Gemeente Alphen aan den Rijn

Stem nu op de Alphense Vrijwilligershelden

De selectie voor de Vrijwilligersprijs is bekend. In de categorie organisaties: vrijwilligers van Speeltuin Kindervreugd, vrijwilligers van de Trekkertrek Koudekerk aan den Rijn en vrijwilligers van de Voedselbank Alphen. In de categorie personen: Lenie Dingemanse, Steve Zondag en Marco Zwijnenberg.

Stemmen kan vanaf 17 februari tot en met 8 maart.

De jury heeft uit alle ingezonden nominaties een selectie gemaakt voor de Vrijwilligersprijs. De jury bestaat uit raadsleden Petra Hoogenes en Marjon Verkleij, winnaars Vrijwilligersprijs 2019 Het Schoutenhuis. De selectie bestaat uit:

  • Lenie Dingemanse, Alphen aan den Rijn

Heeft zich vele jaren verdienstelijk gemaakt als vrijwilligster voor verscheidene vrijwilligersorganisaties. Lenie is een van de medeoprichters van het Parkinson Café en is daarnaast negen jaar secretaris geweest van het Gilde Alphen aan den Rijn.

  • Steve Zondag, Alphen aan den Rijn

Zet zich al meer dan 40 jaar in als taekwondoleraar. Ondertussen is hij senior master, meer dan 40 jaar bezig met zijn school Suokjang, 10 jaar leider in de Nederlandse taekwondo bond en heeft hij tientallen leraren getraind.

  • Marco Zwijnenberg, Alphen aan den Rijn

Is al jaren vrijwilliger bij kinderboerderij Zegersloot. Dag en nacht houdt hij zich hiermee bezig en staat altijd klaar voor de kinderboerderij en de dieren.

  • Speeltuin Kindervreugd, Alphen aan den Rijn

Bestaat in augustus 2020 75 jaar. De speeltuin zorgt ervoor dat kinderen in een veilige, afgeschermde omgeving kunnen buitenspelen. Ook zijn er diverse activiteiten tussendoor en ook activiteiten voor volwassenen. Al deze activiteiten worden volledig georganiseerd door een kleine groep vrijwilligers.  

  • Trekkertrek, Koudekerk aan den Rijn

De vrijwilligers van de Trekkertrek houden zich ieder jaar weer bezig met de voorbereidingen, opbouw en afbouw van het evenementenweekend van de Trekkertrek. Ook tijdens het weekend zelf zien zij erop toe dat alles op rolletjes verloopt voor de duizenden bezoekers.

  • Voedselbank, Alphen aan den Rijn

Voorziet al jarenlang iedere week minima van een eten en andere levensmiddelen en helpt een groot aantal gezinnen en alleenstaanden het hoofd een boven water te houden. De oprichters zijn al jarenlang, met hun team van vrijwilligers, bezig met 2-wekelijkse winkelacties om voedsel, geld en levensmiddelen bij elkaar te krijgen en delen iedere week uit aan een steeds groter wordende groep mensen.

Vanaf 17 februari kunnen alle inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn stemmen op één vrijwilliger en/of één organisatie. De winnaars worden op 13 maart tijdens NLDoet bekend gemaakt.

Meer informatie over de Vrijwilligersprijs kun je terugvinden op alphenaandenrijn.nl/alphensehelden.

Op de foto: de winnaars van de Alphense Vrijwilligersprijs 2019.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 16:46

IJssalon Sebastiaan schept ‘gewoon’ door

Voor alle ijsliefhebbers is IJssalon Sebastiaan een waar walhalla. Daar vind je namelijk ijs in allerlei soorten smaken, bedacht en gemaakt door eigenaresse Cynthia. In verband met de coronamaatregelen bezorgt de ijssalon nu ook ijs bij jou thuis. En speciaal voor de Paasdagen ook overheerlijke Limburgse vlaaien!

Coronavirus in Alphen vandaag 15:34

Meerdere bekeuringen uitgedeeld afgelopen weekend

De boa’s en de politie hebben het afgelopen weekend in totaal elf boetes uitgeschreven, waaronder zeven voor bezoekers die de hekken bij de Zegerplas verplaatste, en vier voor het negeren van de maatregel voor 1,5 meter afstand.

Winactie Horeca vandaag 13:07

Win 4x1 bak met ijs van IJssalon Sebastiaan

Het is prachtig weer buiten en dat schreeuwt natuurlijk om lekker ijs. Voor alle ijsliefhebbers hebben we goed nieuws, want wij mogen namens IJssalon Sebastiaan 4 bakken met ijs weggeven!