Josh Walet

Steekterbrug één nacht afgesloten vanwege verplaatsing opslagsilo's

In de nacht van 7 op 8 oktober is de N207 / Steekterbrug vanwege werkzaamheden in beide richtingen afgesloten. Dit omdat meerdere opslagsilo's verplaatst moeten worden.

De weg zal vanaf vrijdag 7 oktober 21:00 uur tot zaterdag 8 oktober 09:00 uur afgesloten zijn in beide richtingen. Mochten de werkzaamheden uitlopen zal ook de nacht daarna, van 8 op 9 oktober, de weg afgesloten zijn. 

Werkzaamheden

In de nacht van 7 op 8 oktober worden meerdere opslagsilo's, afkomstig van de voormalige oliehandel aan de Steekterweg 208-210, vanaf de vaarweg over de brug gehesen. De silo's zijn te breed om door de brugopening te gaan. Eerst zal 300 meter met de silo's worden gevaren en daarna zullen ze over de brug worden gehesen. Aan de andere kant van de brug worden de silo's op een ponton geplaatst en vervoerd naar Moerdijk.

Tijdens de werkzaamheden zal op de rijbaan werkverkeer staan. Voor hulpdiensten zijn er alternatieve routes. 

Nieuwe woningen

Op de locatie waar de opslagsilo's vandaan komen zullen nieuwe woningen gebouwd worden. Ontwikkelaar Space to Live bezig met het plan ‘SteekterOever’. Dit plan omvat 25 ruime, duurzame woningen met energielabel A+++. Het gaat om zeven kadewoningen, negen hofwoningen en negen waterwoningen. Daarnaast wordt centraal in het gebied, aan de Oude Rijn, een stuk openbare ruimte gerealiseerd dat voor iedereen toegankelijk zal zijn. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Film gisteren 18:03

Bioscoopconcert André Rieu in Castellum!

Vanuit zijn pittoreske thuisstad Maastricht presenteert André Rieu een spectaculair concert die jij deze zomer op het witte doek bij Castellum kunt zien! Tijdens het bioscoopconcert wordt u betoverd met iconische filmmuziek, prachtige walsen, emotionele ballads en onverwachte nummers uit de hitlijsten. Mis het exclusieve bioscoopconcert ‘Power of Love’ niet!

Overige gisteren 16:51

Vuilcontainers bij appartementencomplex Castella buiten gebruik

De Tolstraat nabij het Rode Dorp zal tot 1 augustus afgesloten blijven vanwege renovatiewerkzaamheden aan het riool en straatwerk. Deze afsluiting heeft echter gevolgen voor de bewoners van het appartementencomplex Castella, waar de ondergrondse vuilcontainers voor 126 appartementen buiten gebruik zijn gesteld.

Bijeenkomst gisteren 15:29

Lotgenotenbijeenkomst voor mensen met alvleesklierkanker

Het Patiëntenplatform Living With Hope, het SamenhuiS en Scarabee, centra voor leven met en na kanker, nodigen getroffenen en hun naasten van harte uit voor een regionale lotgenotenbijeenkomst op donderdag 30 mei aanstaande.

Advertorial Evenement gisteren 14:08

Canondagen 2024 in Museumpark Archeon

Het laatste weekend van mei staat de Canon van Nederland centraal in Museumpark Archeon, want het zijn de Nationale Canondagen. Loop mee in de processie van Willibrordus en volg speciale rondleidingen over Trijntje in de prehistorie, de Romeinse Limes, de Karolingische periode en een speciale lezing over de ‘Zwarte dood’.

Overige gisteren 12:36

Alphense Sylvie van Klaveren beklimt Mont Ventoux voor onderzoek naar MS

Maandag, 20 mei, heeft Sylvie van Klaveren uit Alphen aan den Rijn, samen met haar naasten, de Mont Ventoux beklommen om geld in te zamelen voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). In een indrukwekkende tijd van vier uur en 45 minuten legden zij de eenentwintig kilometer lange tocht naar de top van de 'kale berg' af.

Advertorial Evenement gisteren 11:05

Opbouw Zomerspektakel aan het Meer 2024 is begonnen

Het aftellen is begonnen! Over anderhalve week staan er weer duizenden bezoekers te zingen en te dansen op het evenemententerrein langs de Zegerplas. Het driedaagse festival trapt op vrijdag 31 mei af met Snelle, Krezip, Shake the Lake en Afrojack.