bedreigde diersoort kan zich daardoor ongestoord tussen twee leefgebieden verplaatsen. De realisatie van deze oversteekplaatsen begint eind april.

Overige vandaag 15:37

Lentevreugd op de Alphense kinderboerderijen

Het is lente, en dat betekent dat er weer jonge dieren worden geboren. Normaal kun je de pasgeboren dieren bewonderen en knuffelen op de Alphense kinderboerderijen, maar dat gaat momenteel helaas niet door de coronacrisis. Geniet daarom van de jonge dieren met deze foto’s!

Coronavirus in Alphen vandaag 14:06

RIVM meldt 43 ziekenhuisopnames in gemeente Alphen

Op dinsdag 7 april werden geen nieuwe ziekenhuisopnames in de gemeente Alphen gemeld, maar op woensdag 8 april zijn 3 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld. Het aantal komt hiermee op 43 patiënten uit de gemeente Alphen.