Gemeente Alphen aan den Rijn

Start Zon op Dak in het buitengebied

Gemeente Alphen aan den Rijn, LTO Noord, Liander en de Rabobank organiseerden een informatieavond over het project ‘Zon op Dak’ voor agrarische ondernemers in het buitengebied. Aanwezigen kregen informatie over kansen en belemmeringen bij het plaatsen van zonnepanelen op hun daken. 

Met zonnepanelen kunnen agrarisch ondernemers voorzien in de energiebehoefte van het eigen bedrijf of een extra maandinkomen genereren. Zowel kleinverbruikers als grootverbruikers hebben mogelijkheden om hier financieel voordeel te halen. Dankzij de salderingsregeling (de zonnestroom die aan het net geleverd wordt, wordt weggestreept tegen de stroom die wordt afgenomen) en de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) is nu een uitstekend moment om de mogelijkheden naar zonnepanelen op bedrijfsdaken te onderzoeken.

“Investeren in zonnepanelen op agrarische daken is een win-win-win-situatie. Het draagt bij aan de energietransitie, zonder dat kostbare landbouwgrond wordt opgeofferd voor zonneparken, en het kan voor de ondernemers ook financieel interessant zijn”, aldus wethouder Leo Maat.

Energiescan
Bedrijven die interesse hebben, kunnen zich aanmelden voor een specifieke en onafhankelijke energiescan. Deze scan is maatwerk en maakt inzichtelijk of het plaatsen van zonnepanelen een verstandige bedrijfsinvestering is. Ook beoordeelt Liander de beschikbare capaciteit van het lokale net.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Projecten LTO Noord via email info@projectenltonoord.nl.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Cultuur vandaag 13:05

ROMEINEN De kade

Het Romeinse castellum in Alphen aan den Rijn, Albaniana, is gebouwd langs de oever van de rivier de Rijn. In de Romeinse tijd was de Oude Rijn de snelstromende hoofdstroom in de delta van de machtige rivier.

Calamiteiten vandaag 12:27

Omgewaaide boom verspert rijbaan

Op zondagochtend 29 maart is er een boom omgewaaid op de Zegerbaan (N207) bij Alphen. De brandweer heeft de boom inmiddels opgeruimd. 

Overige vandaag 10:01

Luisterlijn Rijnwoude in het leven geroepen

Voor veel mensen betekenen de coronamaatregelen veel minder bewegingsvrijheid en veel minder bezoek. Dat is moeilijk, want je mist een kletspraatje of een luisterend oor. Onder het motto 'Elkaar ondersteunen, zo doen we dat in Rijnwoude' is vorige week de Luisterlijn Rijnwoude gestart.

Overige gisteren 15:10

Help Maarten naar huis

De afgelopen weken is de hele wereld in de ban geraakt van het coronavirus. Voor veel mensen staat de wereld even stil. Voor Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, was dit al even het geval. Hij liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk.

Coronavirus in Alphen gisteren 14:08

Nieuwe coronabesmettingen, totaal 35 in Alphen

Voor de vijfde dag op rij zijn er nieuwe coronabesmettingen gemeld in de gemeente Alphen. Het nieuwe aantal officieel gemelde besmettingen staat nu op 35.