Gemeente Alphen aan den Rijn

Start Zon op Dak in het buitengebied

Gemeente Alphen aan den Rijn, LTO Noord, Liander en de Rabobank organiseerden een informatieavond over het project ‘Zon op Dak’ voor agrarische ondernemers in het buitengebied. Aanwezigen kregen informatie over kansen en belemmeringen bij het plaatsen van zonnepanelen op hun daken. 

Met zonnepanelen kunnen agrarisch ondernemers voorzien in de energiebehoefte van het eigen bedrijf of een extra maandinkomen genereren. Zowel kleinverbruikers als grootverbruikers hebben mogelijkheden om hier financieel voordeel te halen. Dankzij de salderingsregeling (de zonnestroom die aan het net geleverd wordt, wordt weggestreept tegen de stroom die wordt afgenomen) en de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) is nu een uitstekend moment om de mogelijkheden naar zonnepanelen op bedrijfsdaken te onderzoeken.

“Investeren in zonnepanelen op agrarische daken is een win-win-win-situatie. Het draagt bij aan de energietransitie, zonder dat kostbare landbouwgrond wordt opgeofferd voor zonneparken, en het kan voor de ondernemers ook financieel interessant zijn”, aldus wethouder Leo Maat.

Energiescan
Bedrijven die interesse hebben, kunnen zich aanmelden voor een specifieke en onafhankelijke energiescan. Deze scan is maatwerk en maakt inzichtelijk of het plaatsen van zonnepanelen een verstandige bedrijfsinvestering is. Ook beoordeelt Liander de beschikbare capaciteit van het lokale net.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Projecten LTO Noord via email info@projectenltonoord.nl.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 21:26

Veel schade bij botsing op kruispunt

Op woensdagavond heeft er een botsing plaatsgevonden op het kruispunt bij de Eisenhowerlaan, Zegerbaan en Herenweg in Alphen. Er is sprake van veel schade bij de betrokken voertuigen. 

Advertorial Winkels vandaag 16:57

Op zoek naar hét perfecte eindejaarsgeschenk?

Zoek je een cadeau voor je medewerkers of zakelijke relaties? En wil je iets geven wat bij iedereen in de smaak valt? Kies dan de Primera Keuzecadeaukaart, want daarmee kiezen de ontvangers zelf uit meer dan 100 cadeaukaarten, zoals Bol.com, Mediamarkt, Zalando, Diner Cadeau, Nationale bioscoopbon en vele andere. Er is dus altijd voor ieder wat wils!

Verkeer en vervoer vandaag 15:02

Veilig op de weg met goede gladheidbestrijding

Vrijdag 29 oktober rijden de medewerkers van de gladheidbestrijding als voorproef alle strooiroutes binnen de gemeente Alphen aan den Rijn. Zonder zout natuurlijk.

Coronavirus in Alphen vandaag 13:28

Meer en strenger handhaven op coronamaatregelen: “De situatie is zorgelijk”

In heel Nederland zullen veiligheidsregio’s meer en strenger gaan handhaven op de coronamaatregelen. Mensen worden niet langer aangesproken op hun gedrag, maar krijgen gelijk een waarschuwing of een boete. Burgemeester Liesbeth Spies staat achter het besluit. “Diegene die de maatregelen nu nog aan zijn laars lapt, wordt eerder aangepakt.”