Gemeente Alphen aan den Rijn

Start Zon op Dak in het buitengebied

Gemeente Alphen aan den Rijn, LTO Noord, Liander en de Rabobank organiseerden een informatieavond over het project ‘Zon op Dak’ voor agrarische ondernemers in het buitengebied. Aanwezigen kregen informatie over kansen en belemmeringen bij het plaatsen van zonnepanelen op hun daken. 

Met zonnepanelen kunnen agrarisch ondernemers voorzien in de energiebehoefte van het eigen bedrijf of een extra maandinkomen genereren. Zowel kleinverbruikers als grootverbruikers hebben mogelijkheden om hier financieel voordeel te halen. Dankzij de salderingsregeling (de zonnestroom die aan het net geleverd wordt, wordt weggestreept tegen de stroom die wordt afgenomen) en de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) is nu een uitstekend moment om de mogelijkheden naar zonnepanelen op bedrijfsdaken te onderzoeken.

“Investeren in zonnepanelen op agrarische daken is een win-win-win-situatie. Het draagt bij aan de energietransitie, zonder dat kostbare landbouwgrond wordt opgeofferd voor zonneparken, en het kan voor de ondernemers ook financieel interessant zijn”, aldus wethouder Leo Maat.

Energiescan
Bedrijven die interesse hebben, kunnen zich aanmelden voor een specifieke en onafhankelijke energiescan. Deze scan is maatwerk en maakt inzichtelijk of het plaatsen van zonnepanelen een verstandige bedrijfsinvestering is. Ook beoordeelt Liander de beschikbare capaciteit van het lokale net.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Projecten LTO Noord via email info@projectenltonoord.nl.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 09:15

Corona testlocatie in Alphen gaat opnieuw verhuizen

Geen tweede teststraat, maar wel een verhuizing. Dat staat de corona testlocatie in Alphen binnenkort te wachten. SO Retail groep van Schouten Olie BV stelt hiervoor een leegstaand pand beschikbaar.

Verkeer en vervoer gisteren 17:43

Kans op verkeershinder door start vervangen verkeersregelinstallaties

Meer dan 20 jaar hebben de verkeersregelinstallaties op de Prins Bernhardlaan – Willem de Zwijgerlaan en Willem de Zwijgerlaan – Ambonstraat in Alphen hun werk gedaan, maar nu zijn ze toch echt toe aan vervanging. De werkzaamheden hiervoor zijn vandaag van start gegaan.

Advertorial Cultuur gisteren 17:06

Een weekend theater maken voor iedereen bij Parkvilla

Iets buiten je comfortzone doen maakt gelukkig, zo stellen diverse onderzoekers. Het theaterweekend Scratch van Productiehuis Alphen biedt deze mogelijkheid. Liever een kortere workshop? Dan kun je deelnemen aan de korte theaterworkshops van Parkvilla.