Josh Walet

Statiegeld op alle drinkbekers bij Alphense Oktoberfeesten

Liefhebbers van de Alphense Oktoberfeesten, zet je schrap. Op zaterdag 8 oktober is het weer zover. Als vanouds kun je samen met vrienden en familie ongegeneerd losgaan tijdens de Alphense Oktoberfeesten. Wel zal er iets veranderen dit jaar.

Dit jaar wordt voor het eerst gewerkt met statiegeld op alle drinkbekers. Vanaf volgend jaar is dat verplicht op alle evenementen, maar de organisatie van de Alphense Oktoberfeesten begint er dit jaar al mee. 

Bij binnenkomst ontvang je een bekermunt die je kunt inwisselen voor een pul, beker of wijnglas. Als je een nieuw drankje gaat halen moet je eerst de oude beker mee terug nemen. Gebeurt dit niet? Dan moet je betalen voor een nieuwe beker, waardoor je geld misloopt. 

“Dat is natuurlijk zonde”, laat de organisatie weten. Heb jij geen zin meer om de hele tijd met een beker in je hand te lopen? Lever de beker dan in bij de bar en krijg er een bekermunt voor terug. “Het zal misschien even onwennig zijn voor de feestgangers, maar eigenlijk is het bijna geen moeite toch? We hebben er zin in”, aldus de organisatie.

Line-Up

Dit jaar heeft de organisatie van de Alphense Oktoberfeesten weer een spectaculaire line-up. Om te beginnen Pater Moeskroen, die vele feestnummers op hun naam hebben staan. Hetzelfde geldt voor Opgeblazen. Het Feestteam staat na hun uitverkochte Ziggo Dome show gewoon bij de Alphense Oktoberfeesten op het podium, samen met oude bekenden Helemaal Top en Johnny Gold. DJ Stayfan draait als Koning Vaut de avond aan elkaar, samen met onze gastheer Kristoff Kartoffl von Rheinhausen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 17:06

Doe mee! Win twee tickets voor de Alphense Oktoberfeesten

Eén groot feest! Op 6 en 7 oktober vinden de Alphense Oktoberfeesten plaats. Heb jij nog geen kaartjes bemachtigd? Niet getreurd. Alphens.nl mag twee tickets weggeven voor de vrijdagavond van de Oktoberfeesten.

Film vandaag 16:14

Alphense Kylian de Pagter (17) te zien in bioscoopfilm

Kylian (17) uit Alphen aan den Rijn heeft al jong zijn passie gevonden: toneelspelen. Heel Nederland heeft hem al kunnen zien in de televisieserie De verschrikkelijke jaren tachtig. Vanaf 21 september is de Alphenaar ook te zien in de bioscoopfilm Toen we van de Duitsers verloren.

Blog Sport vandaag 15:23

Iedereen gaat weer voetballen

Ook de clubs in de lagere klassen beginnen komend weekeinde aan de competitie 2023 / 2024. Alphia ontvangt zaterdag SVC’08 en Alphen gaat in Sassenheim voetballen tegen Teylingen, een club die wel eens tot de titelfavorieten kan gaan behoren.