Pixabay

Steeds minder sterfgevallen en ziekenhuisopnames in Alphen

Het officiële aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen in verband met het coronavirus stijgt de afgelopen weken steeds minder hard in de gemeente Alphen aan den Rijn. Dit blijkt uit de cijfers van het RIVM.

Tot nu toe zijn er in heel Nederland 41.774 bevestigde coronapatiënten gemeld aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). “De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden,” aldus het RIVM.

Het aantal besmettingen in de gemeente Alphen aan den Rijn staat op 168, het aantal ziekenhuisopnames op 58 en het aantal overleden patiënten op 23. De afgelopen twee weken zijn er 2 ziekenhuisopnames en 5 overledenen bijgekomen. Het aantal besmettingen stond toen op 149, een verschil van 19 besmettingen ten opzichte van donderdag 7 mei.

Genezingen en testbeleid

Het is helaas niet bekend hoeveel personen er genezen zijn van het coronavirus. "Er is geen meldingsplicht om door te geven dat mensen zijn genezen van de ziekte", legt het RIVM uit. Daarbij heeft de GGD het te druk met het opsporen van nieuwe brandhaarden en de bestrijding van het coronavirus. Ook hebben zij niet de mankracht om bij elke patiënt na te vragen wie er wel en niet hersteld is.

Naar verwachting ligt het daadwerkelijke aantal besmettingen hoger dan nu geconstateerd. Dit komt doordat niet alle personen die het coronavirus hebben worden getest. In juni gaat dit veranderen, zo meldde minister Hugo de Jonge op woensdagavond 6 mei tijdens de persconferentie. Vanaf dat moment kan iedereen met klachten worden getest.  

Maatregelen

Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen is belangrijk om de richtlijnen van het RIVM te volgen: ga alleen naar buiten als dat nodig is. Bijvoorbeeld om boodschappen te doen, of voor een frisse neus. Doe dat niet met meer dan 3 personen. Werk thuis als het kan. Houd 1,5 meter afstand van anderen (2 armlengtes). Ook op straat, in de supermarkt en in het park. Was je handen meerdere keren per dag met water en zeep. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 10:53

Nieuwe voorzitter neemt het roer over bij Scouting Alphen

Op 28 maart heeft Dick Raaphorst, na meer dan 22 jaar voorzitterschap, het leiderschap van Scouting Alphen overgedragen aan Vincent Peters. Voor Vincent, een bekend gezicht op de vereniging, voelt deze nieuwe rol als een thuiskomst: "Ik ben zelf als welp op deze vereniging begonnen."

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek gisteren 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.