Start nieuwbouw huurwoningen in Stationsgebied

Vandaag gaven de ontwikkelaar Green, wethouder van As, Henk Driessen van Loostad Vastgoedontwikkeling en directeur-bestuurder Frans Kooiker van Woonforte het startsein voor de bouw van het multi-functionele gebouw op de voormalige NUON-locatie in Alphen aan den Rijn. Het gebouw heet vanaf deze feestelijke bouwstart: De Ampère.  

In de Ampère komen 121 appartementen en een commerciële plint. Woonforte is eigenaar van de appartementen. Daarvan zijn 58 woningen bedoeld voor cliënten van 2 zorgpartijen: Ipse-De Bruggen en Philadelphia. Deze zorgwoningen krijgen ook een gemeenschappelijke huiskamer, kantoorruimte en een dagactiviteitencentrum.

Sociale huur en middeninkomens
De overige 63 appartementen gaat Woonforte grotendeels verhuren als sociale huurwoning. De corporatie gaat ook enkele woningen beschikbaar stellen voor huishoudens met een middeninkomen. De woningen hebben 2 of 3 kamers en variëren in grootte van 60 tot 100 m2. Ze zijn bijna allemaal anders. Woningzoekenden hebben dus veel keus.

Directeur-bestuurder Frans Kooiker memoreerde 11 september 1820 waar Andre-Marie Ampère ontdekte hoe sterk het magnetisch veld rond een stroomdraad is en sprak de hoop uit dat het nieuwe gebouw als een magneet op de ontwikkeling van het stationsgebied gaat werken. Aan het woongenot zal dit niet liggen. Met het station en de winkels van het centrum dichtbij moet dit zeker gaan lukken en kunnen de nieuwe huurders zich vanaf eind december 2021 thuis voelen in dit prachtige mooie gebouw.

Nieuwbouwjournaal
De verhuur van de appartementen start op een later tijdstip. Op www.woonforte.nl/nieuwbouw kunnen geïnteresseerden zich abonneren op het gratis nieuwbouwjournaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over de woningen en andere nieuwbouwprojecten. Daar wordt ook bekend gemaakt wanneer de woningen in de verhuur gaan.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 18:43

Auto drie keer over de kop bij Hazerswoude

Een bestuurder van een auto is vanmiddag drie keer over de kop geslagen op de N11 ter hoogte van Hazerswoude. De bestuurder kon zelf uit de auto komen.

Overige vandaag 15:30

Designstoel voor Alphenaar Ad de Bruijn

Winnaar Ad de Bruijn en zijn vrouw Yvonne ontvingen afgelopen week de designfauteuil Caruzzo van Leolux uit handen van Gert de Jeu, eigenaar van Berden by Houweling. Ad: “Eigenlijk bizar dat we dit winnen, want we hebben nog nooit iets gewonnen. Wij zijn hier echt enorm blij mee. Zo’n stoel past heel goed bij ons.”  

Horeca vandaag 14:40

Officiële opening Knøss

Zaterdag 21 september is de officiële opening van horecagelegenheid Knøss. Speciaal voor de opening zijn er gratis kaneelbroodjes voor alle gasten!  

Politiek vandaag 13:40

Fietsknelpunten Top 10 wordt vervangen door Programma Fiets

Gemeente Alphen aan den Rijn wil veel meer voorrang geven aan fietsers. Daarom is een visie gemaakt met een Fietsprogramma. Het gemeentelijke fietsbeleid vervangt de nu toe gebruikt Top 10 Fietsknelpunten van de Fietsersbond.