Stations tussen Alphen en Gouda worden aangepakt

Afgelopen twee jaar zijn er al verbeteringen doorgevoerd op het traject tussen Alphen en Gouda en nu zijn de stations aan de beurt. Er rijden al nieuwe treinen, de frequentie is verhoogd van twee naar vier treinen per uur per richting en in Boskoop en Waddinxveen zijn er twee nieuwe stations gebouwd. De aanpassingen moeten de reizigers meer comfort en reisgemak bieden.

Het plan voor 2019 is om de oudere stations op dit traject aan te pakken. Alphen aan den Rijn, Boskoop, Waddinxveen Noord en Waddinxveen worden voorzien van nieuw perronmeubilair, nieuwe verlichting en omroep. Er zal ook groot onderhoud worden uitgevoerd aan de perronconstructies en de hoogte van de perrons worden zo aangepast dat er een gelijkvloerse instap is. Hiermee maakt Prorail de stations voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen met een functiebeperking, schrijft Prorail op hun site

Op de stations Alphen, Boskoop en Waddinxveen zal er tien dagen worden gewerkt. De aanpassingen op Waddinxveen Noord duren naar verwachting wat langer, hier werken ze 24 dagen. Volgens Prorail moeten de werkzaameden in oktober 2019 klaar zijn.

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 21:08

Geen nieuwe sociale huurwoningen in centrum van Alphen-Stad

In de plannen voor nieuwbouwwoningen in het centrumgebied aan de Lage Zijde is geen plaats voor nog meer sociale huurwoningen. Van de vijfhonderd geplande woningen zijn er namelijk al tweehonderd gebouwd in de sociale huursector.

Advertorial Overige gisteren 19:31

Geld inzamelen voor KiKa

Op zaterdag 21 september wordt er een benefietavond gehouden in Bar Amsterdam om geld in te zamelen voor KiKa. Iedereen is van harte welkom om de avond bij te wonen!  

Politiek gisteren 16:06

Bouwactiviteiten Aarkadekwartier stand van zaken

De nieuwbouw op en bij het Aarplein en De Vest in het stadshart van Alphen aan den Rijn verloopt voorspoedig. Naar verwachting worden de woningen in fase 1 en 2 begin volgend jaar opgeleverd.

Sport gisteren 15:52

Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap

Het Scala College organiseert in samenwerking met Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek op woensdagmiddag 9 oktober het Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap.  

Advertorial Overige gisteren 15:07

Jaarmarkt bij Soos aan den Rijn

Natuurlijk doet Soos aan den Rijn iets leuks voor al hun bezoekers tijdens de Jaarmarkt op woensdag 18 september!