Wonen en bouwen

Stations tussen Alphen en Gouda worden aangepakt

Afgelopen twee jaar zijn er al verbeteringen doorgevoerd op het traject tussen Alphen en Gouda en nu zijn de stations aan de beurt. Er rijden al nieuwe treinen, de frequentie is verhoogd van twee naar vier treinen per uur per richting en in Boskoop en Waddinxveen zijn er twee nieuwe stations gebouwd. De aanpassingen moeten de reizigers meer comfort en reisgemak bieden.

Het plan voor 2019 is om de oudere stations op dit traject aan te pakken. Alphen aan den Rijn, Boskoop, Waddinxveen Noord en Waddinxveen worden voorzien van nieuw perronmeubilair, nieuwe verlichting en omroep. Er zal ook groot onderhoud worden uitgevoerd aan de perronconstructies en de hoogte van de perrons worden zo aangepast dat er een gelijkvloerse instap is. Hiermee maakt Prorail de stations voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen met een functiebeperking, schrijft Prorail op hun site

Op de stations Alphen, Boskoop en Waddinxveen zal er tien dagen worden gewerkt. De aanpassingen op Waddinxveen Noord duren naar verwachting wat langer, hier werken ze 24 dagen. Volgens Prorail moeten de werkzaameden in oktober 2019 klaar zijn.

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Calimeroland
Blog Opinie 16 aug. 2019 19:57

MINERVA Calimeroland

Het is inmiddels meer dan 5 jaar later. Je zou zeggen dat het oude zeer dan wel een keer voltooid verleden tijd is. Maar nee, in de kleine dorpjes die met de grote boze stad tot één gemeente Alphen aan den Rijn zijn gefuseerd, is het nog altijd kommer en kwel.