Woonforte

Start nieuwbouw seniorenappartementen in Bospark

Op woensdag 3 april vond de feestelijke bouwstart plaats voor de Nieuwbouw Magnolia Bospark fase 1 van Woonforte. Directeur-bestuurder van Woonforte, Monique Brewster, en wethouder Gerard van As gaven samen het sein voor de bouwstart van de eerste 67 seniorenappartementen in het Bospark. Met een schep in de grond maakten zij de weg vrij voor het starten van het heien.

Tussen Magnoliastraat en Bosparkweg in komen 135 nieuwe seniorenwoningen verdeeld over twee gebouwen. Bouwbedrijf Niersman is gestart met de bouw van het eerste woongebouw met 67 energiezuinige appartementen, een ontmoetingsruimte en een prachtige binnentuin. Naar verwachting zijn deze woningen klaar in de zomer van 2025.

Als het eerste woongebouw klaar is, kunnen de bewoners van het huidige appartementengebouw hiernaar toe verhuizen. Eind 2025 start de sloop van dit gebouw. Daarna volgt de bouw van het tweede woongebouw dat bestaat uit 68 seniorenwoningen rondom een binnentuin.

Comfortabel en duurzaam

Architectenbureau Zijdekwartier heeft in het ontwerp veel ruimte gemaakt voor ontmoetingen tussen de bewoners. Dat is de basis voor een prettige buurt: het kennen van je buren. De nieuwe woningen zijn goed geïsoleerd, de verwarming vindt plaats met bodemwarmtepompen en er liggen zonnepanelen op het dak. Deze woningen zijn klaar voor een duurzame toekomst.

Start verhuur in augustus

Op deze locatie vindt verdichting plaats. Woonforte sloopt 86 huurwoningen en bouwt er in totaal 135 huurwoningen terug. De huurders van de eerder gesloopte woningen hebben voorrang op verhuizen naar de nieuwbouw. Zij hebben hun keuze gemaakt of ze wel of niet willen verhuizen naar de nieuwbouw.

De huurwoningen die in fase 1 nog overblijven, biedt Woonforte na de zomervakantie 2024 te huur aan via www.hureninhollandrijnland.nl. Foto is van de feestelijke bouwstart: met Monique Brewster, wethouder Gerard van As en zes leden van de Klankbordgroep van huurders Magnolia Bospark.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 13:08

Europese Flitsmarathon: intensieve controles voor verkeersveiligheid

Van maandag 15 tot en met zondag 21 april houdt de Europese politieorganisatie Roadpol de zogenoemde 'flitsmarathon'. Er wordt die week in verschillende Europese landen, waaronder ook in Nederland, zowel overdag als 's nachts intensiever op snelheid gecontroleerd.

Muziek vandaag 11:53

Herdenkingsconcert op 4 mei in Adventskerk

Op zaterdagavond 4 mei, direct na de herdenkingsbijeenkomst bij het Oude Gemeentehuis in het Burgemeester Visserpark in Alphen aan den Rijn, zal er een herdenkingsconcert plaatsvinden in de Adventskerk. Onder leiding van stadsorganist Simon Stelling zal het Kamerkoor Cantabile het Requiem van John Rutter uitvoeren.

Evenement vandaag 10:36

Parkinson Café Alphen biedt voorlichting over seksualiteit en intimiteit bij Parkinson

Het Parkinson Café Alphen organiseert elke vierde woensdag van de maand een bijeenkomst waar mensen met Parkinson, hun families en zorgverleners samenkomen voor voorlichting, informatie en gezelligheid. Op 24 april 2024 presenteert seksuoloog Woet Gianotten een informatieve sessie over 'Seksualiteit en intimiteit bij Parkinson'. In zijn presentatie behandelt Woet een reeks onderwerpen waarbij duidelijk wordt dat de impact van Parkinson op seksualiteit en intimiteit geen taboe hoeft te zijn.

Calamiteiten vandaag 09:48

Brand uitgebroken in loods op bedrijventerrein de Schans

Gisteravond, 14 april, is er brand uitgebroken in een loods op bedrijventerrein de Schans in Alphen aan den Rijn. De brandweer werd omstreeks 22:30 uur gealarmeerd voor het incident bij de firma Indaver Compost, een bedrijf gespecialiseerd in de compostering van bioafval en de productie van groen gas en vloeibare CO₂.

Advertorial Muziek vandaag 09:21

Janke Dekker's muzikale reis naar kracht en inspiratie

Wat als je man in een krantenartikel beschuldigd wordt van grensoverschrijdend gedrag? Janke Dekker uitte haar gevoelens in haar dagboek. De meesten zouden dit diep onder de grond stoppen, maar Janke besloot er een indrukwekkend theaterstuk van te maken, genaamd 'Ik volg gewoon mijn hart'.