Start renovatie 51 woningen in omgeving Javastraat

In opdracht van wonenCentraal start BAM Woningbouw met de renovatie van 51 huurwoningen in de Javastraat, Surinamestraat, Nassaustraat en Wilhelminalaan. De eerste werkzaamheden in de woningen start maandag 5 mei aanstaande. Een spannend moment voor de co

Van de 51 woningen zijn er  25 gebouwd in de jaren vijftig en 26 woningen in 1980. Dat betekent wonenCentraal niet overal dezelfde werkzaamheden uitvoert. Bewoners krijgen waar nodig onder andere een nieuwe keuken, badkamer en toilet. Daarnaast investeert wonenCentraal in comfort en veiligheid.

Comfortabel en veilig wonen
WonenCentraal wil huurders in Alphen aan den Rijn een thuis bieden. Dat betekent vooral een woning waar mensen zich prettig en comfortabel in voelen. Bewoners in de Javastraat en omgeving waarbij  de gedateerde keuken, badkamer en/of toilet wordt vervangen, kunnen kiezen uit diverse kleuren en materialen voor de wand- en vloertegels, keukenkastjes en aanrechtbladen.

In de ‘oudere’ woningen verbetert de corporatie ook de mechanische ventilatie, komt er vloerisolatie in de kruipruimten en vindt reparatie of vervanging van houten vloeren in de woonkamer plaats. Bovendien krijgen deze woningen nieuwe kunststofkozijnen en kunnen bewoners tegen een huurverhoging voor: dakisolatie, spouwisolatie en HR++beglazing waar nu nog enkelglas zit. Hiermee kunnen zij hun energierekening verlagen. Dat betekent een verlaging van de woonlasten, vooral ook in de toekomst.

Nauwe samenwerking voor beter resultaat
Het renovatieproject in de Javastraat en omgeving is het derde project dat wonenCentraal in samenwerking met BAM Woningbouw uitvoert. De nieuwe manier van samenwerken draagt bij aan een effectiever en efficiënter proces tegen lagere kosten en een goede bewonerstevredenheid. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Sport vandaag 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.